Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014



                  Προκήρυξη για τις εκλογές του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Συνάδερφοι-ισες Ιδιωτικοί Υπάλληλοι:
Στα 3 χρόνια που μεσολάβησαν από τις προηγούμενες εκλογές του σωματείου μας δεχτήκαμε από την κυβέρνηση, τους καπιταλιστές και την τρόικα μια επίθεση σε όλη τη γραμμή ενάντια στις κατακτήσεις και τα δικαιώματά μας.
-Μείωσαν τους μισθούς και τις συντάξεις. Κατάργησαν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και μας αφαίρεσαν το δικαίωμα της συλλογικής διαπραγμάτευσης και το ύψος των μισθών ορίζεται από τον υπουργό εργασίας. Υποβάθμισαν τις ΣΣΕ εργασίας, όπου ακόμα υπάρχουν, έναντι των ατομικών συμβάσεων.
-Διέλυσαν ακόμα περισσότερο τις εργασιακές σχέσεις, εφάρμοσαν την εκ περιτροπής εργασία, γενίκευσαν τα 4ωρα κάνοντας τους εργαζόμενους κυριολεκτικά λάστιχο.
-Κατάργησαν το δικαίωμα της κυριακάτικης αργίας και τα ωράρια εργασίας. Εφάρμοσαν τις λευκές νύχτες.
-Μείωσαν το επίδομα ανεργίας και έβαλαν εμπόδια για να έχει κάποιος άνεργος πρόσβαση σε αυτό.
-Απολύσαν μαζικά εργαζόμενους και αύξησαν το προηγούμενο όριο για τις απολύσεις.
Μείωσαν την αποζημίωση απόλυσης και το χρόνο προειδοποίησης, αύξησαν τα χρόνια για σύνταξη

Οι καπιταλιστές με τις κυβερνήσεις τους φορτώνουν στις πλάτες μας την κρίση τους γυρνώντας μας 150 χρόνια πίσω, πίσω ακόμα από την εξέγερση των εργατών του Σικάγο.

Σ’ αυτήν την επίθεση η πλειοψηφία του Δ.Σ. του σωματείου μας (ΠΑΜΕ-ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ), με τη στάση της, αποδείχτηκε ανίκανη να εμπνεύσει εμπιστοσύνη στα μέλη του σωματείου, για μαζική συμμετοχή στις συνελεύσεις και τους αγώνες του κλάδου στο Νομό Τρικάλων. Ανίκανη να μαζικοποιήσει το σωματείο, να ενώσει τους εργαζόμενους, να δώσει μάχες και να αποκρούσει την επιθετικότητα της εργοδοσίας.
Έφτασε δε στο σημείο να αφήσει ακάλυπτους την Αντιπρόεδρο και ένα μέλος του Σωματείου, που διώκονταν από τους φασίστες, με γελοίες προφάσεις, δίνοντάς τους έτσι βορά στους φασίστες.
 Ακάλυπτους άφησαν επίσης και εργαζόμενους που απολύθηκαν είτε γιατί απεργούσαν, είτε γιατί δεν δέχθηκαν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας και μείωση των αποδοχών τους, είτε γιατί βρέθηκαν να «περισσεύουν» στους καπιταλιστές. Δεν οργάνωσαν στα σοβαρά τον αγώνα για την απόκρουση της επιθετικότητας της εργοδοσίας. Πολλές φορές αρνήθηκαν να καταγγείλουν μειώσεις μισθών εκ μέρους της εργοδοσίας, παρόλη την επιμονή μας. Στο πλαίσιο της λειτουργίας του σωματείου  λειτούργησαν αντιδημοκρατικά, παραβιάζοντας πολλές φορές το καταστατικό του σωματείου και απαγορεύοντας συναδέλφους να παραβρίσκονται στις συνεδριάσεις του ΔΣ.
Σήμερα μπαίνει το καθήκον σε όλους τους Ιδιωτικούς υπάλληλους του Νομού μας, να εγγραφούμε μαζικά στο Σωματείο μας, να πάρουμε μέρος στις συνελεύσεις, σε όλες τις διαδικασίες και τους αγώνες που αφορούν τις τύχες μας, στις εκλογές για νέα διοίκηση.
Να μαυρίσουμε τους διασπαστές και τους συμβιβασμένους και να αναδείξουμε στο νέο Δ.Σ. περισσότερους αγωνιστές που έχουν μέτωπο απέναντι στους καπιταλιστές, την κυβέρνησή τους, το κράτος τους και τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς ( Τρόικα, ΔΝΤ, ΕΕ).
Στις εκλογές του σωματείου ψηφίζουμε το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων που ήταν μπροστάρης στους αγώνες του κλάδου και της τάξης.
Μπροστάρης στην πάλη για να αποτραπούν απολύσεις (π.χ benetton), ενάντια στην παραβίαση εργατικών δικαιωμάτων και στην  παρουσία χρυσαυγιτών στο πλευρό εργοδότη σε επιχείρηση εμπορίας ξυλείας, στην απλήρωτη εργασία και τη μείωση των μισθών κλπ.
 Προβάλλοντας παράλληλα την αναγκαιότητα της ενότητας δράσης της εργατικής τάξης και της διασφάλισης της κοινής δράσης και του αγωνιστικού συντονισμού, πράγμα απαραίτητο για την μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα των αγώνων.
Για να υλοποιήσουμε μαζί ένα αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης που αφορά στην πάλη για το μεροκάματο, το ωράριο, την ασφάλιση, ενάντια στις απολύσεις και την δυσμενή αλλαγή των εργασιακών σχέσεων.
Αλλά και στην πάλη  για την ανατροπή κάτω από το βάρος των αγώνων της πιο αντεργατικής κυβέρνησης, της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ η οποία λεηλατεί κυριολεκτικά τα δικαιώματα, τις κατακτήσεις και το εργατικό εισόδημα.
Για την καλύτερη οργάνωση της πάλης ενάντια στην συνολική εξουσία των καπιταλιστών, για την οικοδόμηση μιας νέας κοινωνίας χωρίς φτώχια, ανεργία, εξαθλίωση, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Για την ανάδειξη μιας δικής μας κυβέρνησης που θα καταργήσει τα μνημόνια και όλους τους αντεργατικούς νόμους.
Θα διασφαλίσει τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις και θα ικανοποιήσει τα αιτήματα του κινήματος για:
  • Δουλειά για όλους με δικαιώματα. Κανένας κάτω απ’ το βασικό μισθό, κανείς ανασφάλιστος
  • Αυξήσεις σε μεροκάματα, μισθούς και συντάξεις για την ικανοποίηση των αναγκών διαβίωσης. Να υπογραφούν ΣΣΕ με αυξήσεις και αναδρομική ισχύ.
  • Ταμείο ανεργίας μέχρι να βρει δουλειά ο άνεργος και αναγνώριση του χρόνου ανεργίας σαν συντάξιμου χρόνο
  • Απαγόρευση με νόμο των απολύσεων
  • Δημόσια αναβαθμισμένη-δωρεάν μόρφωση-υγεία-πρόνοια-περίθαλψη στην εργατική τάξη
  • Διαγραφή του χρέους (εκτός αυτού προς τα ασφαλιστικά ταμεία), διαγραφή των χρεών των εργατικών οικογενειών προς τις τράπεζες και τον ΟΕΚ για πρώτη κατοικία
  • Επιστροφή των λεηλατημένων αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και απόδοση στους εργαζόμενους της περιουσίας των καταργημένων οργανισμών ΟΕΚ-ΟΕΕ
  • Να σταματήσει τώρα η υπερφορολόγηση και να διαγραφούν τα χρέη των εργατικών νοικοκυριών προς την εφορία. Να καταργηθούν όλα τα χαράτσια και τα διόδια.

Μαζικοποιούμε το σωματείο, παίρνουμε μέρος στις εκλογές, αναδεικνύουμε στο τιμόνι τις συνεπείς εργατικές δυνάμεις που ήταν και είναι στην πρώτη γραμμή των αγώνων και προβάλουν την αναγκαιότητα του ενιαίου εργατικού μετώπου για την απόκρουση της επιθετικότητας των καπιταλιστών, την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων και κατακτήσεών μας!

Εμπρός για σωματείο μαζικό-αγωνιστικό-ενωτικό
Κάτω η καπιταλιστική-μειοψηφική-αντεργατική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Πάρτε όλοι μέρος στη Γενική Συνέλευση την Τρίτη 10/6 στις 6:30 το απόγευμα στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου
Πάρτε όλοι μέρος στις εκλογές του σωματείου την Δευτέρα 16/6 και την Τρίτη 17/6/2014

Τρίκαλα Ιούνιος 2014
Αγωνιστική Πρωτοβουλία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Τρικάλων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου