Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Άνανδρη δολοφονική επίθεση των ναζιστών της Χρυσής Αυγής

Ανακοίνωση-καταγγελία

Καταγγέλλουμε στην εργατική τάξη και σε όλο το λαό την άνανδρη δολοφονική επίθεση των ναζιστών της Χρυσής Αυγής σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που πραγματοποιούσαν αφισοκόλληση στο Πέραμα, με αποτέλεσμα 9 από αυτούς να καταλήξουν στο Νοσοκομείο. Η τραμπουκική και δολοφονική επίθεση δεν είναι η πρώτη, ούτε πρόκειται να είναι η τελευταία. Η ναζιστική ΧΑ μόνο έτσι τρέφεται: με τραμπουκισμούς και αίμα! Στόχος των επιθέσεών της είναι οι αγωνιστές του κινήματος, οι φτωχοί μετανάστες, οι Αριστεροί, οι κομμουνιστές.
Αντίθετα, οι Τροικανοί, η ΕΕ, οι καπιταλιστές, οι εφοπλιστές, το ίδιο το πολιτικό σύστημα και οι δυνάμεις που ευθύνονται για την εξαθλίωση του Ελληνικού λαού,
βρίσκονται στο απυρόβλητο.

Δεν είναι λίγες οι φορές που η ΧΑ έκανε πλάτες στη μνημονιακή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στη Βουλή σε μια σειρά αποφάσεις: για τη μη σύσταση εξεταστικής για το ξεπούλημα της ΑΤΕ, για το κλείσιμο της ΕΡΤ κλπ. Δεν είναι ακόμα λίγες οι φορές που στάθηκε στο πλευρό των καπιταλιστών ενάντια στους εργαζόμενους.

Ο πιο ασφαλής και σίγουρος δρόμος για τον αποκλεισμό ή τον περιορισμό της εμβέλειας και της επίδρασης των φασιστών και ναζιστών, είναι η πρωτοπόρα και ενωτική δράση των δυνάμεων με εργατική αναφορά στους χώρους δουλειάς για τα δικαιώματα και τις διεκδικήσεις της εργατικής τάξης καθώς και η πρωτοπόρα πάλη στις εργατικές και λαϊκές συνοικίες ενάντια στους φόρους, τα χαράτσια, τις διακοπές ρεύματος, τις εξώσεις, τους πλειστηριασμούς κατοικιών, τις κατασχέσεις κλπ. Η έμπρακτη εργατική αλληλεγγύη και δράση –με πρωτοβουλίες σωματείων-Ομοσπονδιών-Εργατικών Κέντρων– γύρω από την παιδεία, για τη μόρφωση των παιδιών της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, τη διασφάλιση των παροχών στην υγεία αλλά και τη διατροφή και στέγαση της εργατικής τάξης, αποτελούν επίσης αναγκαία πάλη που μπορεί να απομονώσει και να περιθωριοποιήσει τους φασίστες και τους ναζιστές.

Η συνολική απάντηση στο φασιστικό-ναζιστικό φαινόμενο και τους κινδύνους που περικλείει είναι η πάλη για την προλεταριακή εξουσία. Η πιο ενδεδειγμένη σήμερα πολιτική, ο δρόμος για την προλεταριακή εξουσία, είναι η πολιτική που συμπυκνώνεται στο σύνθημα «εργατική κυβέρνηση». Η εργατική κυβέρνηση θα ικανοποιήσει τις διεκδικήσεις του κινήματος, θα φροντίσει για την τιμωρία όσων άσκησαν βία πάνω στο κίνημα, θα διαλύσει τις φασιστικές συμμορίες.
Συμπαραστεκόμαστε στα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για την επίθεση που δέχτηκαν και ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες.


Τρίκαλα, 13/9/2013
Αγωνιστική Πρωτοβουλία Εργαζομένων-Ανέργων Τρικάλων
agonistikiprotovouliatrikalon.blogspot.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου