Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 14/12

Όλοι στην Πανελλαδική-πανεργατική απεργία στις 14 Δεκέμβρη!

Δουλειά για όλους με δικαιώματα, προστασία των ανέργων

Συλλογικές Συμβάσεις εργασίας, με γενικευμένη και υποχρεωτική ισχύ, αυξήσεις στα μεροκάματα, στους μισθούς και τις συντάξεις

Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη-προστασία της πρώτης κατοικίας 

Διαγραφή των χρεών των εργατικών οικογενειών στις τράπεζες και την εφορία

Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία

Έξω το κράτος και η κυβέρνηση από τα εσωτερικά των σωματείων

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, 

Το κλείσιμο μιας ακόμα αξιολόγησης γίνεται πάνω στον τάφο των εργατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων, με κόλλυβα τα ματωμένα πλεονάσματα που αντλήθηκαν από τις στερήσεις στις οποίες υπόκεινται οι εργαζόμενοι και οι οποίες επιβλήθηκαν και συνεχίζουν να επιβάλλονται στην εργατική τάξη. Η απόσυρση της τροπολογίας που υψώνει εμπόδια στην υλοποίηση του δικαιώματος της απεργίας έγινε κάτω από το βάρος της εργατικής αντίδρασης, με προφανή το στόχο της κυβέρνησης αφενός να μην πυροδοτήσει το κλίμα ενόψει της απεργίας και αφετέρου να επαναφέρει την τροπολογία αιφνιδιαστικά και να την υπερψηφίσει κάποιο Σαββατοκύριακο όπως έκανε με το ασφαλιστικό.
Η έξοδος από τα μνημόνια που επαγγέλλεται η κυβέρνηση τον Αύγουστο του 2018, στο βαθμό που αυτό γίνει, πράγμα που εξαρτάται από την εξέλιξη της καπιταλιστικής κρίσης, δεν θα σημαίνει τίποτα περισσότερο από την ολοκλήρωση του προγράμματος που επιβλήθηκε με την υπογραφή του 3 ου μνημονίου, το οποίο υπερψηφίστηκε από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και την πολιτική στήριξη του μνημονιακού Λεβέντη, για την σωτηρία των τραπεζών και της καπιταλιστικής εξουσίας. Οι μνημονιακοί νόμοι και η Επιτροπεία θα παραμείνουν ως έχουν όπως αποδεικνύει η εμπειρία άλλων χωρών που οι κυβερνήσεις τους διατείνονται πως βγήκαν από τα μνημόνια. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, τίποτα τα καλό δεν έχουν να προσδοκούν από μια τέτοια προοπτική. Αντίθετα, έχουν να περιμένουν την χειροτέρευση της θέσης τους από την υλοποίηση των μνημονιακών νόμων που εκτείνονται σε βάθος χρόνου και προβλέπουν παραπέρα μείωση των συντάξεων, αύξηση της φορολόγησης, το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας και των επιχειρήσεων (πχ ΔΕΗ, Λιγνιτικές μονάδες), την αρπαγή του σπιτιού τους από τις τράπεζες με την συνδρομή της κρατικής βίας, κα.
 Και όλα αυτά σε αντίθεση με το χρηματιστικό κεφάλαιο που ανα- κεφαλαιοποιείται από τις τσέπες μας, το εφοπλιστικό κεφάλαιο το οποίο έχει απαλλαγεί πλήρως από τη φορολογία και τα μονοπωλιακά συγκροτήματα που ελέγχουν το μεγαλύτερο κομμάτι της οικονομίας και συνεισφέρουν λιγότερο από 5% του κρατικού προϋπολογισμού.
Την ίδια στιγμή η εργατική τάξη στενάζει από την ταξική πολιτική που συνεχίζει να εφαρμόζεται από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, από την υλοποίηση των μνημονιακών νόμων και πολιτικών που την έχουν οδηγήσει στην ανεργία, στη φτώχεια, την εξαθλίωση, στην απλήρωτη εργασία και στους μισθούς πείνας.
 Χιλιάδες εργατικές οικογένειες αδυνατούν να έχουν τα στοιχειώδη αγαθά για την επιβίωσή τους και τα ψίχουλα που μας πετάνε από το τραπέζι των χορτάτων με την μορφή επιδομάτων και μερισμάτων μόνο σαν προσβολή και βρισιά εναντίων μας πρέπει να θεωρηθεί.

Φτάνει πια! 7 χρόνια στερήσεων είναι πάρα πολλά και δεν πρέπει να το ανεχτούμε!

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι, άνεργοι, συνταξιούχοι,

Η οργάνωση των δυνάμεών μας στα σωματεία, η δημοκρατική λειτουργία και η μετατροπή τους σε όργανα πάλης και αγώνα για τα δικαιώματά μας, ο συντονισμός δράσης και η οργάνωση της πάλης μας για την κατάργηση των μνημονίων και όλων των μνημονιακών νόμων και πολιτικών, ενάντια στις κυβερνήσεις που τα υπηρετούν, στην Τρόικα, το ΔΝΤ, την ΕΕ, αποτελεί μονόδρομο που πρέπει να τον διανύσουμε.

Όλοι στην απεργία την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη!

 Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10 η ώρα το πρωί μπροστά στο Εργατικό Κέντρο, πράγμα που πρέπει να αναλάβουν τα αγωνιστικά σωματεία εφόσον η Διοίκηση του είναι ανίκανη να συγκροτηθεί σε σώμα και να αναλάβει δράση, 2,5 χρόνια τώρα! Ούτε η εργατική γραφειοκρατία ούτε η διάσπαση της εργατικής δράσης κατάφεραν να αποκρούσουν στο παραμικρό την επίθεση που δεχθήκαμε όλο το προηγούμενο διάστημα. Τίποτα δεν απόκρουσαν, τίποτα δεν κατάχτησαν με την πολιτική τους.

Με ενιαίο μέτωπο και ενότητα στη δράση να οργανώσουμε τις δυνάμεις μας και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας στην κατεύθυνση της υλοποίησης της ιστορικής μας αποστολής.

Τρίκαλα, Δεκέμβρης 2017


Αγωνιστική Πρωτοβουλία εργαζομένων- ανέργων Ν. Τρικάλων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου