Παρασκευή, 4 Απριλίου 2014

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014Αγωνιστική Πρωτοβουλία Εργαζομένων, Ανέργων Ν. Τρικάλων
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι:
Πάρτε όλοι μέρος, αποφασιστικά, στην απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ για τις 9, Απριλίου 2014, στις 10 π.μ. στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων. Ενάντια στο πολυνομοσχέδιο, ενάντια στη συνολική επίθεση που δεχόμαστε ως εργατική τάξη, από τους καπιταλιστές, την κυβέρνησή τους, το κράτος τους και την τρόικα των τοκογλύφων-δανειστών.
Η δικομματική κυβέρνηση των καπιταλιστών με το τελευταίο πολυνομοσχέδιο:
Διαιωνίζει το καθεστώς να ορίζει η κυβέρνηση τον κατώτατο μισθό, στην προοπτική να τον μειώσει ακόμα περισσότερο. Καταργεί επιδόματα και τριετίες.
Μειώνει τις εργοδοτικές εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων κατά 3%. Στέλνοντας τα ασφαλιστικά ταμεία στη χρεοκοπία και φορτώνει στην εργατική τάξη τη ζημιά που θα προκύψει.
Παρακρατεί ποσά από εισοδήματα αγροτών ασφαλισμένων στον ΕΛ.Γ.Α. και αυτοαπασχολούμενων ασφαλισμένων στον Ο.Α.Ε.Ε., που καθυστερούν τις εισφορές τους στα ασφαλιστικά τους ταμεία.
Καταργεί επικουρικά ταμεία, ενσωματώνοντάς τα στο Ι.Κ.Α, μειώνοντας ταυτόχρονα το ύψος της επικουρικής σύμβασης.
Επιτρέπει τη δημιουργία επιχειρήσεων ενοικίασης εργαζομένων.
Απολύει τους δημόσιους υπάλληλους που λήγει η διαθεσιμότητά τους, δίνοντάς τους αποζημίωση που δε θα ξεπερνά τις 15.000 ευρώ, και τους βάζει στις λίστες ανεργίας του Ο.Α.Ε.Δ.
Απελευθερώνει τις απολύσεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Δίνει το δικαίωμα στις διοικήσεις των Δ.Ε.Κ.Ο., που απασχολούν πάνω από 5.000 εργαζόμενους, να απολύει εργαζόμενους χωρίς υπουργική παρέμβαση.
Καταργεί πλήρως την κυριακάτικη αργία.
Παίρνει και μια σειρά μέτρα πλήρους απελευθέρωσης της αγοράς, εξασφαλίζοντας τη διακίνηση κεφαλαίων, διευκολύνοντας τη συγκέντρωση και συγκεντροποίηση του κεφαλαίου σε μια χούφτα ιμπεριαλιστικά κράτη και πολυεθνικούς ομίλους (αποφάσεις για το γάλα και τα φαρμακεία).
Το συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο, μαζί και με τα μνημόνια αποτελεί την τακτική του ελληνικού κεφαλαίου. Το τσάκισμα των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και των εργαζόμενων λαϊκών στρωμάτων, που κατακτήθηκαν με αγώνες και αίμα, η εξόντωση σε μαζική κλίμακα, εξυπηρετεί τον στρατηγικό στόχο του κεφαλαίου που είναι η διατήρηση του υπάρχοντος καπιταλιστικού συστήματος και την εξασφάλιση και συνέχιση της κερδοφορίας τους.
Η διάλυση της δημόσιας-δωρεάν υγείας-πρόνοιας-περίθαλψης. Όπου όσες δομές καταργούνται δίνονται στους ιδιώτες, προκειμένου από τη μια να κερδοσκοπούν μερίδες του κεφαλαίου κι από την άλλη να χάνονται μαζικά άνθρωποι που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα.
Η διάλυση της δημόσιας-δωρεάν παιδείας, που εκτός της υποβάθμισης της μάθησης, έχει φτάσει στο σημείο, το 2014, να έχουμε σχολεία που να μην πληρούν ούτε τους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής και μόρφωσης, ή σχολεία με υπεράριθμα τμήματα, όπου απομακρύνονται τα παιδιά ενός κατώτερου θεού (Δημοτικό σχολείο Κόκκινου Πύργου, όπου υπεράριθμα θεωρούνται παιδιά των Ρομά).
Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι:
Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι:
H απεργία της 9ης Απρίλη, με τη συμμετοχή όλων μας, πρέπει να αποτελέσει το εναρκτήριο λάκτισμα, την ένταση του αγώνα μας για το γκρέμισμα της κυβέρνησης που υλοποιεί την πολιτική αυτή. Την κυβέρνηση των καπιταλιστών. Την κυβέρνηση της φτώχειας, της πείνας και του θανάτου.
Μέσα από τους αγώνες και τα όργανα του εργατικού κινήματος, με τη συγκρότηση του ενιαίου εργατικού μετώπου, να αναδείξουμε μια εργατική κυβέρνηση, που θα πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα προς όφελος της εργατικής τάξης και των εργαζόμενων λαϊκών στρωμάτων:
-Ικανοποίηση των αιτημάτων του εργατικού και λαϊκού κινήματος.
-Απαγόρευση με νόμο των απολύσεων.
-Δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα.
-7ωρο-35ωρο-5θήμερο.
-Υπογραφή Σ.Σ.Ε. που να αναπληρώνουν να χαμένα εισοδήματα της εργατικής τάξης και του λαού από τα μνημόνια.
-Διαγραφή των χρεών των εργατικών οικογενειών και των φτωχών αγροτών, αυτοαπασχολούμενων και επαγγελματιών που προλεταριοποιούνται. Ρύθμιση των χρεών των εργαζόμενων επαγγελματιών.
-Άμεσα μέτρα να μην πεινάσει ο λαός.
-Άμεση, μονομερής διαγραφή του χρέους( εκτός αυτού προς τα ασφαλιστικά ταμεία).
-Έξοδος από το ευρώ, την Ε.Ε., το ΝΑΤΟ και όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και τις δεσμεύσεις που απορρέουν από αυτούς.
-Κρατικοποίηση τραπεζών, μεγάλων επιχειρήσεων, οργανισμών κοινής ωφέλειας, χωρίς αποζημίωση και με εργατικό έλεγχο. Κατάργηση του τραπεζικού και εμπορικού απόρρητου.
-Χωρισμός κράτους-εκκλησίας. Δήμευση της εκκλησιαστικής περιουσίας.
- Τιμωρία όλων όσων εμπλέκονται σε πράξεις βίας ενάντια στο κίνημα, όσων ευθύνονται για τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, την εκχώρηση πόρων και κυριαρχίας της χώρας.

Ανατροπή της κυβέρνησης του κεφαλαίου και του ίδιου του καπιταλισμού!

Πολιτικό μέτωπο-εργατική κυβέρνηση!

Αυτή πρέπει να είναι η απάντηση της εργατικής τάξης, της φτωχής αγροτιάς, του εργαζόμενου και εκμεταλλευόμενου λαού.

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου στις 9 Απριλίου στις 10 π.μ.

Αγωνιστική Πρωτοβουλία Εργαζομένων, Ανέργων Ν. Τρικάλων.
Τρίκαλα 2 Απριλίου 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου