Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Καταγγελία από το Δ.Σ. της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε

πηγή,AlphaVita.gr
Με πρωτοφανείς μεθόδους που παραπέμπουν σε σκοτεινές εποχές για την εκπαίδευση και την κοινωνία, Υπουργείο Παιδείας, σχολάρχες και η Ελληνική Αστυνομία επιχειρούν να εμποδίσουν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας των ιδιωτικών εκπαιδευτικών.
Στελέχη του Υπουργείου Παιδείας από τις πρώτες πρωινές ώρες βρίσκονται σε συνεχείς επαφές με ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων για να «μαγειρέψουν» τα ποσοστά της απεργίας.  Με εντολή του Υπουργείου Διευθύνσεις Εκπαίδευσης τηλεφωνούν στα ιδιωτικά σχολεία και ζητούν ονομαστικά λίστες απεργών, γεγονός που αποτελεί ευθεία προσβολή του Συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της απεργίας,
και ευθέως προαναγγέλλει πογκρόμ εναντίον όσων απεργούν. Η ΟΙΕΛΕ ήδη αποστέλλει καταγγελία για τις πρωτοφανείς και απαράδεκτες αυτές ενέργειες.
Σύμφωνα με καταγγελίες εκατοντάδων συναδέλφων μας καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου υπήρξε κύμα απειλών για απόλυση για όσους είχαν εκφράσει τη βούληση να απεργήσουν. Σήμερα το πρωί σε αρκετά ιδιωτικά σχολεία υπάλληλοι security έχουν πάρει θέση μάχης μπροστά στις πύλες των σχολείων δια παν ενδεχόμενο.
Ισχυρή αστυνομική δύναμη τεσσάρων περιπολικών επιστρατεύτηκε από τη διεύθυνση του ιδιωτικού σχολείου «Ελληνογερμανικής Αγωγής Παναγέα – Σάββα» για να ανακοπεί …10μελής επιτροπή απεργών ιδιωτικών εκπαιδευτικών που έπραξαν το «έγκλημα» της διανομής ενημερωτικών φυλλαδίων σε γονείς και μαθητές και να «προστατευθεί» ο …ανυπεράσπιστος εργοδότης που, ούτως ή άλλως, είχε παρατάξει τα security στην είσοδο του σχολείου. Η ΟΙΕΛΕ απέστειλε διαμαρτυρία στην οικεία αστυνομική διεύθυνση και στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (συνημμένη).
Οι κινήσεις αυτές Υπουργείου, σχολαρχών και αστυνομίας δείχνουν πανικό μπροστά στην ογκούμενη αντίδραση εκπαιδευτικών και κοινωνίας για την εκποίηση του κοινωνικού αγαθού της εκπαίδευσης και για την ισοπέδωση των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Στις άθλιες και αυταρχικές αυτές πρακτικές ο κλάδος μας θα απαντήσει με την αξιοπρέπεια και το ήθος που αρμόζει σε λειτουργούς της εκπαίδευσης.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ                                                   ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΡΡΗΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου