Τρίτη 29 Μαΐου 2018

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 30/5



Συνάδελφοι- ισσες,

Βαδίζουμε στον όγδοο χρόνο άγριας μνημονιακής πολιτικής που το μόνο που σημαίνει για τους εργαζόμενους είναι λιτότητα, περικοπές, εργοδοτική αυθαιρεσία και καταπίεση, απολύσεις, υπερφορολόγηση και ξενιτεμό. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αφού ψήφισε από κοινού με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ το τρίτο μνημόνιο, θέλει να ξεγελάσει τον λαό μιλώντας για «έξοδο από τα μνημόνια και ανάπτυξη». Το μόνο σίγουρο όμως είναι η επιτροπεία της οικονομίας από τους δανειστές και την τρόικα για πολλές δεκαετίες, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και η μονιμοποίηση αντεργατικών νόμων και χαρατσιών για να επιτευχθούν τα ματωμένα πλεονάσματα. Και όλα αυτά σε μια ατμόσφαιρα εθνικισμών και πολεμικών «κραυγών» στην ευρύτερη περιοχή, με την κυβέρνηση να κινείται σταθερά σε ΝΑΤΟική τροχιά.
Η απεργία της 30 Μάη είναι μια ακόμα ευκαιρία για τους μισθωτούς εργαζομένους και υπαλλήλους να δώσουν την απάντησή τους σε κυβέρνηση-εργοδότες και τα τσιράκια τους. Για την κατάργηση των μνημονίων και των μνημονιακών νόμων. Αυτή τη δυνατότητα της εργατικής τάξης να ανατρέψει την υφιστάμενη κατάσταση έχουν βαλθεί να την υπονομεύσουν (όπως κάνουν χρόνια τώρα) οι συμβιβασμένες ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ αφού δεν συνέβαλλαν στην οργάνωση της απεργίας και ως αποκορύφωμα επέλεξαν την ταξική συνεργασία με επαγγελματίες-βιοτέχνες-εμπόρους στο πλαίσιο της λεγόμενης «Κοινωνικής συμμαχίας».
Η εργατική τάξη  έχει τα δικά της συμφέροντα μέσα στην κοινωνία, παράγει τον πλούτο που καρπώνονται οι εργοδότες και η απελευθέρωσή της θα προέλθει από την ίδια. Συμμετέχουμε στην απεργία με τα δικά μας ταξικά αιτήματα.
 Καταγγέλλουμε την προδοσία των ηγεσιών, το πλαίσιο της λεγόμενης «κοινωνικής συμμαχίας».
Να συνδέσουμε την πάλη για καλύτερο μεροκάματο, ασφάλιση, συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, συλλογικές συμβάσεις, δικαίωμα στην απεργία με την πάλη για ανατροπή των μνημονίων, έξοδο από ευρώ-ΕΕ, διαγραφή του χρέους, εξουσία των εργατών και όχι των καπιταλιστών.
Ξέρουμε ότι σε πολλούς συναδέλφους υπάρχει απογοήτευση και καχυποψία λόγω της υποταγής  γραφειοκρατικών ηγεσιών σε εργοδοτικά συμφέροντα. Γι’ αυτό δυναμώνουμε το εργατικό κίνημα, αγωνιζόμαστε για εγγραφή στα σωματεία όλων των εργαζομένων-ανέργων-μεταναστών. Παλεύουμε για τον συντονισμό σωματείων-Εργατικών Κέντρων-Ομοσπονδιών, για μια ΓΣΕΕ στα χέρια των εργατών και των ταξικών δυνάμεων. Δεν διασπούμε τα συνδικάτα και δεν διαχωρίζουμε τους εργαζόμενους βάσει ιδεολογίας-χρώματος-φυλής.

Δεν χαρίζουμε την απεργία σε κανέναν, δεν θα γίνουμε απεργοσπάστες.
 ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 30ης ΜΑΗ


 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΑΝΕΡΓΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου