Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Για Συνεταιρισμό Ηλεκτρολόγων Τρικάλων

Αγωνιστική Πρωτοβουλία Ιδιωτικών Υπαλλήλων
Ανακοίνωση
Συνάδελφοι-Συναδέλφισες Ιδιωτικοί Υπάλληλοι, η επίθεση της κυβέρνησης και συνολικότερα του κεφαλαίου εντείνεται. Κάθε μέρα ζούμε τις απολύσεις, τις μειώσεις των μισθών, το χτύπημα των κλαδικών συμβάσεων, την ιδιωτικοποίηση της Υγείας και της Παιδείας, την ανελέητη φοροεπιδρομή. Η εργατική τάξη,
η φτωχή αγροτιά, τα υπό εξαφάνιση μικρομεσαία στρώματα και οι άνεργοι, καλούνται να πληρώσουν την κρίση των καπιταλιστών.
Στον ιδιωτικό τομέα η κατάσταση είναι τραγική.
-Μείωσαν τους μισθούς και τα μεροκάματα.
-Κατάργησαν τις συλλογικές συμβάσεις, νομοθέτησαν τις επιχειρησιακές και προωθούν τις ατομικές.
-Μείωσαν τις ασφαλιστικές εισφορές της εργοδοσίας.
-Μείωσαν την αποζημίωση των εργαζομένων σε περίπτωση απόλυσης.
-Καθιερώθηκε η εκ περιτροπής εργασία και οι υπερωρίες έγιναν πιο φτηνές.
Η Ε.Ε., το ΔΝΤ, η κυβέρνηση της Τρόικας και του κεφαλαίου, έχουν μετατρέψει σε ζούγκλα τους εργασιακούς χώρους.
Στην πόλη μας, ισχύουν όλα τα παραπάνω καθώς σε πολλές ιδιωτικές επιχειρήσεις με πιο πρόσφατο το παράδειγμα του Συνεταιρισμού ηλεκτρολόγων Τρικάλων όπου έγινε μείωση 22% στο μισθό όλων των υπαλλήλων. Οι αντεργατικοί νόμοι που έχουν ψηφιστεί, διευκολύνουν την ασυδοσία οποιουδήποτε εργοδότη.
Στο Δ.Σ. του Σωματείου μας,  που πραγματοποιήθηκε στις 3/4/12, η Αγωνιστική Πρωτοβουλία Ιδιωτικών Υπαλλήλων έθεσε το ζήτημα και πρότεινε να οργανώσουμε τον αγώνα των εργαζομένων και να βγει μια ανακοίνωση του σωματείου που θα καταδικάζει τη μείωση μισθών.
Η πλειοψηφία του Δ.Σ., η ΔΑΣ-ΠΑΜΕ, αρνήθηκε, με τη δικαιολογία  ότι δεν ήρθε κάποιος από τους εργαζόμενους από τον συγκεκριμένο χώρο να ενημερώσει τη διοίκηση και να γίνει Δ.Σ. παρουσία των εργαζομένων.
Η ΔΑΣ,  που στηρίζεται απ’ το ΠΑΜΕ, πρέπει να ξεκαθαρίσει: με ποιόν είναι στην προκειμένη περίπτωση; Αν είναι με τους εργάτες γιατί αρνείται την παρέμβαση;
Τις ίδιες δικαιολογίες επικαλείται και η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου όταν δεν θέλει να δράσει.

Συνάδελφοι, σαφώς οι εργαζόμενοι μέλη του σωματείου,  έχουν την υποχρέωση να απευθύνονται για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύπτει, στο σωματείο τους. Όμως οι καιροί είναι δύσκολοι. Το σωματείο είναι αυτό που πρέπει να τραβάει μπροστά στους αγώνες των εργαζομένων για τα οικονομικά τους και τα άλλα αιτήματα.
Όταν δεν πάει ο εργαζόμενος στο σωματείο, πάει το σωματείο στους εργαζόμενους.
Για να δυναμώσουμε το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, πρέπει να πάρουμε όλοι ενεργά μέρος στα Σωματεία μας, να εκδιώξουμε τους γραφειοκράτες, τους συμβιβασμένους και τους εργοδοτικούς, να τα μετατρέψουμε σε όργανα δράσης, σε φρούρια ταξικής πάλης.  
Εμείς που είμαστε η εργατική τάξη,  πρέπει να διακηρύξουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε για να μην περάσουν οι αντεργατικές ρυθμίσεις, για την ικανοποίηση των διεκδικήσεών μας και να κινηθούμε αποφασιστικά να αναδείξουμε, να υπερασπιστούμε και να στηρίξουμε ενεργά μια εργατική κυβέρνηση η οποία θα ικανοποιήσει τις διεκδικήσεις μας, κόντρα στα συμφέροντα της Τρόικας και των καπιταλιστών.
Με κριτήριο τα προβλήματά  μας και τις λύσεις που προτείνονται,  πρέπει να κρίνουμε τις διοικήσεις των σωματείων, αλλά και το σύνολο των οργανώσεων και κομμάτων που διεκδικούν την ψήφο μας.
Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία Ιδιωτικών Υπαλλήλων θα συνεχίσει να παλεύει για την πλήρη ικανοποίηση των διεκδικήσεων και στόχων των εργαζομένων, για να μην περάσουν οι μειώσεις μισθών,  καθώς και για ένα σωματείο μαζικό, ενωτικό, αυτοτελές και ανεξάρτητο απ το κράτος και τους εργοδότες που θα συσπειρώνει στις γραμμές του όλους τους εργαζόμενους του κλάδου ανεξάρτητα από φυλή, χρώμα, θρησκεία, εθνικότητα, ανεξάρτητα από ιδεολογικές και πολιτικές απόψεις.
Καμιά μείωση μισθών, καμιά απόλυση, καμιά ανατροπή των καταχτήσεών μας!
Εμπρός για σωματεία φρούρια της ταξικής πάλης!
Κάτω η κυβέρνηση του κεφαλαίου,  της φτώχειας, της πείνας, της εξαθλίωσης.
Εργατική κυβέρνηση!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Τρίκαλα, Απρίλιος 2012



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου