Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

πανελλαδική-πανεργατική απεργία στη 1 Δεκέμβρη

Όλοι στην πανελλαδική-πανεργατική απεργία στη 1 Δεκέμβρη!
Κανένας για δουλειά, όλοι στους δρόμους-όλοι στον αγώνα!

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι, άνεργοι, συνταξιούχοι.

Η κυβέρνηση της Τρόικας,  πιστή στα συμφέροντα που ήρθε να υπηρετήσει, συνεχίζει χωρίς καμιά ταλάντευση και επεκτείνει παραπέρα,  την αντεργατική-αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, την πολιτική της μείωσης των μισθών και συντάξεων,  των χαρατσιών,  της φτώχειας, των απολύσεων,  της ανεργίας, της πείνας. Η  πολιτική αυτή συνοδεύεται με την ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής.
Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι,
  χιλιάδες εργατικές και λαϊκές οικογένειες να δυσκολεύονται να επιβιώσουν, να μένουν ή να κινδυνεύουν να μείνουν,  χωρίς ηλεκτρικό και θέρμανση.

Τα Τρίκαλα δεν αποτελούν εξαίρεση. Χιλιάδες εργαζόμενοι είδαν τις εργασιακές τους σχέσεις να αλλάζουν προς το χειρότερο, το μισθό τους να μειώνεται. Εκατοντάδες εργαζόμενοι απολύονται όταν δεν δέχονται να δουλέψουν τσάμπα, χωρίς δικαιώματα,  για να μεγαλώσουν τα κέρδη των καπιταλιστών.

Οι απολύσεις δεν είναι μόνο δείγμα αυθαιρεσίας της εργοδοσίας.
Πηγάζουν και θεριεύουν  απ την αντεργατική πολιτική  και τους νόμους που ψηφίζει και  εφαρμόζει η κυβέρνηση της Τρόικας,  η οποία νομοθετεί τις απαιτήσεις των καπιταλιστών και συνολικότερα τα συμφέροντα του κεφαλαίου, την κρίση του οποίου καλείται να πληρώσει η εργατική τάξη.
Οι καπιταλιστές για να αυξήσουν τα κέρδη τους δεν διστάζουν να περάσουν σαν οδοστρωτήρας πάνω απ τα δικαιώματα και τις καταχτήσεις της εργατικής τάξης. Θέλουν να μας επιβάλουν μισθούς Κίνας, να μας εξαθλιώσουν, για να κερδίζουν αυτοί όσο το δυνατόν περισσότερα.
 Σύμμαχό τους αλλά και εμπροσθοφυλακή σ αυτό το άνομο σχέδιο,  έχουν την κυβέρνηση της Τρόικας.
Καλούμε συνολικά την εργατική τάξη να μη δεχτεί, να αντιπαλέψει στην πράξη, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, τη μείωση των μισθών, τις απολύσεις.
Φάρο σ αυτή τους την πάλη αποτελεί ο πολυήμερος αγώνας των εργατών στην « Ελληνική Χαλυβουργία», των εργαζομένων στη SIOKAR και αλλού.
Η περίπτωση της SIOKAR αποτελεί για τα Τρίκαλα ότι αποτελεί η «Χαλυβουργία» για όλη την Ελλάδα. Η νίκη του καπιταλιστή Σιώκη, ο οποίος προχώρησε σε 6 απολύσεις,  επειδή οι εργαζόμενοι δεν δέχθηκαν τη μείωση του μισθού τους,  θα αποτελέσει νίκη όλων των καπιταλιστών του Κλάδου, οι οποίοι έκαναν,  ή θέλουν να κάνουν  τα ίδια με αυτόν,   χωρίς καμιά ενόχληση. Γι αυτό το λόγο είναι μαζί του, τον στηρίζουν.
 Η νίκη των εργαζομένων στη SIOKAR, θα είναι νίκη όλων των εργαζομένων στα Τρίκαλα και θα δώσει φτερά στην πάλη τους ενάντια στους καπιταλιστές του κάθε χώρου.
Γι αυτό ο αγώνας των εργαζομένων στη SIOKAR,   πρέπει να στηριχτεί αποφασιστικά απ όλους τους εργαζόμενους, να οξυνθεί, να κλιμακωθεί παραπέρα, κόντρα στις διαθέσεις κάποιων συνδικαλιστικών δυνάμεων που θέλουν να κλείσουν  αυτό τον αγώνα.
Στην κατεύθυνση της κλιμάκωσης της πάλης θα κριθεί η «ταξικότητα» της κάθε δύναμης.
Η εργατική νίκη στους αγώνες που αναπτύσσονται αυτή την περίοδο  και οι οποίοι πρέπει να πολλαπλασιαστούν,   θα είναι νίκη όλων των εργαζομένων.
Η πολιτική σύμπραξη ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ μπορεί μόνο να προμηνήσει μια ακόμα μεγαλύτερης έντασης επίθεση στην εργατική τάξη και στα μικρομεσαία στρώματα. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί υλοποίηση της βούλησης της άρχουσας τάξης, για στοίχιση όλων των δυνάμεών της στο άρμα του μνημονίου, της νέας δανειακής σύμβασης, στο ευρώ και την ΕΕ.
Η κυβέρνηση συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, έγινε για να υπογράψει τη νέα δανειακή σύμβαση με την οποία θα υποστεί νέα δεινά ο λαός, θα περιοριστεί η εθνική του κυριαρχία, θα καταβαραθρωθούν τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα, θα χρεοκοπήσουν τα ασφαλιστικά ταμεία με το κούρεμα των αποθεματικών τους.
Η κυβέρνηση αυτή επίσης, θα ψηφίσει το νέο αντιλαϊκό προϋπολογισμό.
Η αντεργατική πολιτική της Τροικανής  συγκυβέρνησης συνοδεύεται απ την ένταση του αυταρχισμού την οποία δοκίμασαν ήδη η ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ και άλλοι εργαζόμενοι.
 Η εργατική τάξη, ο εργαζόμενος και εκμεταλλευόμενος λαός, τίποτα το καλό δεν έχουν να περιμένουν απ αυτή την κυβέρνηση η οποία, εκτός των άλλων, δεν έχει ψηφιστεί από κανένα ψηφοφόρο και αποτελεί κοινοβουλευτική χούντα.
Η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα έχουν συμφέρον να παλέψουν για να πέσει με αγώνες αυτή η άνομη κυβέρνηση. Να παλέψουν με όλα τα μέσα για να μην υπογραφτεί η καταδίκη τους στην φτώχεια, την ανεργία, την εξαθλίωση, να μη γίνει αποδεκτή η παραχώρηση εθνικής ανεξαρτησίας που περνάει μέσα απ τη νέα δανειακή σύμβαση και πράξη επικύρωσής  της αποτελούν οι επιστολές και οι  υπογραφές των αρχηγών των κομμάτων που συγκυβερνούν.
Η εργατική τάξη έχει κάθε λόγο να κατηγορεί για προδοσία τα κόμματα που θα ψηφίσουν ή θα στηρίξουν, τις συμφωνίες με την Τρόικα.
·   Η απάντηση της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων πρέπει να οργανωθεί με αγωνιστικές κινητοποιήσεις που θα τείνουν στον πανελλαδικό τους συντονισμό, στην κατεύθυνση Γενικής Πολιτικής Απεργίας διαρκείας, με αίτημα την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων και διεκδικήσεων του κινήματος, την πτώση της συγκυβέρνησης της Τρόικας και την ανάδειξη κυβέρνησης που θα απαλλάξει  τη χώρα απ τα δεσμά του ευρώ, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και θα υλοποιήσει τα αιτήματα του εργατικού και λαϊκού κινήματος.
·        Δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα,  αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.
·    Όχι στις απολύσεις-όχι την εργασιακή εφεδρεία, όχι στην κατάργηση των βαρέων-ανθυγιεινών.
·    Να καταργηθούν τώρα τα φοροχαράτσια-κανένα εργατικό και λαϊκό νοικοκυριό χωρίς ρεύμα.
·        Επίδομα ανεργίας για όλο το διάστημα της ανεργίας, η οποία πρέπει να υπολογίζεται ως συντάξιμος χρόνος .
·        Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων, πλήρης αποκατάσταση των ΣΣΕ.
·        Δημόσια, δωρεάν, αναβαθμισμένη, υγεία-πρόνοια-παιδεία.
·        Διαγραφή του δημόσιου χρέους, εκτός αυτού προς τα ασφαλιστικά ταμεία.
·        Διαγραφή των χρεών των εργατικών οικογενειών και των φτωχών αγροτών
·    Κρατικοποίηση των τραπεζών, των μεγάλων επιχειρήσεων, των οργανισμών κοινής ωφέλειας, χωρίς αποζημίωση και με εργατικό έλεγχο.

Όλοι στην πανελλαδική-πανεργατική απεργία στη 1 Δεκέμβρη και στη συγκέντρωση στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο.

Αγωνιστική Πρωτοβουλία Ιδιωτικών Υπαλλήλων


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου