Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2014

-Δουλειά για όλους με δικαιώματα-Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις
-Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με αναδρομική ισχύ
-Δημόσια δωρεάν υγεία-πρόνοια-παιδεία
-Κατάργηση της υπερφορολόγησης, όλων των χαρατσιών και των διοδίων
-Διαγραφή των χρεών των εργατικών οικογενειών προς τις τράπεζες και την εφορία
-Μονομερής διαγραφή του δημόσιου χρέους, εκτός αυτού προς τα ασφαλιστικά ταμεία
-Εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων χωρίς αποζημίωση και κάτω από εργατικό έλεγχο   
Κάτω η βαθιά αντεργατική και μειοψηφική συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ!
Συνάδελφοι εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι, άνεργοι, συνταξιούχοι,
 Μετά από τέσσερα χρόνια μνημονίου, οι έλληνες κεφαλαιοκράτες έχουν καταφέρει να κατεδαφίσουν την εργατική νομοθεσία, να πετσοκόψουν μισθούς και μεροκάματα και να φέρουν  το εργατικό κόστος στα μέτρα τους. Η εργατική τάξη βρέθηκε σε διασταυρούμενα πυρά, καθώς εκτός από την χωρίς προηγούμενο επίθεση των κεφαλαιοκρατών, αντιμετώπισε τη φοροεπιδρομή και τις περικοπές σε υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες και είδε το βιοτικό της επίπεδο να συντρίβεται. Σε παρόμοια κατάσταση βρέθηκαν και άλλοι εργαζόμενοι και τα φτωχά και μεσαία στρώματα των οποίων η διαδικασία καταστροφής επιταχύνθηκε. Τα νούμερα είναι αποκαλυπτικά: η Ελλάδα κατατάσσεται στις πρώτες 3 θέσεις των 28 χωρών μελών της ΕΕ με το υψηλότερο ποσοστό πληθυσμού που βιώνει σε συνθήκες φτώχειας. Πραγματική ανεργία πάνω από 30%, 700.000 φορολογούμενοι με ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία, 3.000.000 ανασφάλιστοι, πάνω από 4000 αυτοκτονίες στη μνημονιακή τετραετία.
Την ίδια στιγμή που το εισόδημα των λαϊκών στρωμάτων λεηλατείται, όπως και τα αποθεματικά των ασφαλιστικών τους ταμείων για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους, και οι εργαζόμενοι οδηγούνται στην απελπισία, η αστική τάξη και η Τρόικα κάνουν πλιάτσικο λεηλατώντας τη δημόσια περιουσία, με την αμέριστη βοήθεια της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
 Πάνω από 50 δις. έχουν φορτωθεί στο δημόσιο χρέος για να σωθούν οι τράπεζες, η δημόσια περιουσία κυριολεκτικά χαρίζεται, όπως έγινε με το πακέτο των  μετοχών της Εθνικής Τράπεζας που χαρίστηκε στον Λάτση, με την Αγροτική Τράπεζα που χαρίστηκε στην Τράπεζα Πειραιώς του Σάλλα, με τα 380 εκ. ευρώ που δόθηκαν στις εταιρείες που εκμεταλλεύονται τα διόδια «επειδή δεν είχαν την αναμενόμενη πελατεία» κοκ.
Οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι αποφεύγουν συστηματικά να εκπληρώνουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, η Γερμανική Χόχτιφ οφείλει 600 εκατομμύρια, τα πρόστιμα τους χαρίζονται κατ εξακολούθηση με κυβερνητικές αποφάσεις, ενώ οι «πατριώτες» εφοπλιστές εξακολουθούν να οχυρώνονται πίσω από την φορολογική ασυλία τους, απαλλάσσονται από τον ΕΝ.Φ.Ι.Α συνεισφέροντας στα κρατικά έσοδα λιγότερο και από τους μετανάστες εργάτες.
Οι τράπεζες καταγράφουν εκ νέου κέρδη και ο λογαριασμός για όλα αυτά χρεώνεται στην εργατική τάξη.
Η αντεργατική επιδρομή δεν πρόκειται να σταματήσει. Η έξοδος από το καθεστώς των μνημονίων αναβάλλεται τουλάχιστον για 2 χρόνια, και βλέπουμε πάλι. Διότι ο παράγοντας διεθνής καπιταλιστική κρίση και το δημόσιο χρέος θα κρίνουν τελικά το πώς και το πότε η χώρα θα βγει από το καθεστώς της επιτήρησης και των μνημονίων.
Σε κάθε περίπτωση οι επιπτώσεις των μνημονίων είναι και θα παραμείνουν παρούσες, αν το εργατικό κίνημα δεν παρέμβει αποφασιστικά στην κατεύθυνση της ανατροπής της μνημονιακής κυβέρνησης, της κατάργησης των μνημονίων και όλων των εφαρμοστικών-αντεργατικών-αντιλαϊκών μέτρων, αλλά και πιο συνολικά ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό και τον ίδιο τον καπιταλισμό.
Άμεσος επόμενος στόχος της Τρόικας και της συγκυβέρνησης είναι να ισοπεδώσουν ότι απέμεινε σαν εργατική κατάκτηση και να υψώσουν ανυπέρβλητα εμπόδια στην προκήρυξη και την πραγματοποίηση απεργίας. Στην ημερήσια ατζέντα της αντεργατικής τους πολιτικής βρίσκεται το εκ νέου άνοιγμα του ασφαλιστικού με νέες μειώσεις παροχών και συντάξεων και αύξηση στα χρόνια για σύνταξη, οι ομαδικές απολύσεις, το λοκ άουτ των εργοδοτών, το νέο μισθολόγιο, οι απολύσεις στο Δημόσιο, οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικία.   
Να μην ανεχτούμε άλλες στερήσεις για την Τρόικα και τους τοκογλύφους, για τις τράπεζες και την κεφαλαιοκρατία!
Σήμερα, άμεσο καθήκον του εργατικού κινήματος και των πολιτικών δυνάμεων που έχουν αναφορά στην εργατική τάξη, είναι να ανατρέψουν την άθλια συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Είναι μια κυβέρνηση μειοψηφίας που δεν νομιμοποιείται να κυβερνάει. Δεν νομιμοποιείται να ψηφίζει νέους νόμους, αλλά ούτε και να εφαρμόζει την  ψηφισμένη μνημονιακή νομοθεσία. Δεν νομιμοποιείται να εισπράττει φόρους και χαράτσια, να επιβάλλει πρόστιμα, να χαρίζει δημόσια περιουσία, να υπογράφει νέες δεσμεύσεις με την Τρόικα. Οι πολιτικές δυνάμεις που επικαλούνται τα εργατικά δικαιώματα πρέπει να μπουν μπροστά για ένα κίνημα ανυπακοής στην κυβερνητική πολιτική, σε ένα ανένδοτο πολιτικό αγώνα.

Όσοι παραπέμπουν το καθήκον της ανατροπής της συγκυβέρνησης στο μέλλον και όσοι εναποθέτουν τις λαϊκές προσδοκίες στις εκλογές, προσφέρουν χρόνο επιβίωσης στην κυβέρνηση, η οποία δεν πρόκειται να πέσει από μόνη της, όσο ετοιμόρροπη κι αν δείχνει, γιατί έχει την ολόπλευρη στήριξη της αστικής τάξης και των μηχανισμών της. Τώρα, πρέπει να σηκώσει κεφάλι το κίνημα, να ξεκολλήσει από τα βαλτόνερα της εκλογικής ανάθεσης και της εκλογολογίας, δηλαδή από το γήπεδο του αντιπάλου και να δώσει τη μάχη στο δρόμο, να γκρεμίσει την κυβέρνηση – μαριονέτα των καπιταλιστών ντόπιων και ξένων, να εκδιώξει την Τρόικα και να ανοίξει το δρόμο για την επερχόμενη και αναπόφευκτη σύγκρουση με το σάπιο εκμεταλλευτικό καθεστώς.
Για μια Ελλάδα της δουλειάς και της προκοπής, εθνικά ανεξάρτητη, έξω από την ΟΝΕ και την ΕΕ, και κοινωνικά δίκαιη.
Να μετατρέψουμε την απεργία στις 27 Νοέμβρη από επετειακή που τη θέλει η ηγεσία της ΓΣΕΕ και της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, σε αφετηρία ανατροπής της βαθιά αντεργατικής μειοψηφικής συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ!
Να παρθούν αποφάσεις ΔΣ και Γενικών Συνελεύσεων για την παραπέρα κλιμάκωση της εργατικής πάλης και το συντονισμό των αγώνων και την αγωνιστική διεκδίκηση των αιτημάτων μας για δουλειά με δικαιώματα, αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, δωρεάν δημόσια υγεία-πρόνοια-παιδεία, κοινωνική ασφάλιση και αξιοπρεπή διαβίωση.
Όλοι στην απεργία στις 27 Νοέμβρη, κανένας για δουλειά!
Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο

 Αγωνιστική Πρωτοβουλία εργαζομένων-ανέργων Τρικάλων
agonistikiprotovouliatrikalon.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου