Κυριακή 6 Ιουλίου 2014



 Για τη συγκρότηση του Δ.Σ. του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Συνάδερφοι-ισες Ιδιωτικοί Υπάλληλοι
Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 3 Ιουλίου, στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων, η δεύτερη συνεδρίαση για συγκρότηση σε σώμα της νέας Διοίκησης του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Στη συνεδρίαση αυτή ψηφίστηκαν με πλειοψηφία (3 υπέρ-έναντι 2 κατά της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων), οι θέσεις του ταμία και του Γραμματέα.
Καταψηφίσαμε την πρόταση για την σύνθεση του ΔΣ διότι δεν θα μπορούσαμε να υπερψηφίσουμε αυτούς που, από τη θέση που κατείχαν, έχουν ευθύνες για την άσχημη εικόνα του σωματείου και δεν ήταν ικανοί να το οδηγήσουν σε ομαλές, και με μαζική συμμετοχή, εκλογές.
Ως Αγωνιστική Πρωτοβουλία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, δεν δεχτήκαμε να αναλάβουμε κανένα αξίωμα στη νέα Διοίκηση επειδή από τη μεριά της η Δ.Α.Σ. αρνήθηκε σχεδόν κάθε μας πρόταση:
-         Να απευθύνουμε δημόσιο κάλεσμα στους εκπροσώπους του ψηφοδελτίου «Αγωνιστική Ενότητα Ιδιωτικών Υπαλλήλων», να μην προχωρήσουν στην ίδρυση διασπαστικού σωματείου, να επιστρέψουν στο σωματείο μας και να πάμε σε νέες εκλογές μέσα σε 6 έως 7 μήνες σε μια προσπάθεια να αποτρέψουμε με τον τρόπο αυτό την προαναγγελθείσα διάσπαση του σωματείου και των ιδιωτικών υπαλλήλων συνολικότερα, ή, να περιθωριοποιήσουμε τους εμπνευστές και οργανωτές  της.
-         Να συμμετέχουμε ενεργά στον απεργιακό αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Δ.Ε.Η.. Με ευθύνη της πλειοψηφίας δεν βγήκε καμιά ανακοίνωση, ούτε συμπαράστασης, ούτε συμμετοχής. Και αυτό   επειδή η πλειοψηφία περιορίζει τους εργατικούς αγώνες στα όρια της υποταγής, εργαζομένων, συνδικάτων και αγώνων  στην τακτική του ΠΑΜΕ και μέσω της διάσπασης και της απραξίας στην εκτόνωση και την ήττα. Κάτι για το οποίο κατηγορεί τις άλλες παρατάξεις.
-         Να ορίσουμε συγκεκριμένη ημέρα και ώρα κάθε εβδομάδα, που θα συνεδριάζει το Δ.Σ., ούτως ώστε να μπορούν όλα τα μέλη του Δ.Σ. να συμμετέχουν, χωρίς να αφήνεται αυτό στη διακριτική ευχέρεια της πλειοψηφίας.
Τα ζητήματα που θέσαμε στην πρώτη συνεδρίαση, εκτός από τα προαναφερθέντα,  ήταν τα εξής:
- Να παρεμβαίνουμε συνολικά σαν Δ.Σ. στους χώρους δουλειάς, να αναδείξουμε τα προβλήματα των ιδιωτικών υπαλλήλων σε σχέση με τους μισθούς πείνας, την απλήρωτη εργασία, τα ελαστικά ωράρια, τα 4ωρα, την εκ περιτροπής εργασία, τη δουλειά την Κυριακή και τις λευκές νύχτες κλπ., για να καταστήσουμε σαφές προς την εργοδοσία και τους καπιταλιστές, πως το σωματείο με πρώτη τη νέα Διοίκηση είναι μπροστάρης σε όλους τους αγώνες των ιδιωτικών υπαλλήλων του Ν. Τρικάλων, για την αύξηση στο μισθό, την ασφάλιση, το πλήρες και συνεχές ωράριο, τις βελτιωμένες  εργασιακές σχέσεις, την ανατροπή όλων των αντεργατικών νόμων, την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων, μέχρι την κατάργηση της μισθωτής σκλαβιάς και της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
Παίρνοντας υπόψη μας ότι η αντεργατική επίθεση των καπιταλιστών, της κυβέρνησής τους και της Τρόικας θα συνεχιστεί και θα ενταθεί, πρέπει να οργανώσουμε τις δυνάμεις μας για να συμβάλουμε στην απόκρουση και την ανατροπή της αντεργατικής επίθεσης και της κυβέρνησης που την υλοποιεί.
- Να κάνουμε νέες εγγραφές μελών, να ξαναγράψουμε μέλη που διαγράφτηκαν και νέα μέλη, προκειμένου να δυναμώσουμε το σωματείο. Στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. να έχουν δικαίωμα να παραβρίσκονται μέλη του σωματείου με δικαίωμα λόγου.
- Να πάρουμε πρόσθετα μέτρα για το δυνάμωμα και την αποτροπή της διάσπασης του σωματείου και των εργαζόμενων του κλάδου, όπως το ανοιχτό κάλεσμα (με προκήρυξη και ανακοίνωση στον τύπο) προς τα μέλη του σωματείου που δεν πήραν μέρος στις εκλογές ακολουθώντας τις οδηγίες της πλειοψηφίας της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, για αποχή από τις εκλογές του σωματείου μας και δημιουργία διασπαστικού σωματείου. Πράγμα που αν έχει δρομολογηθεί  πρέπει, στο σύνολό της η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου να το εμποδίσει να συμβεί, αφού ο κλάδος καλύπτεται από τη ύπαρξη και δράση του δικού μας σωματείου, ή να αναλάβουν και να χρεωθούν την ευθύνη της διάσπασης.
- Με απόφαση του ΔΣ και έγκριση της ΓΣ, άμεσα, να αλλάξουμε το καταστατικό. Το οποίο όντας απαρχαιωμένο (από το 1973), πρέπει να τροποποιηθεί με βάση τις αλλαγές στην εργατική νομοθεσία. Πρέπει ανάμεσα στα άλλα, να αυξηθούν τα μέλη του Δ.Σ. από 5 σε 7, για να καλύπτουν επαρκώς τις τρέχουσες ανάγκες του σωματείου. Και για να είναι αντιπροσωπευτικό των απόψεων και των επιμέρους χώρων, αφού με το 5μελές Δ.Σ. και το υπάρχον καταστατικό το εκλογικό σύστημα λειτουργεί σαν ενισχυμένη αναλογική και μπορεί ένα ψηφοδέλτιο με ποσοστό ψήφων 17% να μην εκπροσωπηθεί στη Διοίκηση. Με το 7μελές ΔΣ λειτουργεί το σύστημα προς το αναλογικότερο.
- Να δεσμευτούμε και να παλέψουμε από κοινού για την απαραίτητη όσο και πολύτιμη οργανωτική ενότητα, και την ενότητα στη δράση του σωματείου. Αυτό γίνεται κατορθωτό με την κοινή παρέμβαση του Δ.Σ., με την κοινή απεργιακή συγκέντρωση και τα συλλαλητήρια, με την δημοκρατική λειτουργία του ΔΣ,  με την πολιτική του ενιαίου εργατικού μετώπου.
- Ο συνάδερφος απερχόμενος ταμίας και υπεύθυνος για την είσπραξη τις ημέρες των εκλογών, των συνδρομών και των εγγραφών, να φέρει οικονομικό απολογισμό όπου να περιγράφεται τι εισπράχτηκε από τα μέλη, τι χρωστάμε ως σωματείο και σε ποιόν και τι υπόλοιπα έχουμε. Επίσης η εκτύπωση των ψηφοδελτίων να βαρύνει το ταμείο του σωματείου.

Τα θέματα αυτά η πλειοψηφία τα παρέπεμψε στη νέα συνεδρίαση του Δ.Σ. την επόμενη Τρίτη 8 Ιουλίου 2014 (τρίτη στη σειρά), με την πρόφαση πως δεν ήταν και πάλι έτοιμοι να τα συζητήσουν και πως ήρθαν να συζητήσουν μόνο για τα αξιώματα, παρότι τα βάλαμε και στην πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. και προφασίστηκαν και τότε πως δεν ήξεραν πως έπρεπε να συζητήσουμε και πως ήρθαν μόνο για την κατανομή των αξιωμάτων!!!
Γίνεται φανερό από την στάση της πλειοψηφίας (Δ.Α.Σ.), της νέας Διοίκησης του σωματείου μας πως:
-         Δεν ενδιαφέρονται να διαφυλάξουν την πολύτιμη ενότητα του σωματείου, του κλάδου και της ίδιας της εργατικής τάξης.
-         Τα γνήσια όργανα της εργατικής τάξης, τα σωματεία, τα χρησιμοποιούν ως μέσα για την εξυπηρέτηση μικροπολιτικών στόχων που είναι έξω, πάνω και ενάντια στα ίδια τα συμφέροντα της τάξης και δεν βοηθούν στην εξυπηρέτηση των αυτοτελών συμφερόντων και σκοπών της, τακτικών και στρατηγικών.
Τρίκαλα 5 Ιουλίου 2014
            Αγωνιστική Πρωτοβουλία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Τρικάλων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου