Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Απλήρωτοι εργαζόμενοι σε θερμοκήπιο στα Τρίκαλα!

      
Πρόσφατα ενημερωθήκαμε για ένα περιστατικό σε θερμοκήπιο του νομού μας. Αφορά εργαζόμενους στους οποίους οφείλονται δεδουλευμένα αρκετών μηνών και τους οποίους ο εργοδότης απέλυσε και προσέλαβε άλλους, χωρίς να τους εξοφλήσει.

Ο εργοδότης τους έχει αφήσει απλήρωτους και έτσι οι εργαζόμενοι προέβησαν σε καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας για να διεκδικήσουν το αυτονόητο: Την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Έχει οριστεί,
για την επόμενη εβδομάδα, η διενέργεια εργατικής διαφοράς.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία πάνω από 400.000 εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι για 4,5,6 και περισσότερους μήνες. Φαίνεται ότι ο συγκεκριμένος εργοδότης, στη συγκεκριμένη περίπτωση,  συμπεριφέρεται με τον ίδιο τρόπο στους εργαζόμενους: τους προσλαμβάνει, τους αφήνει απλήρωτους, στην συνέχεια τους απολύει και παίρνει άλλους.

Η εργοδοτική ασυδοσία απέναντι στην εργατική τάξη δεν πρέπει να περάσει! Την ασυδοσία της εργοδοσίας απελευθερώνει και θρέφει η πολιτική των μνημονίων, της Τρόικας και των κυβερνήσεών τους.

Καλούμε το εργατικό κίνημα να αγκαλιάσει όλους τους εκμεταλλευόμενους εργάτες, Έλληνες και μετανάστες, και να υπερασπιστεί τα δικαιώματά τους!

Το ζήτημα φαίνεται να είναι σοβαρό και με διάφορες προεκτάσεις τις οποίες θα αναδείξουμε στη συνέχεια.

Επιφυλασσόμαστε να επανέλθουμε στο θέμα αυτό, ανάλογα με τον τρόπο που ο εργοδότης θα ανταποκριθεί ή όχι στην ικανοποίηση του αιτήματος των εργαζομένων. Προς το παρών, στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων και θα είμαστε παρόντες στην εργατική διαφορά.

Κανένας μόνος του! Εργάτες ενωμένοι, ποτέ νικημένοι!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΑΝΕΡΓΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
agonistikiprotovouliatrikalon.blogspot.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου