Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Συντονισμός και ενότητα δράσης!

Διασωματειακή Επιτροπή εκπροσώπων Τρικαλινών Φορέων,
Σωματείων και Συλλόγων εργαζομένων και Κοινωνικών Κινημάτων

Δελτίο τύπου-ανακοίνωση
 Η Διασωματειακή Επιτροπή συσκέφτηκε την Τρίτη 3/9 το απόγευμα, στην αίθουσα του ΕΚΤ όπως ήταν προγραμματισμένο να γίνει.
Στη σύσκεψη διαπιστώθηκε για μια ακόμα φορά ότι η επίθεση της κυβέρνησης και της Τρόικας ενάντια στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα και τις καταχτήσεις συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Τα απανωτά χαράτσια και οι φόροι συνοδεύονται από την διάλυση του συστήματος της δημόσιας υγείας και πρόνοιας, καθώς και της παιδείας.
Οι απολύσεις στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα συνεχίζονται και μεγαλώνουν την τεράστια ουρά των ανέργων. Η μείωση των μισθών και συντάξεων, επικουρικών και εφάπαξ, αποτελεί το καθημερινό μέλημα της Τρόικας και της κυβέρνησης.
Απέναντι στην επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι και ο λαός,
η ενότητα δράσης και ο συντονισμός είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ύπαρξη ενός ενιαίου μετώπου για την απόκρουση της επίθεσης, την διεκδίκηση και την ικανοποίηση των δίκαιων εργατικών και λαϊκών αιτημάτων, όπως έχουν διατυπωθεί στο πλαίσιο της διασωματειακής επιτροπής:
-Δουλειά για όλους με δικαιώματα και άμεση ανάκληση των απολύσεων και των διαθεσιμοτήτων
-Δημόσια και αναβαθμισμένη Υγεία - Πρόνοια - Παιδεία
-Αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις   
-Άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων σε όλους τους εργαζόμενους
-Ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων
-Συνέχιση της λειτουργίας της ΕΡΤ, με άνοιγμα στους μαζικούς φορείς των εργαζομένων και του λαού
-Να καταργηθούν τώρα όλα τα χαράτσια και να πάψει η υπερφορολόγηση

Η σύσκεψη επίσης διαπίστωσε ότι ο κίνδυνος πολεμικής ανάφλεξης στην περιοχή μας είναι υπαρκτός. Για το λόγο αυτό καταδικάζουμε κάθε πολεμική και άλλη επέμβαση στη Συρία και καλούμε την κυβέρνηση να μην συμμετέχει η χώρα με κανένα τρόπο στον πόλεμο και να μην διευκολύνει τους επιτιθέμενους.

Η προσπάθεια της διασωματειακής για λήψη αποφάσεων συμμετοχής στο συντονισμό δράσης από   ΔΣ σωματείων και φορέων , και η ανάπτυξη αγωνιστικών δραστηριοτήτων, συνεχίζεται. Συζήτηση για τη συμμετοχή στο συντονισμό έγινε στο ΔΣ του ΕΚΤ, στην ΕΛΜΕ και αλλού.
Στο πλαίσιο των αγωνιστικών δραστηριοτήτων, συμμετέχουμε στις αγωνιστικές εκδηλώσεις οι οποίες θα λάβουν χώρα το Σάββατο 7/9 στην ΔΕΘ και καλούμαι τους εργαζόμενους και το λαό να συμμετέχουν.
Η αναχώρηση για τη ΔΕΘ θα γίνει το Σάββατο στη 1.30 το μεσημέρι από το ΕΚΤ.

Η διασωματειακή επιτροπή ανανέωσε το ραντεβού για την Τρίτη 10/9, στις 7 η ώρα το απόγευμα στο ΕΚΤ για την οργάνωση αγωνιστικών δραστηριοτήτων ενόψει των μεγάλων απεργιακών κινητοποιήσεων που έχουν προγραμματιστεί  για τις 18 και 19 Σεπτέμβρη.

Τρίτη 3/9/2013
Διασωματειακή επιτροπή εκπροσώπων Τρικαλινών Φορέων, Σωματείων και Συλλόγων εργαζομένων και Κοινωνικών Κινημάτων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου