Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Όλοι στη Γενική Συνέλευση..

                                                  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ
 Συνάδελφοι Ιδιωτικοί υπάλληλοι, πάρτε όλοι μέρος στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16/10/11 στις 18.00 στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων.
Η  περίοδος που διανύουμε χαρακτηρίζεται από την πρωτοφανή επίθεση του κεφαλαίου, ενάντια στην εργατική τάξη και τα μικρομεσαία στρώματα. Καθημερινά ζούμε τις απολύσεις, την εντατικοποίηση της εργασίας, την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων,  την ανατροπή των εργασιακών μας δικαιωμάτων με τα 4ημερα, τα 3ημερα ακόμα και τη μία μέρα δουλειά τη βδομάδα  με τις αντίστοιχες μειώσεις των μισθών. Η επίθεση αυτή, 
η οποία καθοδηγείται απ’ την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου, συνοδεύεται απ’ την περικοπή και τη μείωση των συντάξεων, την ιδιωτικοποίηση και υποβάθμιση της δημόσιας Υγείας και της Παιδείας, τη συνεχή αύξηση της έμμεσης και άμεσης φορολογίας, την αύξηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Η εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και οι άνεργοι, καλούνται να πληρώσουν έκτακτες εισφορές, τέλος επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες και το χαράτσι στα ακίνητα μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ για όλους, μηδέ εξαιρουμένων των ανέργων. Απαραίτητο συμπλήρωμα αυτής της αντεργατικής πολιτικής αποτελεί η ένταση της κρατικής  καταστολής.  
Όλοι καταλαβαίνουμε πλέον πως δεν θα σταματήσουν εδώ. Θα ακολουθήσουν κι άλλα μέτρα ώστε να αφαιρεθεί από τα φτωχά λαϊκά στρώματα ότι απέμεινε απ’ το εισόδημά τους, στο όνομα του δημόσιου χρέους, για να πληρωθούν οι τράπεζες και οι τοκογλύφοι.
Απέναντι σ’ αυτή τη γενικευμένη επίθεση πρέπει να αντιτάξουμε ένα ενιαίο πανεργατικό μέτωπο, στη βάση των προβλημάτων μας ενάντια στον καπιταλισμό που αποτελεί την πηγή των δεινών μας.
 Να οργανώσουμε τις δυνάμεις μας, να υπερασπιστούμε τις καταχτήσεις μας, να διεκδικήσουμε αγωνιστικά τα δικαιώματά μας. Να αντιπαλέψουμε τη νέα φοροεπιδρομή. Ένα πρώτο πρακτικό βήμα που μπορεί και πρέπει  να γίνει αφού, ούτως ή άλλως, η εργατική τάξη και  ο φτωχός λαός αδυνατεί να πληρώσει τα φοροχαράτσια, είναι  να παρθούν αποφάσεις από μαζικούς εργατικούς και λαϊκούς φορείς όπως εργατικά κέντρα, σωματεία,  εργατικές και αγροτικές ομοσπονδίες, έτσι ώστε να συγκεντρωθούν τα εντάλματα πληρωμής και να κατατεθούν με μαζικές κινητοποιήσεις  στην εφορία και τη ΔΕΗ.
Δεν αρκεί όμως μόνο αυτό. Χρειάζεται πάλη για την συνολική ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής που ταυτίζεται απόλυτα με την ανατροπή της κυβέρνησης που την εφαρμόζει. Χρειάζεται να καταδικαστεί συνολικά η πολιτική της κυβέρνησης, της Ε.Ε., του ΔΝΤ και του κεφαλαίου που μας θέλουν με μισθούς Βουλγαρίας και Κίνας. Για να έχει αποτελέσματα η πάλη μας χρειάζεται η μέγιστη δυνατή ενότητα δράσης του κινήματος.
 Η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, πρέπει  να συγκροτήσουν το δικό τους κοινωνικό και πολιτικό  μέτωπο αντεπίθεσης, ρήξης και ανατροπής Από το μέτωπο αυτό δεν γίνεται να λείπουν τα Σωματεία τα οποία χωρίς μικροπαραταξιακά και μικροπολιτικά συμφέροντα, πρέπει να έχουν ως σκοπό την ουσιαστική  περιφρούρηση και τη διεύρυνση των εργασιακών μας κατακτήσεων και δικαιωμάτων ενάντια  στους καπιταλιστές. Απέναντι στο μέτωπο των δυνάμεων του κεφαλαίου, πρέπει να συγκροτηθεί το μέτωπο των δυνάμεων της εργατικής τάξης που θα εκδιώξει, κυβέρνηση-ΕΕ- ΔΝΤ,  θα διαγράψει το δημόσιο χρέος, θα ικανοποιήσει τα εργατικά αιτήματα.
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ  ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 16/10/2011 ΣΤΙΣ 18.00
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ –ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΗ
Οκτώβρης 2011  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου