Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Εκλογική διακήρυξη για τις εκλογές στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων στις 12-13 Ιουνίου

Συμμετέχουμε μαζικά στις εκλογές του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Τρικάλων στις 12 και 13 Ιουνίου στο Εργατικό Κέντρο και ψηφίζουμε-στηρίζουμε Αγωνιστική Πρωτοβουλία Ιδιωτικών Υπαλλήλων
                                                     
Συνάδελφοι –ισσες,

Οι εκλογές στο Σωματείο μας διεξάγονται σε μια περίοδο όπου έχει εξαπολυθεί η τελική επίθεση κυβέρνησης, τρόικας και καπιταλιστών ενάντια στα εργασιακά δικαιώματα και τις ιστορικές κατακτήσεις της εργατικής τάξης. Αυτή η πολιτική εκφράζεται μέσα από την ψήφιση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων, των αντεργατικών δικαστικών αποφάσεων και των εργοδοτικών  απαιτήσεων και επιβολών στους χώρους δουλειάς. Συνοπτικά η επίθεση αυτή αφορά:
-         Στην μείωση  μισθών και συντάξεων
-         Στο χτύπημα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και παροχών
-         Στην εντατικοποίηση και στην καταπίεση στην εργασία
-         Στην γενίκευση της μερικής και ευέλικτης εργασίας
-         Στην κατεύθυνση κατάργησης της Κυριακάτικης Αργίας
-         Στην απελευθέρωση περαιτέρω των ομαδικών απολύσεων και της εξαφάνισης ευνοϊκών ρυθμίσεων ( αρχή της εύνοιας, μετενέργεια, επεκτασιμότητα, ωριμάνσεις, επιδόματα)
-         Στην μη επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και υπογραφή ατομικών με χειρότερους όρους
-         Στο κυνήγι και το τσάκισμα των συνδικαλιστικών αγώνων, του δικαιώματος στην απεργία και στην σύσταση σωματείων και συνδικάτων

Όλα αυτά σε ένα περιβάλλον τεράστιας ανεργίας, μαύρης/ανασφάλιστης εργασίας, εργατικών ατυχημάτων και μετανάστευσης των , νέων ιδίως, εργαζομένων για την αναζήτηση καλύτερης ζωής. Η εργατική τάξη πλήττεται από την πολιτική κυβέρνησης (Σύριζα-Ανελ) και μνημονιακής αντιπολίτευσης (Νδ-Πασοκ-Ποτάμι-Ένωση Κεντρώων) για το ξεπέρασμα της καπιταλιστικής κρίσης και την αποπληρωμή ενός μη βιώσιμου χρέους με άγρια φοροεπιδρομή την ώρα που δεν φορολογείται ανάλογα το  κεφάλαιο και οι χρεοκοπημένες τράπεζες σώζονται με κρατικό χρήμα.

Στην επίθεσή τους απαντάμε με μαζικό-ταξικό-δημοκρατικό Σωματείο! Με ενότητα και ταξικό προσανατολισμό μπορούμε να νικήσουμε !

Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία ζητά την στήριξη και την μαζική συμμετοχή  των εργαζομένων στις εκλογές και στις γενικές συνελέυσεις  διεκδικώντας:
                              
-Δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα.
-Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις και υπογραφή Σ.Σ.Ε. με υποχρεωτική αναδρομική και γενικευμένη ισχύ.
-7ωρο-35ωρο-5θήμερο
-Επίδομα ανεργίας για όλους  τους άνεργους, χωρίς προϋποθέσεις, στο κόστος ζωής.
-Αναβαθμισμένη -δημόσια και δωρεάν παιδεία-υγεία-πρόνοια για όλους.
 -Σύνταξη στα 60 χρόνια για τους άνδρες και τα 55 για τις γυναίκες συνολικά και στα 55 και 50 για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

·                     Κατάργηση των χαρατσιών, του ΕΝΦΙΑ και συνολικά της υπερφορολόγησης

-Διαγραφή των χρεών των εργατικών οικογενειών προς τις τράπεζες, την εφορία, τη Δ.Ε.Η., τον Ο.Τ.Ε., τη  Δ.Ε.Υ.Α.Τ..
·                     Δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους
·                     προστασία της πρώτης κατοικίας-κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη
·                     Ακύρωση των μνημονίων
·                     και των μνημονιακών και αντεργατικών νόμων
·                     Έξοδος από ευρώ - Ευρωπαϊκή Ένωση – ΝΑΤΟ – ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς
·                     Εθνικοποίηση των τραπεζών και των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας χωρίς αποζημίωση και  με εργατικό έλεγχο
·                      
·                     Μονομερή διαγραφή του δημόσιου χρέους προς τους τοκογλύφους-δανειστές.

Παλεύουμε για μια κοινωνία χωρίς φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση, χωρίς πολέμους, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

 Τα μέλη και η παράταξη της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας μέσα από την παρουσία τους στο ΔΣ του Σωματείου , στις γενικές συνελεύσεις , στους εργατικούς/λαϊκούς αγώνες και στις απεργίες πρωτοστάτησαν, στο μέτρο των δυνάμεών τους :
-στην πάλη για τα δίκαια αιτήματα της τάξης μας
-Στην συμπαράσταση των εργαζομένων ενάντια στις εργοδοτικές επιδιώξεις (Μαρινόπουλος/Σκλαβενίτης, ΕΑΣΤ/Τρίκκη κ.ά)
- Σε μάχες που τους έφεραν αντιμέτωπους αλλά δικαιωμένους στα δικαστήρια όπως στο μεγάλο κίνημα υπέρ των καθαριστριών του Νοσοκομείου Τρικάλων εναντίον των εργολάβων
- Στην στήριξη κινητοποιήσεων  (ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, αγώνες αγροτών, για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, αντιπολεμικές δράσεις, αντιρατσιστικό κίνημα και υποδοχή των προσφύγων, μέτωπο απέναντι στην Χρυσή Αυγή και το φασισμό)
- Στον συντονισμό για την κοινή δράση σωματείων, παρατάξεων, συλλογικοτήτων και εργαζομένων
- Στην συμμετοχή όλων των συναδέλφων ανεξαρτήτως χρώματος/φυλής/ιδεολογίας/θρησκείας/εργασιακής σχέσης
- Στον εκδημοκρατισμό του σωματείου και την αποτίναξη κάθε κρατικής και εργοδοτικής παρέμβασης
- Στην αλληλεγγύη σε απολυμένους και πληττόμενους συναδέλφους

Η πλειοψηφία της απερχόμενης Διοίκησης του Σωματείου (ΔΑΣ/ΠΑΜΕ) αποδείχτηκε άτολμη και πίσω από τις ανάγκες της περιόδου μην μπορώντας την προηγούμενη περίοδο να μαζικοποίησει το Σωματείο, να το οδηγήσει σε νικηφόρες μάχες , να το συντονίσει με όλο το κίνημα της τάξης και να το κάνει ένα πραγματικό σπίτι για τον ιδιωτικό υπάλληλο. Η αγωνιστικότητά της εξαντλήθηκε στην συμμετοχή σε κομματικές/διασπαστικές απεργιακές συγκεντρώσεις και σε κάποιες ανακοινώσεις. Παρ’ όλα αυτά η Αγωνιστική Πρωτοβουλία επιδιώκει την αγωνιστική ενότητα με κάθε συνεπή δύναμη στο Σωματείο και στο ημιδιαλυμένο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων με την αναλογική ευθύνη των σημερινών παρατάξεων (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΠΑΜΕ).
                                            
Μαζικοποιούμε το σωματείο, παίρνουμε μέρος στις εκλογές, αναδεικνύουμε στο τιμόνι τις συνεπείς εργατικές δυνάμεις που ήταν και είναι στην πρώτη γραμμή των αγώνων και προβάλουν την αναγκαιότητα του ενιαίου εργατικού μετώπου για την απόκρουση της επιθετικότητας των καπιταλιστών, την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων και κατακτήσεών μας!
Παλεύουμε αποφασιστικά μέσα στο υπάρχον συνδικαλιστικό κίνημα, για την αλλαγή των συσχετισμών δύναμης σε όλα τα επίπεδα. Για ένα σωματείο κατά κλάδο, μια Ομοσπονδία, ένα Εργατικό Κέντρο σε κάθε Νομό, σε ρόλο συντονιστικό, μία ΓΣΕΕ,  όλα « εκτός πάσης αστικής επιρροής». Για ένα συντονισμό σωματείων- Ομοσπονδιών- Εργατικών Κέντρων ενάντια στις συμβιβασμένες ηγεσίες





Όχι στην διάσπαση και τον πολυκερματισμό των εργατικών δυνάμεων. Ναι στην ενότητα δράσης και αγωνιστικής διεκδίκησης!

Να απελευθερώσουμε την δυναμική του σωματείου από την παραταξιακή ομηρία και την πολιτική που το κατάντησε ανάπηρο με ευθύνη της σημερινής πλειοψηφίας της Διοίκησης!



Στις 12 και 13 Ιούνη Ψηφίζουμε-Στηρίζουμε Αγωνιστική Πρωτοβουλία Ιδιωτικών Υπαλλήλων για την ανάδειξη αγωνιστών της τάξης μας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου, στο Εργατικό Κέντρο και στην Ομοσπονδία μας .


Όλοι στις εκλογές! Όλοι στο σωματείο! Όλοι στους αγώνες!

Αγωνιστική Πρωτοβουλία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Τρικάλων
Ιούνης 2017

http://agonistikiprotovouliatrikalon.blogspot.gr/#

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου