Τετάρτη 14 Μαΐου 2014



Νίκη του κινήματος η αθώωση των δύο αγωνιστών!

       Μετά από τρείς αναβολές οι οποίες έγιναν με ευθύνη των πολιτικώς εναγόντων και με διάφορες δικαιολογίες, πραγματοποιήθηκε τελικά η δίκη των 2 αγωνιστών του κινήματος, μελών και στελεχών του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Τρικάλων και της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, καθώς και των ιδιοκτητών 2 ηλεκτρονικών ΜΜΕ. Μια δίκη η οποία εκκρεμούσε από την 1η του Απρίλη. 
       Η δίωξη ήταν αποτέλεσμα μήνυσης για συκοφαντική δυσφήμηση την οποία υπέβαλαν 2 από τους τρεις, που στάθηκαν στο πλευρό εργοδότη, σε εργατική διαφορά-κόντρα στους εργαζόμενους, και τους οποίους η σχετική ανακοίνωση κατονόμαζε ως μέλη της Χρυσής Αυγής, οργανωτική σχέση, η οποία προκύπτει από τη δημόσια τοποθέτηση και δράση τους στην Τρικαλινή κοινωνία, την αμφίεσή τους, την παρουσία τους δίπλα σε κορυφαία στελέχη της και σε σειρά ανοιχτών και κλειστών συγκεντρώσεων της οργάνωσης. 
       Στις σχετικές ανακοινώσεις αναδείχθηκε και καταγγέλθηκε το παρακάτω γεγονός:
       Ιδιοκτήτης επιχείρησης, μετά από σειρά παραβιάσεων της εργατικής νομοθεσίας, προέβη σε απόλυση τεσσάρων εργαζομένων, χωρίς χαρτί απόλυσης και χωρίς αποζημίωση απόλυσης!
       Οι εργαζόμενοι διαμαρτυρήθηκαν για την καταπάτηση των δικαιωμάτων τους και προσέφυγαν στην επιθεώρηση εργασίας, η οποία τους συνέστησε, παρουσία του δικηγόρου του εργοδότη, να ξαναπάνε την επόμενη το πρωί στη δουλειά τους, διεκδικώντας τα δικαιώματά τους.
       Οι εργαζόμενοι ακολούθησαν τη συμβουλή των επιθεωρητών εργασίας και πήγαν κανονικά την επόμενη μέρα, πρωί-πρωί, στην επιχείρηση για δουλειά.
       Εκεί συνάντησαν τον εργοδότη, μαζί με τρεις κυρίους στο πλευρό του, εξωθεσμικά στοιχεία, η παρουσία των οποίων δε δικαιολογούνταν από καμία νόμιμη αιτία ή ιδιότητα. Σε έκκληση των εργαζομένων να τα πουν μεταξύ τους, με τον εργοδότη, χωρίς την παρουσία άλλων, η απάντηση του εργοδότη ήταν ότι «οι κύριοι είναι φίλοι της επιχείρησης» και απαίτησε να παραβρίσκονται κατά τη διάρκεια της μεταξύ τους συζήτησης.
       Στη συγκεκριμένη περίπτωση επρόκειτο για προσπάθεια κάμψης του φρονήματος των εργαζομένων να διεκδικήσουν τα νόμιμα δικαιώματά τους. Φυσικά και οι τρεις τους καμία ιδιότητα δεν είχαν, που να δικαιολογεί θεσμικά την παρουσία τους στον χώρο εργασίας και μάλιστα κατά τη διαβούλευση μεταξύ εργοδότη και εργαζομένων.
       Το γεγονός στο οποίο αναφερόμαστε αφορούσε και αφορά το σύνολο της εργατικής τάξης η οποία κινδυνεύει καθημερινά να βρεθεί μπροστά σε ανάλογες και χειρότερες καταστάσεις.
       Με την παρέμβαση της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας η οποία έγινε για τη στήριξη των εργαζομένων και την ανάδειξη του συγκεκριμένου γεγονότος, αποτράπηκε η συνέχιση και η επέκταση τέτοιων φαινομένων.
      Στη δίκη που έγινε κατέπεσαν οι κατηγορίες και οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι υποστήριξαν μέχρι κεραίας τα όσα καταγγέλθηκαν στην εν λόγο ανακοίνωση και τα οποία αποδείχθηκαν πέρα για πέρα αληθή, αθωώθηκαν!
      Το δικαστήριο, με πρόταση της εισαγγελέως και απόφαση του, κήρυξε αθώους τους κατηγορουμένους καθώς και τα ηλεκτρονικά μέσα, που δημοσίευσαν την ανακοίνωση, από την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμησης. 
      Η απόφαση αυτή αποτελεί νίκη του κινήματος και δικαίωση του αγώνα των δύο αγωνιστών, οι οποίοι είχαν τη συμπαράσταση πολλών εργαζομένων, μαζικών φορέων και οργανώσεων και άλλων αγωνιστών του κινήματος.

Τρίκαλα 13/5/2014
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΑΝΕΡΓΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου