Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Ζητούν να διακοπούν οι εκλογές!


Συνάδελφοι Ιδιωτικοί Υπάλληλοι:
Η ΠΑΣΚΕ, η ΔΑΚΕ και το ΠΑΜΕ,  για μια ακόμα φορά σε κοινό μέτωπο,  καταστρατηγούν το καταστατικό του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Τρικάλων, και απαιτούν με πραξικοπηματικό τρόπο να διακοπούν, στη μέση της εκλογικής διαδικασίας,
οι εκλογές του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων διότι δεν τους βγαίνουν τα σχέδια για παραγωγή αντιπροσώπων.
Αυτή τους η προσπάθειά,  εάν πετύχει,  συνιστά πραξικόπημα και πανελλαδική πρώτη,  μιας και μόνο στα Τρίκαλα θα υπάρξει τέτοιο γεγονός, να σταματήσουν δηλαδή στη μέση οι εκλογές για να εκκαθαριστεί το μητρώο μελών και να υπάρξουν ξεχωριστά ψηφοδέλτια για ΔΣ και αντιπροσώπους στο Εργ. Κέντρο αντίστοιχα, όπως ζητάνε ετεροχρονισμένα οι 3 παρατάξεις από κοινού.
Συνάδελφοι Ιδιωτικοί Υπάλληλοι: οι εξελίξεις αυτές άρχισαν όταν μέλη του σωματείου ΚΑΡΦΟΥΡ-ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, προσκείμενα στο ΠΑΜΕ,  συμμετείχαν στις εκλογές του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και ψήφιζαν για αντιπροσώπους στο Εργ. Κέντρο ενώ είχαν ξαναψηφίσει στο σωματείο τους. Η  ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ αντέδρασαν στη συμμετοχή αυτή και απείλησαν με προσφυγή στο πρωτοδικείο.
Κατόπιν τούτου οι τρείς παρατάξεις ήρθαν σε συνεννόηση και απαίτησαν,  πρώτα σαν Διοίκηση και μετά σαν παρατάξεις του Εργ Κέντρου,  για να προσδώσουν κύρος και να φανεί σαν ομόφωνη πρόταση, τη διακοπή των εκλογών.
Καταγγέλλουμε σε όλους τους εργαζόμενους την απαράδεκτη παρέμβαση των τριών παρατάξεων και την πραξικοπηματική απαίτησή τους για διακοπή των εκλογών,  χωρίς να έχουν απολύτως κανένα τέτοιο δικαίωμα. Κανένα εργατικό κέντρο, καμία ομοσπονδία, καμία ΓΣΕΕ, δεν μπορεί να παρέμβει και να διακόψει τις εκλογές ενός σωματείου. Υπεύθυνοι για τις εκλογές είναι τα μέλη του σωματείου και η εφορευτική επιτροπή.
Συνάδελφοι: η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, λειτουργώντας πάντα με αρχές,  ζήτησε από μέρες τώρα  να γίνει εκκαθάριση του μητρώου μελών για να πάμε σε καθαρές  εκλογές.  Αυτή η πρόταση απορρίφτηκε απ τις τρείς παρατάξεις και καταγγείλαμε δημόσια και δια του τύπου αυτή την απόρριψη. Μάλιστα ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ ήταν βασιλικότερος του βασιλέως και απαιτούσε «ανοιχτά μητρώα». Αν γινόταν αποδεκτή η πρότασή μας τότε θα βλέπαμε ότι υπάρχουν στο σωματείο μας μέλη επιχειρησιακών σωματείων και θα βρίσκαμε λύσεις. Το πρόβλημα λοιπόν δημιουργήθηκε ακριβώς απ την άρνηση και την έλλειψη βούλησης των τριών παρατάξεων για καθαρά μητρώα. Ζητήσαμε επίσης απ την εφορευτική επιτροπή,  μόλις άρχισαν οι εκλογές, να τηρηθούν όλες οι προϋποθέσεις για δημοκρατικές εκλογές οι οποίες πρέπει να γίνουν βάση των εγγεγραμμένων μελών, δηλαδή να μη γράφονται εκείνη τη στιγμή και να ψηφίζουν διότι δεν μπορεί να γίνει έλεγχος{ αν είναι κάποιος γραμμένος ή αν έχει ήδη ψηφίσει σε άλλο σωματείο κλπ], πράγμα που αποτελεί ευθύνη του ΔΣ,  το οποίο πλέον δεν υφίσταται. Υφίσταται μόνο η εφορευτική επιτροπή και αυτή αποτελεί το μόνο όργανο του σωματείου η οποία όμως δεν έχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να ελέγξει τις νέες εγγραφές.
Παρά τις διαρκείς αρνήσεις και απορρίψεις των αιτημάτων και των προτάσεών μας που στόχευαν   στην περιφρούρηση των  του σωματείου από περιπέτειες,  εμείς δεν προσφύγαμε σε κανένα πρωτοδικείο,  όπως κάνουν οι τρεις άλλες παρατάξεις, διότι λειτουργούμε με αρχές και δεν βάζουμε τα δικαστήρια μέσα στα σωματεία να λύσουν τις εργατικές διαφορές. Υπεύθυνοι για αυτό είναι οι εργαζόμενοι και μόνο αυτοί.
Επιπλέον πρέπει να διευκρινίσουμε ότι: Δεν συνεργούμε στην προσπάθεια των τριών παρατάξεων για σταμάτημα των εκλογών διότι δεν υφίσταται πλέον ΔΣ παρά  μόνο η εφορευτική επιτροπή και αυτή αποτελεί το μόνο όργανο του σωματείου. Στην πραγματική ζωή δεν μπορεί να γυρίσουμε ριπλέι όπως ζητάνε οι τρείς παρατάξεις, να πούμε δηλαδή πως δεν έγινε τίποτα, να καταργήσουμε τις εκλογές και την εφορευτική επιτροπή και να αναλάβει ξανά το παλιό ΔΣ. Αυτό είναι αντικαταστατικό. Αντίκειται στην εργατική νομοθεσία και συνιστά πραξικόπημα.
Αυτό που μπορεί να γίνει τώρα είναι,  να γίνουν οι εκλογές κανονικά και σύμφωνα με τις προτάσεις της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας και η καινούργια Διοίκηση που θα προκύψει να κάνει εκκαθάριση του μητρώου μελών, του ταμείου{διότι εμείς θα ζητήσουμε ευθύνες και γι αυτό εάν δεν παρουσιαστεί ταμείο ανάλογο των 1000 μελών} και στη συνέχεια να οδηγήσει ξανά το σωματείο σε δημοκρατικές εκλογές πριν το εκλογοαπολογιστικό συνέδριο του Εργ. Κέντρου για το οποίο άλλωστε κόπτονται οι τρείς παρατάξεις.
Αυτή είναι η μόνη σοβαρή και σύμφωνη με το καταστατικό πρόταση που μπορεί να δώσει δημοκρατική διέξοδο στα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στη διαδικασία των εκλογών. Η διακοπή των αρχαιρεσιών συνιστά εκτροπή και πραξικόπημα.
Συνάδελφοι Ιδιωτικοί Υπάλληλοι:
Οι διαρκείς κωλοτούμπες των τριών παρατάξεων, η απαίτησή τους να διακοπούν οι αρχαιρεσίες   στο τέλος της πρώτης απ τις 2 μέρες των εκλογών, το κόλπο με τη διοίκηση και τις παρατάξεις του Εργ.  Κέντρου, οι εκατοντάδες εγγραφές της τελευταίας στιγμής και η αποδοχή της πρακτικής να γράφονται και να ψηφίζουν, η συνειδητή ώθηση προς τη διπλοψηφία,  δείχνουν συνολική και παντελή έλλειψη αρχών, υποταγή των πάντων στο παραταξιακό συμφέρον και στη διαμόρφωση των εκλογικών συσχετισμών για το Εργ. Κέντρο. Τίποτα δεν θα τους ενοχλούσε εάν τους έβγαιναν τα σχέδια για μαζική παραγωγή αντιπροσώπων. Απ τη στιγμή όμως που οι εργαζόμενοι τους γυρνάνε την πλάτη,  τους πειράζουν όλα.
Οι τρείς παρατάξεις, η κάθε μια στο βαθμό που της αντιστοιχεί, είναι υπεύθυνες ή συνυπεύθυνες για τον εκφυλισμό και την κατάπτωση του συνδικαλιστικού κινήματος συνολικά και του σωματείου μας ειδικά. Μετέρχονται αντικαταστατών και αντιδημοκρατικών μεθόδων για να εξυπηρετήσουν μικροπαραταξιακά και μικροπολιτικά συμφέροντα, αποτελούν καθεστωτικές δυνάμεις και γι αυτό οι εργαζόμενοι πρέπει να  τους γυρίζουν την πλάτη ακόμα περισσότερο και να ενισχύσουν αποφασιστικά τις συνεπείς εργατικές δυνάμεις που εκφράζουν το προλεταριακό ρεύμα στο εργατικό κίνημα.

Τρίκαλα 17/6/2011
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου