Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 1ης ΜΑΗ! Η ΤΑΞΙΚΗ ΠΑΛΗ ΔΕ "ΜΕΤΑΤΙΘΕΤΑΙ"!


Η κρίση του καπιταλισμού που διογκώνεται μέρα με την μέρα σε συνθήκες πανδημίας και αποδιοργάνωσης της Δημόσιας Υγείας έχει κάνει φανερά τα αποτελέσματά της εδώ και χρόνια για κάθε εργαζόμενο/η, άνεργο/η παγκοσμίως : Απολύσεις, μείωση μισθών, μερική απασχόληση, εκ περιτροπής εργασία, διάλυση συλλογικών συμβάσεων, υπερφορολόγηση, ελλιπή μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς με θανάτους και τραυματίες από εργατικά "ατυχήματα", εντατικοποίηση, εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση, καταστολή και αυταρχισμός σε απεργίες και διαδηλώσεις.
Στην Ελλάδα τα αντεργατικά μέτρα βάθυναν με την επιβολή μνημονίων υπό την καθοδήγηση δανειστών-"τοκογλύφων". Την ίδια ώρα διασώζονταν οι καπιταλιστές με φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις, παραγραφές και αναστολές υποχρεώσεων, ανακεφαλαιοποιήσεων! Τίποτα δεν έχει πλέον να περιμένει η εργατική τάξη από ένα άρρωστο σύστημα που "σαπίζει" και από τους διαχειριστές του (κυβέρνηση ΝΔ, καπιταλιστικές κυβερνήσεις, Ευρωπαϊκή Ένωση κλπ)! Ειδικότερα σήμερα όπου κυριολεκτικά "παίζεται" η ζωή της!
Η 1η Μαΐου, ημέρα απεργίας, μνήμης και αγώνα όλου του προλεταριάτου σε όλα τα έθνη του πλανήτη δεν μπαίνει σε "καραντίνα" αλλά πρέπει να γίνει εφαλτήριο δράσης για δουλειά για όλους, για πλήρως εξοπλισμένο σύστημα Υγείας, για επιβίωση ανθρώπου και φύσης, για ειρήνη, για πραγματική δημοκρατία, για το τελικό και οριστικό ξεπέρασμα της εκμετάλλευσης και της συγκέντρωσης του πλούτου σε μια "χούφτα" καπιταλιστών.
Η κυβέρνηση της ΝΔ αφού τα μόνα "μέτρα" που πήρε για την υγεία ήταν αστυνομικού τύπου, αφήνοντας υποστελεχωμένα τα νοσοκομεία , αποζημιώνοντας ιδιωτικές κλινικές, μεγαλοεργολάβους, μηντιάρχες και άλλους για τη "χασούρα" και ετοιμάζοντας επίθεση στα λαϊκά εισοδήματα για να σωθεί η αστική τάξη από την κρίση, αποφάσισε και την ένταξη σε καθεστώς καραντίνας των συγκεντρώσεων της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Όμως μόνος αρμόδιος για τον ταξικό εορτασμό της και την ημερομηνία της είναι η εργατική τάξη και οι οργανώσεις της!
Οι εργαζόμενοι ξέρουν να περιφρουρούν τις συγκεντρώσεις τους και τις συνθήκες υγείας σε αυτές και αυτό θα κάνουν και τώρα με τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας. Αντίθετα με την κυβέρνηση όπου όσους δεν υποχρέωσε σε εγκλεισμό, τους έβαλε σε κίνδυνο (μεγάλοι χώροι δουλειάς, κέντρα μεταναστών, φυλακές, στρατώνες κ.ά.)
Οι ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ δεν καλούν σε απεργιακή συγκέντρωση, ενώ δεν δέχτηκαν και την κατάλληλη πολιτική πίεση από τις άλλες παρατάξεις στη διοικητικά όργανα. Το ίδιο συνέβη σε Ομοσπονδίες τα Εργατικά Κέντρα. Σωματεία που καλούν σε συγκεντρώσεις δεν κινήθηκαν επίσης στην κατεύθυνση της ταξικής ενότητας για την μεγαλύτερη επιτυχία απεργίας και συγκέντρωσης. Οι εξελίξεις αυτές δείχνουν τα προβλήματα και του ίδιου του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Να ξεπεράσουμε τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία και τις εργοδοτικές-κυβερνητικές δυνάμεις στο εργατικό κίνημα, καθώς και την παραταξιοποίηση, τον πολυκερματισμό και την διάσπαση του κινήματος. 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1η ΜΑΗ! Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΑΝΕΡΓΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου