Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

Ανακοίνωση «Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας Εργαζομένων-Ανέργων ν.Τρικάλων» για τα αποτελέσματα των εκλογών στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων


Πραγματοποιήθηκαν μετά από τέσσερα χρόνια ανυποληψίας και ουσιαστικής διάλυσης του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων (ΕΚΤ), οι εκλογές για το νέο, εκλεγμένο και όχι διορισμένο αυτή τη φορά, Διοικητικό Συμβούλιο. Παρά την συμβιβασμένη ηγεσία του ΕΚΤ και την εναντίωσή μας σε αυτή, στον αγώνα για υπαρκτά, ενωμένα και ταξικά όργανα του εργατικού κινήματος από τη βάση ως την κορυφή η «Αγωνιστική Πρωτοβουλία» συμμετείχε με δικό της συνδυασμό αντιπροσώπων καλώντας σε διάσωση του ΕΚΤ και ταξική αντεπίθεση. Σε σύνολο 100 ψηφισάντων (από 106 εγγεγραμμένους αντιπροσώπους από τα σωματεία) έλαβαν : 61 Ενωτικό ψηφοδέλτιο και 9 έδρες (ΠΑΣΚΕ/ΔΑΚΕ), 31 ΔΑΣ και 4 έδρες(ΠΑΜΕ) , 6 Αγωνιστική Πρωτοβουλία , 2 άκυρα. Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία για μία ψήφο δεν πήρε την έδρα στο ΔΣ του ΕΚΤ. Την έδρα αυτή την καρπώθηκε η ΠΑΣΚΕ/ΔΑΚΕ.
Μετά τις σοβαρές καταγγελίες για νόθες διαδικασίες σε σειρά σωματείων-«φαντασμάτων» που ελέγχονταν από ΔΑΚΕ/ΠΑΣΚΕ, η πραγματοποίηση νέων εκλογών σε αυτά έφερε και την ανάλογη μείωση των αντιπροσώπων τους για το συνέδριο του ΕΚΤ. Έτσι, ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα οι δυο τους τσακώνονταν για τις καρέκλες του ΕΚΤ κρατώντας το σε πλήρη απραξία , ενώθηκαν για να περισώσουν τα ποσοστά τους αποκαλύπτοντας και στον τελευταίο εργαζόμενο την ταύτισή τους στα βασικά ζητήματα: Δηλαδή στην απαξίωση των σωματείων, τη μετατροπή τους σε γραφειοκρατικά «κουφάρια» για την παραταξιακή τους επιβίωση και μόνο και στην υπονόμευση και τσάκισμα των πραγματικών και ζωντανών αγώνων της εργατικής τάξης προσφέροντας τις καλύτερες υπηρεσίες σε κυβερνήσεις και καπιταλιστές. Το μόνο που τους είχε μείνει και το έπραξαν είναι να «ξαναμοιράσουν» τις καρέκλες του ΕΚΤ.
Για τον διασπαστικό ρόλο του ΠΑΜΕ ,το μερίδιο ευθύνης του απέναντι στο εργατικό κίνημα, την αποδοχή διορισμένων διοικήσεων και την συμμετοχή του σε αυτές και, την οργανωτικού κυρίως τύπου, αντιπαράθεσή του με τον αστικό συνδικαλισμό για τα παραταξιακά του συμφέροντα τοπικά και κεντρικά που δεν πείθει, έχουμε αναφερθεί αναλυτικά και σε προηγούμενες ανακοινώσεις μας. Όσοι αντιπρόσωποι το επέλεξαν στην λογική του «μικρότερου κακού» πρέπει να επανεκτιμήσουν τη στάση τους.
Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία παλεύοντας εδώ και πολλά χρόνια ,παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες , για να εκφραστεί η προλεταριακή γραμμή στο εργατικό κίνημα του νομού έδωσε και αυτή τη μάχη των εκλογών με αρχές βγαίνοντας ενισχυμένη με την ψήφο τριών επιπλέον αντιπροσώπων. Ξεπέρασε και τις προεκλογικές μεθοδεύσεις που αποσκοπούσαν στην ακύρωση  της παρουσίας της με αγωνιστικό ψηφοδέλτιο.
Παρά την κρισιμότητα αυτών των εκλογών, η προοπτική και η ζωή της εργατικής τάξης θα κριθεί από την οργάνωσή της και την αντεπίθεση της μέσα από ενωμένα, μαζικά και ταξικά προσανατολισμένα σωματεία, πολύμορφους αγώνες με βάση τα προβλήματα ενάντια σε τελική ανάλυση στον ίδιο τον καπιταλισμό και τους εκφραστές του σε όλα τα επίπεδα, ιδιαίτερα εν’όψει της νέας αντεργατικής επίθεσης ΝΔ-δανειστών και κολαούζων (ιδιωτικοποίηση κοινωνικής ασφάλισης, ηλεκτρονικό φακέλωμα σωματείων, παρεμπόδιση απεργιών, κατάργηση κλαδικών συμβάσεων και μείωση μισθών κλπ). Σε αυτόν τον αγώνα επιβίωσης, οργάνωσης και αντεπίθεσης, καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε ενιαίο μέτωπο και σε αγωνιστική συμπόρευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου