Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Πάρτε όλοι μέρος στην απεργία στις 6 Νοέμβρη!


Εργάτες - εργάτριες, νέοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες,
Το σκληρό διαπραγματευτικό πρόσωπο που προσπάθησε να ενδυθεί η κυβέρνηση απέναντι στην Τρόικα, κατέρρευσε παταγωδώς στην …5λεπτη συνάντηση Σαμαρά-Μέρκελ, στην οποία επαναβεβαιώθηκε η πιστή και απαρέγκλιτη εφαρμογή της πολιτικής των μνημονίων.
Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου συνεχίζει να παίρνει μέτρα που οδηγούν
την εργατική τάξη και τον εργαζόμενο λαό στην ανεργία, την πείνα και την εξαθλίωση.
Οι νέες μειώσεις στις συντάξεις και στο εφάπαξ είναι γεγονός. Οι διαθεσιμότητες-απολύσεις, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα πολλαπλασιάζονται, οι φόροι και τα χαράτσια επίσης. Βάζουν 25 ευρώ είσοδο για νοσηλεία στα νοσοκομεία, χαρατσώνουν τη συνταγογράφηση, κλείνουν νοσοκομειακές μονάδες στερώντας από το λαό το δικαίωμα στην Υγεία και την περίθαλψη.  Ετοιμάζουν νέες αυξήσεις στα εισιτήρια στις μεταφορές. Ιδιωτικοποιούν το ρεύμα, το νερό και την εκπαίδευση. Νομοθέτησαν την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας
Οι άνεργοι με τους υποαπασχολούμενους έφτασαν στα δύο εκατομμύρια, οι μισθοί τα μεροκάματα και οι συντάξεις δεν φτάνουν ούτε για την αγορά των βασικών ειδών, η απλήρωτη εργασία, για όσους δουλεύουν, έγινε-καθεστώς.
Η κυβέρνηση εφαρμόζει την πολιτική της διασπώντας την εργατική τάξη και προσπαθώντας να δημιουργήσει εμφύλιο πόλεμο στις γραμμές των εργαζομένων, στρέφοντας το ένα τμήμα ενάντια στο άλλο. Όμως, κανένας άνεργος δεν έχει να κερδίσει τίποτα αν απολυθούν μερικές χιλιάδες υπάλληλοι του δημόσιου και προστεθούν στη μεγάλη στρατιά των ανέργων Κανένας εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα δεν θα βελτιώσει τη ζωή του με το να οδηγηθούν στην εξαθλίωση μερικές χιλιάδες «βολεμένοι» του δημοσίου. Αντίθετα, κάθε απόλυση και κάθε μείωση μισθού είναι μια μάχη που χάνεται για όλους τους εργαζόμενους.
Η αναγκαιότητα συγκρότησης ενιαίου εργατικού μετώπου προβάλει πλέον επιτακτικά, όπως και ο συντονισμός των εργατικών οργανώσεων, σωματείων, Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων, όλων όσων θέλουν να παλέψουν για τα εργατικά συμφέροντα.. Για την οργάνωση και την κλιμάκωση νικηφόρων αγώνων.

Αυτό που έχουμε μπροστά μας να αντιμετωπίσουμε είναι η συνέχιση της καταστροφικής πολιτικής των μνημονίων. Η καταστροφική ύφεση θα συνεχιστεί, οι απολύσεις θα πάρουν τη μορφή χιονοστιβάδας και η ανεργία θα υπερδιογκωθεί. Η πρώτη κατοικία θα βγει σε πλειστηριασμό όπως και η επαγγελματική στέγη για όσους χρωστάνε στην τράπεζα και αδυνατούν να πληρώσουν! Πρόκειται δηλαδή για μια διαρκή πολιτική που οδηγεί την εργατική τάξη και τον εργαζόμενο λαό στην πλήρη εξαθλίωση.
Δεν πάει άλλο! Απεργούμε και απαιτούμαι από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες, την συνέχιση και την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων!
Διεκδικούμε: Κατάργηση των μνημονίων και των αντεργατικών νόμων 
Ικανοποίηση των διεκδικήσεων του εργατικού και λαϊκού κινήματος, κατάργηση των χαρατσιών και της υπερφορολόγησης,  δουλειά για όλους με δικαιώματα-απαγόρευση των απολύσεων.
Όλοι στην απεργία την Τετάρτη 6 Νοέμβρη  και στην συγκέντρωση στις 10 το πρωί μπροστά στο Εργατικό Κέντρο
Κανένας για δουλειά! Όλοι στον αγώνα!

Διασωματειακή Επιτροπή εκπροσώπων Τρικαλινών Φορέων, Σωματείων και Συλλόγων εργαζομένων και Κοινωνικών Κινημάτων 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου