Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των εκλογών στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και την συγκρότηση Προεδρείου

Ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των εκλογών στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και την συγκρότηση Προεδρείου

Πραγματοποιήθηκαν στις 12 και 13 Ιούνη οι εκλογές στο σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων Ν. Τρικάλων. Στις εκλογές ψηφίσαν 292 εργαζόμενοι και έλαβαν:

 ΔΑΣ : 111 ψήφοι (από 112 στις προηγούμενες εκλογές) και 2 έδρες στο ΔΣ (από 3)

Ενιαίο ψηφοδέλτιο (πρώην εργαζόμενοι στον Μαρινόπουλο και νυν Σκλαβενίτη που στις προηγούμενες εκλογές συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ-ΠΑΜΕ): 94 ψήφοι και 2 έδρες στο ΔΣ

 Αγωνιστική Πρωτοβουλία: 82 ψήφοι (από 73) και 1 έδρα στο ΔΣ

 άκυρα/λευκά : 5

Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία έδωσε τη μάχη των εκλογών με αρχές, όπως και όλες τις άλλες μάχες. Πήρε 9 ψήφους περισσότερες από την προηγούμενη φορά και εκτιμάμε σαν θετικό το αποτέλεσμα αυτό. Όπως θετικό είναι και το γεγονός ότι στις εκλογές συμμετείχαν και ψήφισαν 100 και πλέον εργαζόμενοι περισσότεροι από την προηγούμενη φορά.
Το αποτέλεσμα των εκλογών τροποποίησε τους συσχετισμούς δύναμης στο ΔΣ. Η ΔΑΣ/ΠΑΜΕ απώλεσε την πλειοψηφία που κατείχε σε αυτό. Το νέο ΔΣ πρέπει να συγκροτηθεί άμεσα σε Σώμα, διότι τα προβλήματα των εργαζομένων είναι πολλά και οξυμένα και πρέπει να μπούμε άμεσα στη μάχη, και να εκλέξει Προεδρείο. Τα εκφυλιστικά φαινόμενα στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου το οποίο αδυνατεί για πάνω από 2 χρόνια να εκλέξει Προεδρείο, με αναλογική ευθύνη όλων των δυνάμεων που συμμετέχουν στο ΔΣ, πρέπει να γίνει παράδειγμα προς αποφυγή. Η συγκρότηση του νέου Προεδρείου δεν μπορεί να γίνει με αστικο-κοινοβουλευτικούς όρους, στη βάση των ψήφων που πήρε το κάθε ψηφοδέλτιο, διότι τα σωματεία δεν είναι βουλή. Στη βουλή εκπροσωπούνται κοινωνικές τάξεις. Στο σωματείο συμμετέχουν εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από πολιτικές και άλλες απόψεις. Και η βάση της ένωσής τους είναι τα κοινά προβλήματα και η πάλη για την επίλυσή τους. Για τον λόγο αυτό το Προεδρείο πρέπει να συγκροτηθεί πάνω σε αυτή τη βάση. Στον βαθμό που και οι αντίπαλες παρατάξεις εκπροσωπούν εργατικά συμφέροντα, θα επιδιώξουμε αγωνιστική ενότητα με όλους. Οι όποιες διαφωνίες θα λυθούν στις κοινές γενικές συνελεύσεις και στα κοινά απεργιακά και αγωνιστικά  μέτωπα.
Στα αρνητικά των εκλογών ήταν οι προπηλακισμοί μελών και στελεχών της ΔΑΣ και του ΠΑΜΕ σε βάρος εργαζομένων που πρόσκεινται, κυρίως, στο συνδυασμό Ενιαίο ψηφοδέλτιο, με αποκορύφωμα , όπως κατήγγειλε ο ίδιος ο συνδυασμός Ενιαίο ψηφοδέλτιο , την τραμπούκικη ‘επίθεση’ στελέχους του ΠΑΜΕ εναντίον εργαζόμενης στον Σκλαβενίτη και υποψήφιας με το Ενιαίο ψηφοδέλτιο , με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για περίθαλψη, . Επιπλέον, το ΠΑΜΕ, είχε κινητοποιήσει άτομα  (μη μέλη του σωματείου) τα οποία κινούνταν μέσα και έξω από το Εργατικό Κέντρο προφανώς για «επίδειξη δύναμης». Όλα αυτά με αιτιολογία το αίτημα για παροχή δικαιώματος ψήφου σε άτομα μη έχοντα βιβλιάριο ασθενείας. Κάτι που έχουμε ήδη απαντήσει (http://agonistikiprotovouliatrikalon.blogspot.gr/2017/06/blog-post_13.html).  Με φωνές και καλλιέργεια εντάσεων προσπάθησαν να παρακωλύσουν την λειτουργία της Εφορευτικής Επιτροπής και την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών.  Οι ενστάσεις που είχαν δικαίωμα να καταθέσουν απορρίφθηκαν από την αρμόδια  Εφορευτική Επιτροπή και οι γενικότερες επιδιώξεις τους έπεσαν στο κενό.  Με την επιχείρηση μαζικής ψηφοφορίας χωρίς βιβλιάριο ασθενείας, δυστυχώς, συντάχθηκαν και δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Καταδικάζουμε αυτά τα εκφυλιστικά φαινόμενα που απαξιώνουν το ίδιο το εργατικό/συνδικαλιστικό κίνημα στα μάτια των απλών εργαζομένων και ελπίζουμε να μην επαναληφθούν.
 Ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους που μας τίμησαν με την ψήφο τους και τους καλούμε να είμαστε μπροστάρηδες στους νέους αγώνες. Με ενιαίο εργατικό μέτωπο να ανατρέψουμε παλιά και νέα μνημόνια και όσους τα υπηρετούν και τα στηρίζουν. Για να πληρώσουν οι καπιταλιστές την κρίση τους. Στην προοπτική μια νέας κοινωνίας, χωρίς φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση, ρατσισμό, χωρίς καταπίεση, χωρίς πολέμους, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.


Αγωνιστική Πρωτοβουλία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Τρικάλων
Τρίκαλα, 17/6/2017



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου