Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Όλοι στο συλλαλητήριο στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, στις 5/02 στις 19.00
Η Διασωματειακή Επιτροπή εκπροσώπων Τρικαλινών φορέων, εργαζομένων, ανέργων και κοινωνικών κινημάτων καλεί όλους τους Τρικαλινούς εργαζόμενους, ανέργους, απασχολούμενους και γενικά όλο το λαό να συμμετέχει μαζικά στο συλλαλητήριο που θα γίνει την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου, στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Ρήγα Φεραίου για να διατρανώσουμε όλοι μαζί το αίτημα για δημόσια, δωρεάν, αναβαθμισμένη υγεία για όλους.

Να διαμαρτυρηθούμε και να ανατρέψουμε τον υπουργό και την κυβέρνηση που ξεπουλούν τον ΕΟΠΥΥ και οδηγούν τον κόσμο στην εξαθλίωση, αποστερώντας του κάθε πιθανότητα να απολαύσει δημόσιες, δωρεάν και αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας. Να αντιδράσουμε στο ξεπούλημα της υγείας.

Γιατί, ζούμε πλέον καθαρά την αντίφαση ανάμεσα στη σημερινή, ρεαλιστική επιστημονικοτεχνική υλική δυνατότητα, για δωρεάν, υψηλής ποιότητας, ιατρική, νοσοκομειακή και φαρμακευτική περίθαλψη και στη σύγχρονη βαρβαρότητα Κυβέρνησης – ΕΕ – Μνημονίου, που έβαλαν τη δημόσια υγεία, τους 10.000 γιατρούς και άλλους εργαζόμενους στον ΕΟΠΥΥ, στο «κρεβάτι του Προκρούστη» της μαζικής διαθεσιμότητας και της απόλυσης.

Ζούμε την αντίφαση ανάμεσα στην Υγεία δημόσιο αγαθό, λαϊκό δικαίωμα και συνταγματική επιταγή και στην υγεία αγοραίο εμπόρευμα, ως ανθυγιεινή, νοσηρή και καταθλιπτική κυβερνητική πολιτική. Που διαλύει τον ΕΟΠΥΥ και με τερατογεννέσεις τύπου ΠΕΔΥ, δίνει στη δημόσια πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας τη «χαριστική βολή», δημιουργώντας κρίση ανθρωπιστική.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση όλοι εμείς με τους γιατρούς, τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, τους νοσηλευτές πρέπει να αντιδράσουμε ενωμένοι, συντονισμένοι, αποτελεσματικοί για να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου