Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Ανακοίνωση για τη συγκρότηση προεδρείου στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Τρικάλων

Συνάδελφοι Ιδιωτικοί Υπάλληλοι,
 Στην τρίτη συνεδρίαση της διοίκησης του σωματείου που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 4/7/11, έληξε η υπόθεση συγκρότησης του προεδρείου. Η πρόταση της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας,  την οποία από την πρώτη συνεδρίαση υποστηρίξαμε σταθερά ήταν:
α) να αναλάβει Πρόεδρος του σωματείου από την πρώτη σε ψήφους παράταξη, διότι η δεύτερη ήταν πριν και δεν έκανε τίποτα, αρκεί να δεσμεύεται από τις αποφάσεις και τις κατευθύνσεις της Γενικής Συνέλευσης και του Δ.Σ. και να εγγυάται την ενότητα δράσης του σωματείου και β). να συγκληθεί Γενική Συνέλευση των μελών και βάση των αποφάσεων αυτής να συγκροτηθεί το  προεδρείο. Με την πρόταση αυτή συντάχθηκε και ο δεύτερος συνδυασμός, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ{Υποστηρίχθηκε από κοινού από ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ} ο οποίος όμως στη συνέχεια υπαναχώρησε και από κοινού με τον πρώτο συνδυασμό αλληλοϋποστηρίχτηκαν και ανέλαβαν τον πρόεδρο και τη γραμματέα αντίστοιχα.
Η πρόταση της ΔΑΣ,{ που υποστηρίχθηκε απ το ΠΑΜΕ} και στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, ήταν για συγκρότηση αναλογικού προεδρείου δηλαδή ο πρώτος συνδυασμός τον πρόεδρο, ο δεύτερος το γραμματέα, ο τρίτος τον αντιπρόεδρο και ο ταμίας και ο έφορος να εναλλάσσονται από τους 2 πρώτους συνδυασμούς. Η πρόταση αυτή τελικά υπερψηφίστηκε..
 Για εμάς συνάδελφοι, η θέση αυτή απηχεί μια κοινοβουλευτική αντίληψη που λέει ότι το πρώτο κόμμα έχει τον πρόεδρο της Βουλής, το δεύτερο τον αντιπρόεδρο και ούτω καθεξής. Αυτή η αντίληψη δεν ταιριάζει στα εργατικά σωματεία, τα οποία συγκροτούνται από εργάτες στη βάση των κοινών τους συμφερόντων και καθοδηγητής τους είναι οι αποφάσεις της ΓΣ των μελών.
Στην ψηφοφορία που ακολούθησε με ψήφους 4 υπέρ και 1 κατά, εκλέχτηκαν όπως είπαμε ο Πρόεδρος και η Γραμματέας του σωματείου απ τις αντίστοιχες δύο πρώτες παρατάξεις.
Η ΔΑΣ, χωρίς να δεσμευτεί σε τίποτα και πρωτίστως στη ενότητα δράσης του σωματείου που αποτελεί και τη δύναμή του,  συνεργάστηκε για μία ακόμα φορά, όπως και στην συνέλευση πριν τις εκλογές και στην εκλογική διαδικασία,  με τις δυνάμεις  εκείνες που όπως η ίδια έγραψε  «… καταδικάστηκαν από τους εργαζόμενους, γιατί από κοινού με τον κυβερνητικό και τον εργοδοτικό συνδικαλισμό, το εργατικό κέντρο Τρικάλων, ‹‹σε συμπαιγνία››, έβαλαν πλάτη, συνειδητά ή ασυνείδητα για να περάσουν, όλα τα αντιλαϊκά μέτρα. Ποτέ δε στάθηκαν δίπλα στους εργαζόμενους του κλάδου».
Με αυτές τις δυνάμεις συνεργάστηκαν διότι απλούστατα τους βόλεψε η έλλειψη δέσμευσης στα ζητήματα αρχών που έθεσε η Αγωνιστική Πρωτοβουλία. Οι κραυγές της ΔΑΣ περί του ότι «εμείς δεν δίνουμε λόγο σε κανένα παρά μόνο στην εργατική τάξη, και δεν δεσμευόμαστε από κανένα σωματείο παρά μόνο απ την εργατική τάξη» μόνο ως αστείες υπεκφυγές μπορούν να εκλειφθούν διότι, η εργατική τάξη του κλάδου εκφράζεται στο σωματείο και αν δεν δεσμευτούν σε αυτή,  τότε σε ποια εργατική τάξη θα δεσμευτούν? Για μια ακόμα φορά απέδειξαν ότι λειτουργούν χωρίς αρχές και υποτάσσουν τα συμφέροντα του σωματείου στα δικά τους παραταξιακά και μικροπολιτικά συμφέροντα.
Συνάδελφοι, η Αγωνιστική Πρωτοβουλία, αφού συγκροτήθηκε τελικά το προεδρείο, έθεσε πάλι θέμα σύγκλησης Γενικής Συνέλευσης των μελών έτσι ώστε το σωματείο να αναλάβει επιτέλους δράση. Η περίοδος που διανύουμε χαρακτηρίζεται από τη σύνθλιψη των εργασιακών μας δικαιωμάτων από τους καπιταλιστές, την κυβέρνηση, την Τρόικα. Καθημερινά έχουμε απολύσεις, μείωση των ημερών και ωρών εργασίας, μείωση των μισθών, καταστρατήγηση των Συλλογικών Συμβάσεων.

Η εργατική τάξη πρέπει να περάσει στην ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ανεξάρτητα από φυλή, χρώμα, θρησκεία, ιδεολογικές και πολιτικές απόψεις για ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΖΙΚΑ-ΕΝΩΤΙΚΑ-ΤΑΞΙΚΑ, αυτοτελή και ανεξάρτητα απ το κράτος και την εργοδοσία, όργανα πάλης στα χέρια των εργατών στην πάλη τους για υπεράσπιση και διεύρυνση των καταχτήσεων, για μια κοινωνία χωρίς φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση, χωρίς εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους.. Εμπρός,  μέσα από ένα ενιαίο πανεργατικά μέτωπο πάλης στη βάση των προβλημάτων μας και ενάντια στον καπιταλισμό που αποτελεί την πηγή των δεινών μας,  να αποκρούσουμε την επίθεση που δεχόμαστε,  να διευρύνουμε τις καταχτήσεις μας,  να καταργήσουμε την εκμετάλλευση

Ιούλης 2011 
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου