Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Ανακοίνωση για την εκλογοαπολογιστική συνέλευση

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάδελφοι Ιδιωτικοί Υπάλληλοι: Η ΠΑΣΚΕ η ΔΑΚΕ και το ΠΑΜΕ,  σε κοινό μέτωπο,  καταστρατηγούν το καταστατικό του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Τρικάλων, υποβαθμίζουν πλήρως το ανώτερο όργανο του σωματείου, 
τη Γενική Συνέλευση των μελών και προσπαθούν να περιθωριοποιήσουν την «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ».
Την Πέμπτη 9/6/2011 πραγματοποιήθηκε η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του σωματείου,  με μικρή, δυστυχώς, συμμετοχή. Στη συνέλευση αποκαλύφθηκε πλήρως η συμπαιγνία των τριών παρατάξεων ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΠΑΜΕ, οι οποίες από κοινού διόρισαν 3μελή εφορευτική επιτροπή αποτελούμενη από ένα εκπρόσωπό τους αφήνοντας απέξω την Αγωνιστική Πρωτοβουλία, ,  με απόφαση της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου το οποίο αποτελείται από 2 εκπροσώπους της ΠΑΣΚΕ, 1 της ΔΑΚΕ, 1 της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας και 1 του ΠΑΜΕ {κατά σειρά και σύμφωνα με τη δύναμή τους,  όπως εκλέχτηκαν απ τις τελευταίες εκλογές}. Ο διορισμός εφορευτικής επιτροπής αντίκειται στο καταστατικό του σωματείου το οποίο προβλέπει ρητά ότι η εφορευτική επιτροπή εκλέγεται απ τη Γενική Συνέλευση. Η δικαιολογία για αυτό ήταν η… έλλειψη απαρτίας στη Γενική Συνέλευση!!!
 Αντί να προχωρήσουν σε νέα συνέλευση, όπως προβλέπει το καταστατικό του σωματείου,  προσπαθώντας να είναι μαζική για να γίνει ουσιαστική συζήτηση και να παρθούν αποφάσεις για αγώνες ενάντια στη μείωση των μισθών μας και την κατάργηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων,  ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης, της ΕΕ, του ΔΝΤ, της Τρόικας και συνολικά των κεφαλαιοκρατών, αυτοί προτίμησαν να κλείσουν άρον-άρον τις διαδικασίες της συνέλευσης και να προχωρήσουν στο διορισμό εφορευτικής επιτροπής, απαιτώντας μάλιστα να κατατεθούν την ίδια στιγμή τα ψηφοδέλτια, δηλαδή πριν καν συγκροτηθεί η εφορευτική επιτροπή, αγνοώντας παράλληλα και λοιδορώντας την πρόταση της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας για καθαρά μητρώα !
Με αυτό τον τρόπο υποβάθμισαν το ανώτερο όργανο  του σωματείου, τη Γενική Συνέλευση και έβαλαν πλάτη στον παραπέρα εκφυλισμό του σωματείου, καθιστώντας το αναξιόπιστο στα μάτια των συναδέλφων και ανίκανο να υπερασπιστεί τα συμφέροντά τους,  μιας και  θα είναι άμαζο και χωρίς αγωνιστικές αποφάσεις βγαλμένες μέσα απ την ίδια τη συνέλευση.
Αυτή τους η πρεμούρα να κλείσουν τη συζήτηση και να περιθωριοποιήσουν την Αγωνιστική Πρωτοβουλία,  εκτός των άλλων, μπορεί να βάλει σε περιπέτεια ολόκληρο το σωματείο.
Συνάδελφοι: σας καλούμε να καταδικάσετε αυτές τις πρακτικές καθώς και αυτούς που τις μετέρχονται. Σας καλούμε να χαλάσετε τα σχέδιά τους για περιθωριοποίηση της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας και να μας ενισχύσετε ακόμα περισσότερο στις εκλογές του σωματείου στις 16 και 17/6/2011.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ανεξάρτητα από φυλή-χρώμα-θρησκεία-εθνικότητα, ανεξάρτητα από πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές, να δώσουμε τη μάχη για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων και καταχτήσεών μας ενάντια στην  κυβέρνηση, στο μνημόνιο,  στο κεφάλαιο, στα σχέδια ΕΕ, ΔΝΤ, Τρόικας.

              ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου