Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Για συνέντευξη τύπου

                                      ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ
Το τελευταίο διάστημα οι καπιταλιστές έχουν εξαπολύσει  ένα πογκρόμ απολύσεων: 26 απολύσεις είναι μόνο αυτές που έχουμε υπόψη μας και σημειώθηκαν σε διάστημα ενός μήνα. 
Με ένα τέτοιο ρυθμό απολύσεων είναι φανερό ότι μέσα στο 2013 θα ζήσουμε συνθήκες ανάλογες ενός πολέμου, με την εργατική τάξη στην εξαθλίωση και στα όρια του λιμού.
Το κλίμα εφορίας και ανάκαμψης που καλλιεργούν η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της, καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα που ζει η εργατική τάξη. Οι διάφορες σειρήνες που τραγουδάνε σε εύθυμους σκοπούς, το κάνουν με προφανή λόγο: να παροπλίσουν και να ακινητοποιήσουν το κίνημα 
Παράλληλα με τις απολύσεις,
οι καπιταλιστές, για να πετύχουν την πλήρη υποταγή των εργαζόμενων, τους τρομοκρατούν με κάθε μέσο: Από την ίδια την απειλή της απόλυσης, με  προπηλακισμούς και βρισιές, μέχρι την παρουσία «φίλων της επιχείρησης» και την αξιοποίηση των φασιστών στο πλευρό του εργοδότη αλλού, ή με την παρουσία των επίσημων δυνάμεων καταστολής του κράτους.
Δίδυμη αδερφή της πολιτικής τους είναι η δίωξη και η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και άποψης, προκειμένου να πνιγεί με κάθε τρόπο η αντίσταση των εργαζομένων.
Η απεργία των εργαζόμενων στα μέσα μαζικής μεταφοράς κηρύχτηκε παράνομη και καταχρηστική (τα τελευταία 9 χρόνια σχεδόν όλες οι απεργίες σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, κρίθηκαν από τα δικαστήρια παράνομες και καταχρηστικές) και η κυβέρνηση προχώρησε σε πολιτική επιστράτευση. Η αστυνομία κάνει ανακρίσεις για το πώς πάρθηκαν οι αποφάσεις στα σωματεία, και στρέφεται ενάντια στους συνδικαλιστές που… προέτρεπαν τους εργαζόμενους σε απεργία, όπως όφειλαν, παρεμβαίνοντας πλέον, έτσι, κατάφορα και απροσχημάτιστα στη δράση των συνδικαλιστικών οργάνων της εργατικής τάξης και στο ίδιο το δικαίωμα του «συνέρχεσθαι» και «συνδικαλίζεσθαι». Καταστρατηγούν το ίδιο το Σύνταγμα.
Στα Τρίκαλα έχουν κάνει  μήνυση ενάντια στον ηλεκτρονικό τύπο, ο οποίος ενήργησε «καλή τι πίστη» για την ενημέρωση των αναγνωστών και διώκεται ποινικά γι αυτό, καθώς και απειλές για μήνυση σε άλλους, αν δεν ανασκευάσουν πάνω στην καταγγελία της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας.

Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Τρικάλων καταδικάζει με κατηγορηματικό τρόπο το πογκρόμ των απολύσεων, την εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία, την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και άποψης, την απαγόρευση των απεργιών, την φίμωση του τύπου, όταν αυτός δεν ασπάζεται την άποψη των καπιταλιστών και της κυβέρνησης, την καταστρατήγηση του Συντάγματος.

Στην προσπάθειά μας να πάρει όσο το δυνατόν πιο μαζική διάσταση το ζήτημα των απολύσεων και της εργοδοτικής και κρατικής τρομοκρατίας στα Τρίκαλα, και να γίνει υπόθεση του συνόλου της εργατικής τάξης του Νομού μας, ζητήσαμε να γίνει έκτακτο Δ.Σ. του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων για να αναλάβει δράση μιας και ήταν το καθ ύλη αρμόδιο σωματείο. Χωρίς να έχουμε ευθύνη, αυτό δεν  έγινε. Τα υπόλοιπα 4 μέλη του Δ.Σ. υποβάθμισαν το γεγονός και με τη μέθοδο της λογοδιάρροιας και των υπεκφυγών, τορπίλισαν την τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ, και σαμποτάρισαν κάθε αγωνιστική απόφαση.
 Έτσι, λόγω του κατεπείγοντος των γεγονότων, αναγκαστήκαμε να πάρουμε επάνω μας το βάρος.
Οι δυνάμεις που δεν πήραν θέση στα γεγονότα, αντικειμενικά δεν διευκολύνουν στη συγκρότηση  του ενιαίου εργατικού μετώπου που έχει ανάγκη η εργατική τάξη για να αποκρούσει την πολύπλευρη επίθεση που δέχεται και να διεκδικήσει εκ νέου με αξιώσεις. Αντικειμενικά διευκολύνουν το πέρασμα της αντεργατικής πολικής και την δράση των φασιστών.

Σαν Αγωνιστική Πρωτοβουλία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Τρικάλων, θα κλιμακώσουμε την αγωνιστική δραστηριότητα και θα ενημερώσουμε γι' αυτή με συνέντευξη τύπου η οποία θα δοθεί τη Δευτέρα 28/01/2013 στο <<Πανελλήνιον>> στις 12:30 το μεσημέρι, με θέμα: <<το πογκρόμ των απολύσεων, η εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία, η δίωξη και ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και άποψης και η δράση της εργατικής τάξης στα Τρίκαλα>>.
Τέλος καλούμε σύσσωμη την εργατική τάξη των Τρικάλων, καθώς και όλες τις οργανώσεις της,   με ενιαίο μέτωπο να αντιμετωπίσουμε την επιθετικότητα των καπιταλιστών, της κυβέρνησης και της Τρόικας, οργανώνοντας παράλληλα με τις άλλες δραστηριότητες,  τη μαζική συμμετοχή της εργατικής τάξης στην απεργία που έχει προκηρυχθεί από τη ΓΣΕΕ  στα μέσα του Φεβρουαρίου.
    
Τρίκαλα 26/01/2013 
Αγωνιστική Πρωτοβουλία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Τρικάλων


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου