Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Για εκκαθάριση μητρώου και τακτοποίηση των οικονομικών του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν Τρικάλων..

                                                                  
Συνάδερφοι- Συναδέρφισες Ιδιωτικοί Υπάλληλοι
Στις  3/4/2012 στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων συνεδρίασε το Δ. Σ.  του σωματείου μας με θέματα την εκκαθάριση του Μητρώου των μελών και την τακτοποίηση των οικονομικών του σωματείου. Την συνεδρίαση  την κάλεσε η Δ.Α.Σ (ΠΑΜΕ) δηλαδή ο πρόεδρος και ο ταμίας, επειδή το σωματείο πρέπει να καταβάλει  3000 ευρώ για να συμμετέχει στο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου και στις εκλογές για τη νέα Διοίκηση. Το παραπάνω  ποσό αναλογεί στο Σωματείο μας με βάση το Μητρώο των μελών που αριθμούν τα 900. Στη συνεδρίαση του Δ. Σ.,
ο ταμίας (Δ.Α.Σ.) μας ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν λεφτά στο ταμείο και γι αυτό πρέπει να διαγράψουμε όλους όσους δεν ψήφησαν και να πάμε μόνο με τους ψηφίσαντες (περίπου 450 μέλη) και παράλληλα να συγκεντρώσουμε το ποσό που απαιτείται.
Ως  Αγωνιστική Πρωτοβουλία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, είχαμε από θέση αρχής, ζητήσει να πάμε στις εκλογές του Σωματείου με εκκαθαρισμένο το Μητρώο και τα μέλη ταμιακά εντάξει. Η Δ.Α.Σ. και το «ενωτικό ψηφοδέλτιο» ( ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) όχι μόνο διαφώνησαν, αλλά, σαν να μην τους έφταναν τα 850 περίπου μέλη, έκαναν και εγγραφές  κατά τη διάρκεια των εκλογών χωρίς να παίρνουν και χωρίς να καταβάλουν τις αντίστοιχες συνδρομές.
Ως  Αγωνιστική Πρωτοβουλία Ιδιωτικών Υπαλλήλων ήμασταν  οικονομικά ταχτοποιημένοι, φροντίσαμε να πληρώνονται οι συνδρομές και φυσικά έχουμε στα χέρια μας τις αντίστοιχες αποδείξεις και θα ζητήσουμε από όλα τα μέλη του σωματείου να ταχτοποιηθούν οικονομικά.
Προτείναμε μάλιστα στην κατεύθυνση  αυτή να γίνει Γενική Συνέλευση, χωρίς να πάρουμε θετική απάντηση ούτε από τη Δ.Α.Σ. ούτε από την ΠΑΣΚΕ.
Η ΔΑΣ και το «ενωτικό ψηφοδέλτιο» έχουν ευθύνες για τα οικονομικά του σωματείου, διότι δεν φρόντισαν να εισπράξουν τις συνδρομές κατά τη διάρκεια των εκλογών, αντίθετα επέτρεπαν στους φίλα προσκείμενους συναδέλφους να ψηφίζουν χωρίς να καταβάλουν συνδρομή.
Ο  Ταμίας του σωματείου έχει υποχρέωση να προβεί σε οικονομικό απολογισμό και προϋπολογισμό και να γίνει εκκαθάριση του Μητρώου μελών από αυτούς που άλλαξαν δουλειά, συνταξιοδοτήθηκαν ή απέχουν πολλά χρόνια απ τη ζωή του σωματείου.
Ταυτόχρονα, ο ταμίας του σωματείου πρέπει να μας πει ποια είναι τα οικονομικά του σωματείου, γιατί δεν εισπράχτηκαν συνδρομές και με ποιο τρόπο μπορεί τώρα να γίνει αυτό.
Κάποιοι πρέπει επιτέλους να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν.
Αγωνιστική Πρωτοβουλία Ιδιωτικών Υπαλλήλων
Τρίκαλα, Απρίλης 2012


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου