Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Γιατί δημιουργήσαμε αυτό το εργατικό μπλόγκ...


Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία Εργαζομένων-Άνεργων Ν. Τρικάλων, η οποία αποτελεί μια πολιτικο-συνδικαλιστική κίνηση, προχώρησε στη δημιουργία ιστολογίου με τη διεύθυνση agonistikiprotovouliatrikalon.blogspot.com.Το ιστολόγιο διαχειρίζονται μέλη της Πρωτοβουλίας στη βάση των αρχών της οι οποίες είναι δημοσιοποιημένες μέσα από τις διακηρύξεις και τις διάφορες ανακοινώσεις της.
Η δημιουργία του ιστολογίου σκοπεύει να συμβάλλει στον καλύτερο εξοπλισμό της εργατικής τάξης όσον αφορά στα δικαιώματά της, τους σκοπούς της πάλης της, την οργάνωση και ενοποίηση των αγώνων της, την ενημέρωσή της. Το ιστολόγιό μας είναι ανοιχτό σε όλους τους εργαζόμενους και στα σωματεία, για την δημοσιοποίηση καταγγελιών, διαμαρτυριών, αποκαλύψεων και απόψεων. 
Σκοπός μας είναι να παρέμβουμε
στην ταξική πάλη και με τον τρόπο αυτό. Τον ηλεκτρονικό τύπο και τα μπλόγκ. Ο αντίπαλος, το κεφάλαιο, έχει στα χέρια του σήμερα το σύνολο σχεδόν των ΜΜΕ τα οποία χρησιμοποιεί σαν προπαγανδιστικά όπλα για το συμφέρον του και την διαιώνιση της οικονομικής και πολιτικής εξουσίας του. Η εργατική τάξη χρειάζεται να έχει και αυτή τα δικά της ΜΜΕ. Για να απαντάει στη μαζική προπαγάνδα του αντιπάλου, να αποκαλύπτει την πραγματική κατάσταση που βιώνει καθημερινά. Να καταγγέλλει την ασυδοσία, την βαρβαρότητα, την εκμετάλλευση, την καταπίεση, την ανικανότητα του καπιταλιστικού συστήματος και του κράτους να της παρέχει τα αυτονόητα: δουλειά με αξιοπρεπή μισθό, υγεία-πρόνοια-παιδεία, κοινωνική ασφάλιση και σύνταξη.
Στο πλαίσιο λοιπόν της ταξικής πάλης η οποία διεξάγεται ανειρήνευτα, η Αγωνιστική Πρωτοβουλία προχώρησε στη δημιουργία του νέου μπλόγκ, το οποίο θα αξιοποιήσει σαν όπλο στα χέρια της εργατικής τάξης. Στο μπλόγκ αυτό δημοσιεύουμε και αναρτούμε πληροφορίες για τις δραστηριότητες της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας μέσα και έξω από τα σωματεία, προβάλουμε την προλεταριακή θεώρηση των πραγμάτων, ανακοινώσεις που αφορούν σε δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με τις ανάγκες και τα συμφέροντα των εργαζομένων και άνεργων στα Τρίκαλα και πανελλαδικά, καταγγελίες εργαζομένων, αποκαλύψεις για συμβάντα και γεγονότα που αφορούν στους χώρους δουλειάς και στην ταξική πάλη συνολικά, κλπ.
Με τη συνολική μας δράση, σκοπεύουμε να συμβάλουμε στην οργάνωση των δυνάμεων της εργατικής τάξης για την δημιουργία ενιαίου πανεργατικού μετώπου, στη βάση των προβλημάτων μας ενάντια στον κοινό ταξικό εχθρό, τον καπιταλισμό, που αποτελεί την πηγή των δεινών μας, για την ανατροπή του. Αυτός πιστεύουμε πως είναι και ο τρόπος για να αντεπιτεθούμε και να αλλάξουμε την κατάσταση στην οποία μας έφτασαν οι καπιταλιστές, η Τρόικα και η κυβέρνησή τους.
Η συνολική μας πάλη στοχεύει στο χτίσιμο μιας καινούργιας κοινωνίας στην οποία η φτώχεια και η ανεργία, η εξαθλίωση, η καταπίεση, η εκμετάλλευση, ο πόλεμος, θα αποτελούν κακό παρελθόν.
Η πάλη για την ανατροπή των κεφαλαιοκρατών, των κυβερνήσεών και του κράτους τους αποτελεί σήμερα, κυριολεκτικά, ζήτημα ζωής και θανάτου για την εργατική τάξη. Στην υπηρεσία αυτής της πάλης, της πάλης για ζωή της εργατικής τάξης, θέτουμε το νέο μπλόγκ.
Τρίκαλα, Σεπτέμβριος 2013
Αγωνιστική Πρωτοβουλία Εργαζομένων-Άνεργων Ν. Τρικάλων


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου