Κυριακή 5 Απριλίου 2020

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ-ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 7 ΑΠΡΙΛΗΗ μεγάλη πλειοψηφία των χωρών του κόσμου μαστίζονται από την πανδημία του κοροναϊού. Χιλιάδες είναι οι νεκροί και οι νοσηλευόμενοι και εκατοντάδες χιλιάδες οι νοσούντες. Ο μισός πληθυσμός της γης βρίσκεται σε περιορισμό. Η ευθύνη του κράτους εξαντλείται κυρίως στην επιβολή κατασταλτικών μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας, αντί για μαζικά τεστ ανίχνευσης του ιού και περιορισμό των νοσούντων. Όταν οι καπιταλιστικές κυβερνήσεις λένε ότι  «το κράτος είναι εδώ» και ότι «είμαστε θωρακισμένοι», δεν εννοούν το δημόσιο σύστημα υγείας και περίθαλψης, αλλά κυρίως την αστυνομία και τον στρατό.
Οι λαοί όλων σχεδόν των χωρών και ιδιαίτερα η εργατική τάξη είναι αντιμέτωποι με μια πανδημία αλλά και με την καπιταλιστική κρίση που πυροδότησε η πανδημία.
Οι καπιταλιστικές κυβερνήσεις για μία ακόμα φορά παίρνουν μέτρα για να πληρώσουν οι λαοί και η εργατική τάξη την κρίση: με την ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων, την μείωση των μισθών, τον περιορισμό των συνδικαλιστικών-κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων και ελευθεριών τους.
Κάθε «εξωτερική» απειλή που εμφανίζεται μπορεί να αντιμετωπιστεί με κεντρικό σχεδιασμό, επιστημονική συνεργασία και αλληλεγγύη μεταξύ κρατών και λαών. Είναι αυτά δηλαδή που δεν θέλουν και δεν μπορούν να κάνουν οι καπιταλιστές και οι κυβερνήσεις τους.
Για να κερδίσουμε τη ζωή πρέπει, μαζί με τους κανόνες υγιεινής, να τηρήσουμε το καθήκον μας Μένοντας Ενεργοί.
Συντασσόμαστε με τις εκκλήσεις και τα αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών μέσω της Ομοσπονδίας τους (ΟΕΝΓΕ) αλλά και του σωματείου στα  Τρίκαλα για:
-Μόνιμες προσλήψεις και εξοπλισμό σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας.
-Αξιοπρεπείς και ασφαλείς συνθήκες νοσηλείας ασθενών με covid ή υπόπτων για covid.
-Μέσα ατομικής προστασίας για όλους τους υγειονομικούς(ΜΑΠ).
-Επίταξη του ιδιωτικού τομέα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
-Ένταξη στα Β.Α.Ε όλων των εργαζομένων σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας.
Δεν εμπιστευόμαστε καμιά κυβέρνηση που εν μέσω πανδημίας:
-         Αυξάνει τις αποζημιώσεις στα ιδιωτικά νοσοκομεία
-         Δωρίζει εκατομμύρια στους ιδιοκτήτες καναλιών
-Δωρίζει εκατομμύρια στους καπιταλιστές που ελέγχουν και καρπώνονται τα έσοδα από τα διόδια στους αυτοκινητοδρόμους
-         Διατηρεί άθικτα τα κέρδη και τα προνόμια των καπιταλιστών διαφημίζοντας τις «δωρεές» και «χορηγίες» τους την ώρα που σε δεκάδες χώρους δουλειάς σαρώνουν οι απολύσεις, οι ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, οι μειώσεις μισθών, τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας
-         Προσπαθεί να βάλει στον «γύψο» τη συνδικαλιστική δράση και παίρνει μέτρα οριζόντιας «καραντίνας» ενώ εργαζόμενοι συνωστίζονται σε μέσα μεταφοράς και εργασιακούς χώρους
-         Προχωρά στην αδειοδότηση ρυπογόνων βιομηχανιών (καύση σκουπιδιών σε Βόλο, Θεσσαλονίκη κ.ά.)
-         Καλεί σε «ατομική ευθύνη» ξεχνώντας τη δική της ευθύνη
-         Στοιβάζει ανθρώπους σε δομές (μετανάστες-φυλακισμένοι κλπ)
-       Κρατά αποψιλωμένη την Πρωτοβάθμια Υγεία για όλο τον πληθυσμό
 Είναι οι ίδιοι που επέβαλλαν τα Μνημόνια οδηγώντας σε φτωχοποίηση το λαό και σε απαξίωση της Δημόσιας Υγείας. Που ετοιμάζουν νομοσχέδια περιστολής των διαδηλώσεων και μαζικών πλειστηριασμών. Που επιμένουν στην «φυλακή» της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν συνεργάζονται με χώρες με αποτελεσματικό σύστημα Υγείας και διαχείρισης όπως η Κούβα και άλλες.
  Είναι η ώρα της ενότητας της εργατικής τάξης στη διεκδίκηση και τη δράση της. Είναι η ώρα του ενιαίου εργατικού μετώπου για την διεκδίκηση μέτρων για την υγεία της και για να πληρώσουν οι καπιταλιστές την κρίση τους. Για να κερδίσει η ζωή!
 Συμμετέχουμε-στηρίζουμε την κινητοποίηση για την Υγεία την Τρίτη 7/3 στις 11 π.μ., στο Νοσοκομείο Τρικάλων
Αγωνιστική Πρωτοβουλία εργαζομένων-ανέργων Ν. Τρικάλων


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου