Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Ποτέ (δουλειά) την Κυριακή!


Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, μικροί έμποροι, αυτοαπασχολούμενοι,
Η κυβέρνηση, στο πλαίσιο οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, νομοθέτησε το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, με στόχο:
·        την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των πολυεθνικών επιχειρήσεων, ομίλων και αλυσίδων για την αύξηση των κερδών τους και την συγκέντρωση του εμπορίου στα χέρια τους.
·        την κατάργηση όλων των εργατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων, την πλήρη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, την ελαχιστοποίηση του ελεύθερου χρόνου των εργαζομένων. Επιδιώκουν την γενίκευση της μερικής απασχόλησης, το ωρομίσθιο, το απελευθερωμένο ωράριο, τις ατελείωτες ώρες δουλειάς και την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας για να μεγαλώσει η εκμετάλλευση της εργατικής τάξης. Θέλουν να αφαιρέσουν όσο ελεύθερο χρόνο απέμεινε στους εργαζόμενους και ιδιαίτερα στη νεολαία και τις γυναίκες.
·        την συγκέντρωση του πλούτου από κάτω προς τα πάνω και το κλείσιμο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Για τους παραπάνω λόγους είμαστε αντίθετοι στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές! Δεν μας λείπουν οι ώρες για να ψωνίσουμε, αλλά τα ευρώ!
Συμπαραστεκόμαστε στον
αγώνα των ιδιωτικών υπαλλήλων και των εμποροϋπαλλήλων και στην απεργία που κήρυξε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων για την Κυριακή 3-11-13, ημέρα που η κυβέρνηση αποφάσισε να ανοίξουν τα μαγαζιά. Συμμετέχουμε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που κάλεσε το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων.
Η κατάσταση στο επόμενο διάστημα θα χειροτερέψει. Οι φόροι και τα χαράτσια θα πολλαπλασιαστούν. Το χτύπημα των μισθών και συντάξεων θα είναι μια διαρκής κατάσταση. Η ανεργία θα διογκωθεί. Δεν πρόκειται να σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσουμε εμείς!
 Όλοι οι εργαζόμενοι και άνεργοι να απαντήσουμε στην επίθεση της κυβέρνησής και των πολυεθνικών. Με ενιαίο μέτωπο στη βάση των κοινών μας προβλημάτων και συμφερόντων!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ την Κυριακή 3/11, στις 11 το πρωί, στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνει το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Τρικάλων ενάντια στο άνοιγμα των μαγαζιών τις Κυριακές.

Κανένας για δουλειά την Κυριακή! ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ! ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ! ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ! ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ ΜΑΣ!

Συνεχίζουμε τον αγώνα με την πανελλαδική-πανεργατική απεργία, την Τετάρτη 6 Νοέμβρη και την συγκέντρωση στις 10 το πρωί μπροστά στο Εργατικό Κέντρο.


Διασωματειακή Επιτροπή εκπροσώπων Τρικαλινών Φορέων, Σωματείων και Συλλόγων εργαζομένων και Κοινωνικών Κινημάτων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου