Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Ανακοίνωση για τη Γενική Συνέλευση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων την Κυριακή 04/12/11


 Συνάδελφοι Ιδιωτικοί υπάλληλοι: πάρτε όλοι μέρος στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων,  που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 04/12/11 στις 6 η ώρα το απόγευμα,  στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων.
Κάτω τα χέρια απ τα δικαιώματα και τις καταχτήσεις μας.
Νίκη στον αγώνα των εργαζομένων-απολυμένων του ΚΤΕΟ-SIOKAR.

Η κυβέρνηση της Τρόικας,  πιστή στα συμφέροντα που ήρθε να υπηρετήσει,
συνεχίζει και επεκτείνει  την αντεργατική-αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Την πολιτική της μείωσης των μισθών και συντάξεων,  των χαρατσιών,  της φτώχειας, των απολύσεων,  της ανεργίας, της πείνας. Η  πολιτική αυτή συνοδεύεται με την ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής.
Οι καπιταλιστές για να αυξήσουν τα κέρδη τους δεν διστάζουν να περάσουν σαν οδοστρωτήρας πάνω απ τα δικαιώματα και τις καταχτήσεις της εργατικής τάξης. Θέλουν να μας επιβάλουν μισθούς Κίνας, να μας εξαθλιώσουν, για να κερδίζουν αυτοί όσο το δυνατόν περισσότερα. Με αποφάσεις και νόμους της κυβέρνησης μειώνουν την τιμή της εργατικής δύναμης και καταργούν τις ΣΣΕ για να αυξήσουν τα κέρδη τους. Το βλέπουμε αυτό σε πολλές επιχειρήσεις, εργοστάσια, Σούπερ-Μάρκετ κλπ.
Η εργατική τάξη, μέσα από τα σωματεία και τα συνδικάτα-όπου αυτά είναι στοιχειωδώς σωστά προσανατολισμένα- οργανώνεται και αντιπαλεύει όλα τα παραπάνω. Παράδειγμα αγώνα και αξιοπρέπειας αποτελούν οι απεργοί στην Ελληνική Χαλυβουργία και σε τοπικό επίπεδο οι εργαζόμενοι- απολυμένοι από το ΚΤΕΟ SIOKAR. Η περίπτωση  SIOKAR αποτελεί για τα Τρίκαλα ότι αποτελεί η «Χαλυβουργία» για όλη την Ελλάδα. Ο  αγώνας των εργαζομένων στo SIOKAR,  πρέπει τώρα να στηριχτεί αποφασιστικά απ όλους τους εργαζόμενους, απ’ το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν.Τρικάλων, το Ε.Κ.Τ, το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών (ΣΜΤ), να οξυνθεί, να κλιμακωθεί παραπέρα. Στην κατεύθυνση της κλιμάκωσης της πάλης θα κριθεί η ''ταξικότητα'' της κάθε δύναμης.
 Ο  αγώνας των εργαζομένων- απολυμένων  στο ΚΤΕΟ SIOKAR,  δεν είναι μόνο αγώνας εναντίον ενός εργοδότη. Είναι αγώνας της εργατικής τάξης ενάντια στην ασυδοσία, την αυθαιρεσία, την προσπάθεια  του κεφαλαίου να φορτώσει την κρίση του στην πλάτη της εργατικής τάξης, καταργώντας ιστορικές καταχτήσεις μας, επιβάλλοντας μισθούς Κίνας για να εξασφαλίσει και να μεγαλώσει την κερδοφορία του. Η νίκη των εργαζομένων στη SIOKAR, θα είναι νίκη όλων των εργαζομένων στα Τρίκαλα και θα δώσει φτερά στην πάλη τους ενάντια στους καπιταλιστές του κάθε χώρου.

Απέναντι σ’ αυτή τη γενικευμένη επίθεση πρέπει να αντιτάξουμε ένα ενιαίο πανεργατικό μέτωπο, στη βάση των προβλημάτων μας ενάντια στον καπιταλισμό που αποτελεί την πηγή των δεινών μας. Χρειάζεται πάλη για την συνολική ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής που ταυτίζεται απόλυτα με την ανατροπή της κυβέρνησης που την εφαρμόζει. Χρειάζεται να καταδικαστεί συνολικά η πολιτική της κυβέρνησης, της Ε.Ε., του ΔΝΤ και του κεφαλαίου. Για να έχει αποτελέσματα η πάλη μας χρειάζεται η μέγιστη δυνατή ενότητα δράσης του κινήματος.

 Η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, πρέπει  να συγκροτήσουν το δικό τους κοινωνικό και πολιτικό  μέτωπο αντεπίθεσης, ρήξης και ανατροπής. Από το μέτωπο αυτό δεν γίνεται να λείπουν τα Σωματεία τα οποία,  χωρίς μικροπαραταξιακά και μικροπολιτικά συμφέροντα, πρέπει να έχουν ως σκοπό την ουσιαστική  περιφρούρηση και τη διεύρυνση των εργασιακών μας κατακτήσεων και δικαιωμάτων, την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
 Απέναντι στο μέτωπο των δυνάμεων του κεφαλαίου, πρέπει να συγκροτηθεί το μέτωπο των δυνάμεων της εργατικής τάξης που θα εκδιώξει, κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ, θα διαγράψει το δημόσιο χρέος, θα ικανοποιήσει τα εργατικά αιτήματα.
Όλοι μαζί, ανεξάρτητα από ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές, να δώσουμε τη μάχη για την υπεράσπιση και διεύρυνση των καταχτήσεών μας,  ενάντια στο κεφάλαιο και την κυβέρνησή του.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ  ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 04/12/2011 ΣΤΙΣ  6μμ
Δεκέμβριος  2011  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου