Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Παράνομη απόλυση...

                                  
Συνάδελφοι Ιδιωτικοί Υπάλληλοι, το τελευταίο διάστημα η εργοδοσία στο ιδιωτικό ΚΤΕΟ SIOKAR προχώρησε στην επιβολή καθεστώτος εκ περιτροπής εργασίας μονομερώς, χωρίς να τηρεί τις προϋποθέσεις που προβλέπονται από τον νόμο, έτσι ώστε να μειωθούν οι μισθοί των εργαζομένων στην συγκεκριμένη επιχείρηση καθώς και για ασφάλιση για 4ωρη εργασία, αν και οι εργαζόμενοι δουλεύουν 8 με 9 ώρες την ημέρα.

Η πλειοψηφία των εργαζομένων αποφάσισε
να κινηθεί νομικά για την παράνομη κίνηση από την πλευρά της εργοδοσίας και επίσης οι εργαζόμενοι απευθύνθηκαν στο σωματείο μας του οποίου είναι μέλη, για περαιτέρω στήριξη. Αναμένοντας την απόφαση του δικαστηρίου, ο εργοδότης για καθαρά εκδικητικούς και τρομοκρατικούς λόγους προχώρησε στην απόλυση ενός εργαζόμενου και απείλησε πως ’’θα τους τελειώσει όλους έναν-έναν’’. Η κίνηση αυτή είναι εντελώς παράνομη και καταχρηστική αφού ο εργοδότης όταν επιβάλλει καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας δεν μπορεί να απολύσει.
 Οι εργαζόμενοι με απόφαση του Πανελλαδικού Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών και του σωματείου μας, προχώρησαν σε δίωρη στάση εργασίας την Παρασκευή 4/11/11 και σε τετράωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 9/11/11.Ο εργοδότης θέλοντας να τρομοκρατήσει κι άλλο τους εργαζόμενους αλλά και τον κόσμο που βρέθηκε έξω από την επιχείρηση για να στηρίξει την στάση εργασίας, κάλεσε την αστυνομία και τις δύο φορές.
Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν.Τρικάλων με κοινή δράση και μέτωπο αγώνα στηρίζει τις κινήσεις και  κινητοποιήσεις των εργαζομένων και γνωστοποιεί πως θα τις  εντείνει μέχρι να αρθεί πίσω η παράνομη απόλυση. Η εργατική τάξη των Τρικάλων πρέπει να καταδικάσει το γεγονός αυτό. Η τρομοκρατική-εργοδοτική ασυδοσία δεν θα περάσει όπως δεν θα περάσει και ο εργασιακός μεσαίωνας που ετοιμάζεται από την κυβέρνηση συμμαχίας του ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και το ΔΝΤ.
ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΠΟΛΥΣΗ.
 Νοέμβριος 2011-ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛ/ΛΩΝ Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου