Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015



Tο καλοκαίρι του 2014 το σωματείο μας συμπαραστάθηκε έμπρακτα με την παρουσία του Δ.Σ και μελών του σε διαμαρτυρία των καθαριστριών του Νοσοκομείου Τρικάλων που διεκδικούσαν το αυτονόητο δικαίωμά τους: να πληρωθούν τα δεδουλευμένα ημερομίσθια τα οποία ο εργολάβος τους καθυστερούσε για μήνες!
Με αφορμή αυτή τη διαμαρτυρία ο εργολάβος της καθαριότητας του νοσοκομείου προέβη σε μηνύσεις κατά μελών του σωματείου μας, μελών άλλων σωματείων που παραβρέθηκαν στη διαμαρτυρία για λόγους συμπαράστασης, καθώς και δημοσιογράφων που κάλυψαν και ανέδειξαν στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης τα αιτήματα των καθαριστριών και τη διαμαρτυρία τους. Η κατηγορία που αποδίδεται είναι αυτή της συκοφαντικής δυσφήμισης και εξύβρισης. Το δικαστήριο έχει οριστεί για τις 8 Δεκέμβρη .
Η μήνυση από την πλευρά του εργολάβου, αποτελεί, ξεκάθαρα εκβιαστική και τρομοκρατική απειλή ενάντια στο δικαίωμα διεκδίκησης ανθρώπινων συνθηκών δουλειάς, στο δικαίωμα να πληρώνονται οι εργάτες τον ιδρώτα τους και στην ώρα του καθώς και στις δημοσιογραφικές φωνές που προβάλουν αυτά τα αιτήματα και διεκδικήσεις. Έχει , επίσης, στόχο, να τρομοκρατεί συνεχώς τις εργαζόμενες καθαρίστριες στα συνεργεία , κάθε εργαζόμενο που θέλει να σηκώσει κεφάλι.
Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτή την κίνηση επίδειξης της εργοδοτικής τρομοκρατίας και το καθεστώς της απλήρωτης εργασίας που συνεχίζεται και σήμερα κι έχει γενικευτεί με ευθύνη των κυβερνήσεων και του κράτους.
Καταδικάζουμε τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Τρικάλων που αφήνει να διαιωνίζεται αυτό το καθεστώς.
Η πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων για χτύπημα του δικαιώματος στη μόνιμη δουλειά, αλλά και στην υγεία, έβαλε τους εργολάβους και υπεργολάβους σε μια σειρά υπηρεσίες του Νοσοκομείου (καθαριότητα, φαγητό), με τα αποτελέσματα που βλέπουμε, συνεχίζεται στο ακέραιο και με τη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Τα αντεργατικά μέτρα που παίρνονται είναι ο μηχανισμός για φθηνότερη εργατική δύναμη. Είναι «γέννημα θρέμμα» της ανάπτυξης που υπηρετεί τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητα. Έχουν την σφραγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αυτό είναι το πρότυπο ανάπτυξης που επιδιώκουν να επιβάλλουν σε κάθε χώρο δουλειάς μονοπώλια και Ε.Ε. καθώς και οι πολιτικές δυνάμεις που τους υπηρετούν
Ως Ιδιωτικοί Υπάλληλοι, εργαζόμενοι και εμείς στο ίδιο καθεστώς αβεβαιότητας όσον αφορά στην καταβολή των μισθών μας, των εργασιακών σχέσεων, την ανασφάλεια, κλπ, απαιτούμε:
- Απαιτούμε την άμεση παύση κάθε δίωξης και την απαλλαγή των δικαζόμενων από τις κατηγορίες
Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των καθαριστριών από την Διοίκηση του Νοσοκομείου Τρικάλων και παρακράτηση του ποσού από τον υπεργολάβο.
- Να σταματήσει τώρα το απαράδεκτο καθεστώς των εργολαβιών και υπεργολαβιών αρμοδιοτήτων των δημόσιων υπηρεσιών και ιδρυμάτων
- Άμεση πρόσληψη των καθαριστριών από το Νοσοκομείο Τρικάλων, και σε όλα τα ιδρύματα, με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας, όχι με συνθήκες γαλέρας
-Δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα
- Δωρεάν αναβαθμισμένη υγεία-πρόνοια- περίθαλψη-παιδεία για την εργατική τάξη και το λαό.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Κυριακή, 06 Δεκεμβρίου 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου