Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Απάντηση της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων σε καταγγελία συναδέλφων σχετικά με την εκλογική διαδικασία του σωματείου



Μερικοί συνάδελφοι διαμαρτυρήθηκαν για το γεγονός ότι δεν τους επιτράπηκε να ψηφίσουν στις εκλογές του σωματείου διότι δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα για αυτό. Πιο συγκεκριμένα δεν είχαν βιβλιάριο υγείας διότι, όπως και οι ίδιοι παραδέχτηκαν, δεν είχαν συμπληρώσει ακόμα 50 ένσημα για να αποκτήσουν το δικαίωμα αυτό. Πράγμα που οφείλεται στην ανασφάλιστη εργασία, στην δύσκολη εξεύρεση εργασίας με ασφάλιση κλπ. , η οποία είναι μια κατάσταση όπου όλοι την διαπιστώνουμε και  όλοι αγωνιζόμαστε να την αλλάξουμε.
Θέλουμε ευθύς εξαρχής να επισημάνουμε ότι η καταγγελία των συναδέλφων είναι άδικη. Και αυτό διότι τα σωματεία έχουν, και πρέπει να έχουν, κάποιους όρους και κανόνες  για την συμμετοχή των μελών τους στις διαδικασίες τους. Είτε εκλογικές, είτε άλλες (συνελεύσεις, συσκέψεις, αγωνιστικές κινητοποιήσεις κ.α).
Στην προκειμένη περίπτωση οι συνάδελφοι δεν στερήθηκαν γενικά τα δικαιώματά τους. Είχαν το δικαίωμα να γίνουν μέλη του σωματείου και έγιναν. Δεν μπορούν να λάβουν μέρος στην εκλογική διαδικασία, και αυτό είναι δυσάρεστο, διότι δεν απόκτησαν ακόμα ένα από τα απαραίτητα έγγραφα για αυτό, όπως είναι το βιβλιάριο υγείας.
Αυτό δεν τους στερεί το δικαίωμα να συμμετέχουν ενεργά στο σωματείο και στις δραστηριότητές του, στους αγώνες, στις διεκδικήσεις, στις απεργίες. Πράγμα που αποτελεί, και πρέπει να αποτελεί, βασικό χαρακτηριστικό κάθε σωματείου.
Την ευθύνη για την εξέλιξη αυτή φέρει ο Συνδυασμός και η παράταξη στην οποία πρόσκεινται κάποιοι από αυτούς διότι δεν φρόντισε να μάθει, από τους ίδιους, αν έχουν βιβλιάριο ασθενείας το οποίο πρέπει να απαιτείται από τα σωματεία στις αρχαιρεσίες τους. 
Η τήρηση κανόνων στην εκλογική διαδικασία αποτελεί στοιχείο περιφρούρησης του σωματείου και του κύρους των εκλογών. Για την αποφυγή εκφυλιστικών φαινομένων, όπως, διπλοψηφίες στο ίδιο ή σε άλλο σωματείο, πλαστοπροσωπίες κλπ. Φαινόμενα που δεν είναι και πολύ σπάνια και μας γυρνάνε σε εποχές νοθείας.
Καλούμε τους συναδέλφους να πιέσουμε όλοι μαζί προς όλες τις κατευθύνσεις, μαζί με το σωματείο, για πλήρη ασφαλιστική κάλυψη και ενάντια στην ανασφάλιστη εργασία, για να αποκτήσουν σύντομα τα απαραίτητα έγγραφα. Οι καταγγελίες τις μέρες των εκλογών, για τέτοια ζητήματα, δεν ωφελούν κανέναν και πολύ περισσότερο το σωματείο του οποίου και οι ίδιοι είναι μέλη και την πλειοψηφία της Διοίκησης είχε μέχρι χθες η παράταξη που υποστηρίζει την καταγγελία τους .
Αγωνιστική πρωτοβουλία Ιδιωτικών Υπαλλήλων  Τρικάλων


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου