Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Ανακοίνωση για την έλευση του Υπουργού υγείας στα Τρίκαλα.


Διασωματειακή Επιτροπή εκπροσώπων Τρικαλινών Φορέων,
Σωματείων και Συλλόγων εργαζομένων και Κοινωνικών Κινημάτων.
 Με αφορμή την έλευση στα Τρίκαλα του Υπουργού υγείας Άδωνη Γεωργιάδη και της  υφυπουργού Υγείας  Ζέττας Μακρή, και την συμμετοχή τους σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Οκτωβρίου, στις 6.30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Τρικκαίων, η Διασωματειακή Επιτροπή Τρικάλων καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους μικρομεσαίους επαγγελματίες, το λαό των Τρικάλων, σε συγκέντρωση για την διαδήλωση των αιτημάτων μας για Δημόσια-δωρεάν και αναβαθμισμένη υγεία-πρόνοια, ενάντια στην κατεδάφιση του ΕΣΥ, στην υποβάθμιση και διάλυση του Νοσοκομείου, το κλείσιμο κλινικών, στην λεηλασία και την διάλυση του ΕΟΠΥ.

Η υγεία είναι δημόσιο αγαθό και η πολιτεία είναι υποχρεωμένη να το παρέχει δωρεάν σε όλους.
Αντί για αυτό, η κυβερνητική πολιτική οδήγησε εκατοντάδες  χιλιάδες εργαζόμενους, υποαπασχολούμενους, άνεργους και επαγγελματίες εκτός κοινωνικής ασφάλισης.
Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα αδυνατούν πλέον να έχουν πρόσβαση στην δημόσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και όχι μόνο, και πληρώνουν από την τσέπη τους εξετάσεις και φάρματα.
Η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για να δυσκολέψει ακόμα περισσότερο την πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη περικόπτοντας τις δημόσιες δαπάνες για την υγεία και επιβάλλοντας νέα χαράτσια για την είσοδο στα Νοσοκομεία και στην συνταγογράφηση.
                                                     
Φτάνει πια! Διεκδικούμε αγωνιστικά:
-Δημόσια, δωρεάν και αναβαθμισμένη υγεία-πρόνοια για όλους!

-Άμεση αναβάθμισή και στελέχωση του Νοσοκομείου και του ΕΟΠΥ
με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και νοσηλευτικό προσωπικό.

-Άμεση κατάργηση όλων των χαρατσιών!

Η υγεία αποτελεί δικαίωμα και όχι εμπόρευμα!

Διασωματειακή Επιτροπή εκπροσώπων Τρικαλινών Φορέων,
Σωματείων και Συλλόγων εργαζομένων και Κοινωνικών Κινημάτων.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου