Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Όλοι στη γενική συνέλευση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Τρικάλων, Τρίτη 29/10/2013 στις 18.00, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ

Συνάδερφοι-ισες Ιδιωτικοί Υπάλληλοι:
Πάρτε όλοι μαζικά μέρος την Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013  στις 6 το απόγευμα στη γενική συνέλευση που καλεί το σωματείο μας. Η συμμετοχή και η δράση όλων μας στη ζωή και τη λήψη των αποφάσεων των συνδικαλιστικών μας οργάνων στην σημερινή κρίσιμη για τις ίδιες τις τύχες και την ύπαρξή μας ακόμα εποχή είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε.
Οι καπιταλιστές, η κυβέρνησής τους και η τρόικα των τοκογλύφων-δανειστών διεξάγουν μια ολομέτωπη επίθεση στις κατακτήσεις και τα δικαιώματά μας,
που εκφράζεται:

·      με την κατάργηση των Σ.Σ.Ε και το δικαίωμα στη συλλογική διαπραγμάτευση  
·        τις αθρόες αλλαγές στις εργασιακές μας σχέσεις και την απλήρωτη εργασία 
·        τις μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις,
·        την επιχειρούμενη κατάργηση της κυριακάτικης αργίας
·   με την απελευθέρωση του περιορισμού των απολύσεων και τις μαζικές απολύσεις και μειώσεις των αποζημιώσεων,
·        με μειώσεις στα επιδόματα ανεργίας και τα μέτρα που δεν επιτρέπουν την πρόσβαση σε αυτό
·        με τη διάλυση των ασφαλιστικών μας ταμείων και του δικαιώματος στη δωρεάν υγεία-πρόνοια-περίθαλψη,
·        με την κατάργηση του δικαιώματος στην μόρφωση-εκπαίδευση για τα παιδιά της εργατικής τάξης.  
Όλα αυτά συνοδεύονται με την ένταση της κρατικής και παρακρατικής τρομοκρατίας. Είδαμε πως χτυπιούνται οι  απεργίες, και γενικότερα κάθε προσπάθεια διεκδίκησης και να συλλαμβάνονται εργαζόμενοι στην περιφέρεια Εύβοιας για παράδειγμα που πραγματοποιούσαν κατάληψη διεκδικώντας τα δεδουλευμένα.
Με όλα τα μέτρα που πήραν και θα πάρουν μας λένε ξετσίπωτα ότι όποιος δεν βγάζει κέρδος είναι κόστος και πρέπει να εκλείψει βιολογικά και μάλιστα σε μαζική κλίμακα.
Η υποταγή της ηγεσίας της  ΓΣΕΕ στις επιταγές των καπιταλιστών και της κυβέρνησης, η ανικανότητα από τη μία και η έλλειψη βούλησης από την άλλη να ενώσει την εργατική τάξη και να δώσει μάχες για την απόκρουση της επίθεσης που δεχόμαστε, εμποδίζουν την ανάπτυξη αποφασιστικών αγώνων. Από την άλλη, η πολιτική του ώριμου φρούτου που ακολουθεί η αντιπολίτευση οδηγεί τους εργαζόμενους σε απογοήτευση. Επίσης, ο σεχταρισμός και η έλλειψη άμεσης προοπτικής για το κίνημα,  δεν συμβάλουν στην ανάπτυξη αποφασιστικών αγώνων.
Σαν κόρη οφθαλμού πρέπει να φυλάξουμε την ενότητα της εργατικής τάξης για να αποτελέσει ισχυρή δύναμη, ικανή να αποκρούσει και να ανατρέψει την επίθεση που δεχόμαστε.
Όλοι μαζί να αντισταθούμε στους χώρους δουλειάς με το σωματείο μπροστά, να μη δεχτούμε μείωση του μισθού και του μεροκάματου, την απλήρωτη εργασία, τις απολύσεις, την εκ περιτροπής εργασία, τη δουλειά τις Κυριακές.
Στο αμέσως επόμενο διάστημα το σωματείο πρέπει να βγει στους χώρους δουλειάς, να μιλήσει με τους εργαζόμενους, να τους δώσει δύναμη, να τους ενημερώσει για τα δικαιώματά τους, να τους γνωστοποιήσει τις διεκδικήσεις του. Να βρεθεί στην πρώτη γραμμή ενάντια σε κάθε απόλυση και σε κάθε δυσμενή για τους εργαζόμενους μεταβολή των εργασιακών σχέσεων και του μισθού και να πάψει να δρα αποσπασματικά και επιλεκτικά.
Με ενιαίο εργατικό μέτωπο, στη βάση των προβλημάτων μας, μέσα από το σωματείο μας, να σχεδιάσουμε και να οργανώσουμε, με συντονισμό σωματείων, εργατικών κέντρων, ομοσπονδιών και ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, την αντεπίθεση της τάξης μας.

Μπροστά μας έχουμε την απεργία της Ο.Ι.Υ.Ε στις 3 Νοέμβρη ενάντια στο άνοιγμα τις Κυριακές και την πανελλαδική-πανεργατική γενική απεργία στις 6 Νοέμβρη. Παρόλο που μια 24ωρη για την κάθε περίπτωση δεν φτάνει για να απαντήσουμε στη λαίλαπα των μέτρων που παίρνονται καθημερινά, αλλά και στο 3ο μνημόνιο το οποίο βρίσκεται στα σκαριά, όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να συμμετέχουμε μαζικά, ενωτικά και αποφασιστικά και στην απεργία της Ομοσπονδίας  και  στην 24ωρη πανελλαδική απεργία, απαιτώντας τον συντονισμό και την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων με στόχο την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής, την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων και την ικανοποίηση των διεκδικήσεών μας για δουλειά για όλους με δικαιώματα, ικανοποιητικούς μισθούς και συντάξεις κοινωνική ασφάλιση και δημόσια-δωρεάν υγεία-πρόνοια-παιδεία
    Το θέμα της πολιτικής εξουσίας, τίθεται εκ των πραγμάτων, για την επιβίωσή μας. Η εργατική τάξη έχει συμφέρον να παλέψει άμεσα για να ανατραπεί η πιο αντιλαϊκή και ανάλγητη κυβέρνηση μετά τη μεταπολίτευση, η δικομματική κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, η οποία δεν βλέπει και δεν ακούει καν τους εργαζόμενους.
Στη θέση της, η εργατική τάξη μπορεί να αναδείξει μια εργατική κυβέρνηση η οποία θα καταργήσει τους αντεργατικούς νόμους και τα μνημόνια, θα διαγράψει το χρέος, θα εθνικοποιήσει χωρίς αποζημίωση και υπό εργατικό έλεγχο τις τράπεζες, τους οργανισμούς κοινής ωφέλειας και τις μεγάλες επιχειρήσεις, θα δώσει δουλειά με δικαιώματα σε όλους, θα ικανοποιήσει τα εργατικά και λαϊκά αιτήματα, θα αξιοποιήσει και θα αναπτύξει παραγωγικά σε όφελος του λαού τον πλούτο της χώρας, έξω από το ευρώ και την Ε.Ε., το ΝΑΤΟ και όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, θα διαλύσει τις φασιστικές οργανώσεις και θα τιμωρήσει όσους άσκησαν βία πάνω στο κίνημα. 
Στο αμέσως επόμενο διάστημα το σωματείο πρέπει να βγει στους χώρους δουλειάς, να μιλήσει με τους εργαζόμενους, να τους δώσει δύναμη, να τους ενημερώσει για τα δικαιώματά τους, να τους γνωστοποιήσει τις διεκδικήσεις του. Να βρεθεί στην πρώτη γραμμή ενάντια σε κάθε απόλυση και σε κάθε δυσμενή για τους εργαζόμενους μεταβολή των εργασιακών σχέσεων και του μισθού και να πάψει να δρα αποσπασματικά και επιλεκτικά.
Η διοίκηση του σωματείου να απευθυνθεί στους εργοδότες και να απαιτήσει την άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων όλων των εργαζομένων.
Να αποκρούσουμε στην πράξη την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.
Να διεκδικήσουμε δουλειά για όλους με δικαιώματα και άμεσα μέτρα για τους άνεργους.


Πάρτε όλοι μέρος στην Γενική Συνέλευση την Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013  στις 6 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων

Αγωνιστική Πρωτοβουλία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Τρικάλων



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου