Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Ανακοίνωση για τις εκλογές του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν.Τρικάλων

Συνάδελφοι Ιδιωτικοί Υπάλληλοι:
Η λεηλασία του δημόσιου πλούτου και του εργατικού εισοδήματος, η επιδείνωση της ζωής των εργατικών και άλλων λαϊκών οικογενειών, η απόλυτη εξαθλίωση μεγάλων τμημάτων του πληθυσμού,
η πτώχευση και η προλεταριοποίηση μεγάλου κομματιού μικρών και μεσαίων επαγγελματοβιοτεχνών και αγροτών, βρίσκονται πλέον επί θύρας και θα είναι η πραγματικότητα της χώρας στο εξής και για πολλά χρόνια.
Οι καπιταλιστές επιβάλουν τα συμφέροντά τους και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ,  με άλλες πρόθυμες δυνάμεις, νομοθέτησαν  τις απαιτήσεις τους:

-Μείωσαν τους μισθούς και τα μεροκάματα.
-Κατάργησαν τις Συλλογικές Συμβάσεις, νομοθέτησαν τις επιχειρησιακές και προωθούν τις ατομικές.
-Μείωσαν τις ασφαλιστικές εισφορές της εργοδοσίας.
-Μείωσαν την αποζημίωση των εργαζομένων σε περίπτωση απόλυσης.
-Απελευθέρωσαν τις απολύσεις.
-Μείωσαν το μισθό για τους νεοεισερχόμενους στη δουλειά, 16-24 χρονών, στο 80% του  μισθού που προβλέπει η Εθνική Συλλογική Σύμβαση.
Κόβουν τα επιδόματα ανεργίας για τις εργατικές οικογένειες όταν ο ένας απ τους 2 εργάζεται, καθώς  και τα μακροχρόνια επιδόματα ανεργίας των 200 ευρώ σε όσους έχουν εισόδημα πάνω από 5.000 ευρώ και μειώνουν ταυτόχρονα το επίδομα ανεργίας συνολικά,  για τους περισσότερους άνεργους.

Η πρόταση της ΝΔ για παραπέρα μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και της φορολόγησης των καπιταλιστών, σημαίνει μείωση των μισθών μιας και οι ασφαλιστικές εισφορές είναι μέρος του μισθού που παρακρατείται για να αποδοθεί στα  ταμεία. Σημαίνει ακόμα λιγότερα έσοδα για τα ταμεία, ακόμα λιγότερες παροχές για τους εργαζόμενους, ακόμα μικρότερες συντάξεις, ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση της εργατικής τάξης, ακόμα μεγαλύτερα κέρδη για το κεφάλαιο.
Οι συντάξεις  σύμφωνα με τον υπάρχοντα νόμο, θα μειώνονται αυτόματα όταν μια αναλογιστική μελέτη δείχνει αδυναμία των ταμείων. Αυτόματα θα ανεβαίνουν και τα χρόνια για σύνταξη όταν μια μελέτη δείχνει ότι ανέβηκε  ο μέσος όρος ζωής.

Οι εργασιακοί χώροι μετατρέπονται σε ζούγκλα όπου κυριαρχεί η αυθαιρεσία, η τρομοκρατία και ο εργασιακός μεσαίωνας.


Παράλληλα, η κυβέρνηση και το κράτος πριμοδοτούν συνολικά το κεφάλαιο και παίρνουν μέτρα υπέρ του, όπως:

-Μείωσαν τη φορολόγηση των κερδών από 45% παλιά, στο 24 και τώρα στο 20% και ακόμα παρακάτω.
-Πριμοδοτούν με δις ευρώ τις κατασκευαστικές εταιρίες οι οποίες γέμισαν κυριολεκτικά τους δρόμους με διόδια.
-Χρηματοδοτούν μέσω του ΟΑΕΔ και του κρατικού προϋπολογισμού τους καπιταλιστές με τα λεγόμενα αναπτυξιακά προγράμματα.
Μεγάλη γιορτή στήνουν οι καπιταλιστές, ντόπιοι και ξένοι, μπροστά στο καινούργιο ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας και ιδιωτικοποιήσεων για την εξοικονόμηση 50 δις με τα οποία η κυβέρνηση θα αγοράσει μέρος του χρέους, το οποίο και πάλι δεν θα είναι εξυπηρετήσιμο και δεν θα αποφευχθεί τελικά η επίσημη πτώχευση και η αναδιάρθρωση.
Η μείωση των δημοσίων δαπανών,  θα έχει ως άμεσο αποτέλεσμα την παραπέρα  διάλυση του δημόσιου τομέα που προσφέρει κοινωνικές υπηρεσίες, σε υγεία, πρόνοια, εκπαίδευση αλλά και στο σύνολο των υπηρεσιών, μηδενός εξαιρουμένου, μιας και οι προσλήψεις από 1 στους 5 αποχωρήσαντες, γίνονται 1 στους 10.
Αποτέλεσμα της καπιταλιστικής κρίσης και της πολιτικής που εφαρμόζεται είναι η αύξηση της ανεργίας, η φτώχεια, η εξαθλίωση, η πείνα που απειλεί πλέον τμήματα της κοινωνία. τα ταμεία ασφάλισης, πρωτίστως το ΙΚΑ,  δέχονται τη χαριστική βολή,  μειώνονται τα έσοδά τους και σε συνδυασμό με την πολιτική της κυβέρνησης και άλλες εγγενείς ανωμαλίες,  διαλύονται κυριολεκτικά και  υποβαθμίζονται πλήρως όλες του οι υπηρεσίες. Δεν είναι υπερβολικοί οι φόβοι για αδυναμία πληρωμών ακόμα και των συντάξεων.
    Συνάδελφοι, Στα Τρίκαλα  μεγάλα εμπορικά στο κέντρο της πόλης
{ Τριανταφύλου, Σαράφης, αλλά και άλλα καταστήματα ηλεκτρολογικού υλικού, εκθέσεις και συνεργεία αυτοκινήτων κλπ}   προχώρησαν σε απολύσεις και σε μείωση των ημερών εργασίας σε 4 μέρες τη βδομάδα και άλλα σε μείωση των ωρών εργασίας και φυσικά σε μείωση των μισθών, πράγμα που θα έχει επιπτώσεις και στις συντάξεις. Ξέχασαν πολύ εύκολα τις εκδρομές στο εξωτερικό «σαν μια οικογένεια», ξέχασαν τα δις ευρώ κέρδη που έβγαλαν και βγάζουν και η προηγούμενη αγαπημένη οικογένεια χωρίστηκε σε παιδιά και αποπαίδια, χωρίστηκε σε αφεντικά και υπαλλήλους, σε αστική και εργατική τάξη, και οι εργαζόμενοι θα αμείβονται πλέον με ψίχουλα για να μη μειωθούν κατ ελάχιστο τα κέρδη του καπιταλιστή και αν είναι δυνατό να αυξηθούν ακόμα περισσότερο.
Δεκάδες τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν στα Τρίκαλα και ακόμα περισσότερες είναι οι περιπτώσεις σε εμπορικά που οι υπάλληλοι υπογράφουν σύμφωνα με τον μισθό που έπαιρναν παλιά και επιστρέφουν στο αφεντικό μέρος του μισθού τους.

Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι σε Τρίκαλα και Καλαμπάκα ξεπερνούν τις 12.000 από 10.000 που ήταν πέρυσι Δημιουργείται ένα πλήρες αδιέξοδο για μεγάλα τμήματα της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

                              Συνάδελφοι Ιδιωτικοί υπάλληλοι:

Η πλειοψηφία της διοίκησης του σωματείου στα Τρίκαλα, φάνηκε παντελώς ανίκανη να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των εργαζομένων. Κανένα αγώνα δεν οργάνωσε, καμιά κινητοποίηση, καμιά συνέλευση. Παρακολουθούσε ως θεατής τις εξελίξεις και παρόπλισε το σωματείο. Είναι υπεύθυνη που δεν οργάνωσε την αντίσταση των ιδιωτικών υπαλλήλων και πρέπει να κριθεί ανάλογα για αυτό.
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ απ την πλευρά τους, εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν επετειακά τους αγώνες, εξακολουθούν να διασπούν την αναγκαία,  όσο ποτέ άλλοτε, ενότητα δράσης του συνδικαλιστικού κινήματος, χωρίς να δίνουν καμία προοπτική νίκης. Φανταστείτε η κάθε παράταξη να συγκεντρώνονταν σε διαφορετική πλατεία. Τι μεγάλη χαρά για την εργοδοσία και την κυβέρνηση να βλέπει τους εργάτες χωρισμένους!

Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, καλεί όλους τους συναδέλφους ανεξάρτητα από ιδεολογικές και πολιτικές απόψεις να παλέψουμε από κοινού για τα ταξικά μας συμφέροντα.

Παλεύουμε αποφασιστικά μέσα στο υπάρχον συνδικαλιστικό κίνημα, για την αλλαγή των συσχετισμών δύναμης σε όλα τα επίπεδα. Για ένα σωματείο κατά κλάδο, μια Ομοσπονδία, ένα Εργατικό Κέντρο, μία ΓΣΕΕ,  όλα «εκτός πάσης αστικής επιρροής» όργανα πάλης στα χέρια των εργατών.


Συντονισμός δράσης Ομοσπονδιών και σωματείων για την υπογραφή Κλαδικών Συμβάσεων. Να μην υπογραφτεί καμία επιχειρησιακή και ατομική σύμβαση, ούτε καν τοπική ή σε επίπεδο νομού ή περιφέρειας. Συγκέντρωση όλων των δυνάμεων σε κλαδικό-πανελλαδικό επίπεδο.

 Όλες οι Συμβάσεις στις Ομοσπονδίες, με ταυτόχρονη περιφρούρηση όλων των καταχτήσεων που είναι πάνω απ’ την Κλαδική

Να διεκδικήσουμε αγωνιστικά:

Κάτω τα χέρια απ τις Κλαδικές Συμβάσεις!
Δωρεάν-δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους.
Δημόσια – δωρεάν – αναβαθμισμένη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, υγεία και παιδεία.
Ενιαίο 7ωρο – 35ωρο – 5νθήμερο για όλους. Μείωση στα χρόνια για σύνταξη, αύξηση των συντάξεων.
Αυξήσεις στους μισθούς και στα μεροκάματα για να μπορούμε να ζούμε από μία δουλειά.
Επίδομα ανεργίας μέχρι να βρει δουλειά ο άνεργος, ίσο με το βασικό μεροκάματο. Να υπολογίζεται συντάξιμος ο χρόνος ανεργίας και ασθένειας.
ü  Κανένας ανασφάλιστος – πάταξη της εισφοροδιαφυγής – εισφοροκλοπής.
ü  Επέκταση των Βαρέων-Ανθυγιεινών στους Κούριερ-Ντελίβερι και σε άλλες ειδικότητες.
ü  Να επιστραφούν, με ανάλογο τόκο, όλα τα κλεμμένα από τα ταμεία χρήματα, τα οποία είναι κομμάτι του μεροκάματου- του μισθού μας.
ü  Να γίνουν διακρατικές συμφωνίες και να υπάρχει δικαίωμα μεταφοράς των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των μεταναστών.

Την ίδια στιγμή πρέπει να παλέψουμε για τον εκδημοκρατισμό του συνδικαλιστικού μας κινήματος, της ΓΣΕΕ, της Ομοσπονδίας, του σωματείου. Για σωματεία μαζικά, ενωτικά, αγωνιστικά, αυτοτελή και ανεξάρτητα από το κράτος και την εργοδοσία, από τα κόμματά τους, την ιδεολογία και τα συμφέροντά τους.
Παράλληλα με τον αγώνα για τη βελτίωση της ζωής μας πρέπει να παλέψουμε και για γενικότερα ζητήματα που αποτελούν όρο για την ικανοποίηση των διεκδικήσεών μας.
-Να χάσουν τα κεφάλαιά τους οι εγχώριοι και διεθνείς τοκογλύφοι αντί να ληστευθεί η εργατική τάξη και τα εργαζόμενα στρώματα για να πληρωθούν οι απαιτήσεις των καπιταλιστών.
-Μονομερής διαγραφή του δημόσιου χρέους, εκτός αυτού προς τα ταμεία μας.
-Διαγραφή των χρεών των εργατικών οικογενειών και των φτωχών αγροτών, ρύθμιση των χρεών των  εργαζόμενων επαγγελματιών.
-Κρατικοποίηση τραπεζών, μεγάλων επιχειρήσεων, οργανισμών κοινής ωφέλειας χωρίς αποζημίωση και με εργατικό έλεγχο.

Εμπρός,  μέσα από ένα ενιαίο πανεργατικά μέτωπο πάλης στη βάση των προβλημάτων μας και ενάντια στον καπιταλισμό που αποτελεί την πηγή των δεινών μας,  να αποκρούσουμε την επίθεση που δεχόμαστε,  να διευρύνουμε τις καταχτήσεις μας,  να καταργήσουμε την εκμετάλλευση.


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου