Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

4 ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΤΕΟ SIOKAR!

Μετά τις δύο προγραμματισμένες 24ωρες απεργίες που εξήγγειλε το ΕΚΤ και τις συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν έξω από τις εγκαταστάσεις του ΚΤΕΟ SIOKAR, ο εργοδότης Σωτήρης Σιώκης προχώρησε σε 4 ακόμη απολύσεις την Πέμπτη 24/11/11, φτάνοντας έτσι στις 6 συνολικά απολύσεις Η εργοδοσία έδειξε για μια ακόμη φορά το πραγματικό της πρόσωπο. Αυτό της ασυδοσίας,
της τρομοκράτησης των αγώνων και της μη αναγνώρισης του κόπου και του ιδρώτα των τεχνικών ελεγκτών, που τόσα χρόνια πουλούσαν την εργατική τους δύναμη όχι μόνο για να ζήσουν αλλά και για να μπορεί ο κ.Σιώκης να ανοίγει νέες γραμμές ελέγχου και να αυξάνει τις τιμές, με αποτέλεσμα να έχει στο πεντάμηνο Μαΐου-Σεπτεμβρίου του 2011, σε σχέση με το αντίστοιχο πεντάμηνο του 2010, αύξηση του τζίρου κατά  56% και αύξηση καθαρής κερδοφορίας που προσεγγίζει το 40% .

Μέσα στην κρίση και εκμεταλλευόμενος την αντεργατική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση της Τρόικας, βρήκε τρόπο να κερδίζει περισσότερα, επιβάλλοντας μονομερώς καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας, ασφαλίζοντας τους εργαζόμενους για  4 ώρες ενώ δούλευαν 8-9 ώρες,  μειώνοντας τις αποδοχές και τα ένσημά τους.

Οι απολυμένοι όμως δεν το βάζουν κάτω. Με συμπαραστάτη  το Σωματείο μας κι άλλους φορείς και συλλογικότητες, συνεχίζουν τον αγώνα τους όπως κάνουν και οι απεργοί της Ελληνικής Χαλυβουργίας. Η νίκη τους θα είναι νίκη όλων των εργαζομένων.

Διεκδικούμε αποφασιστικά: α)την επαναπρόσληψη των απολυμένων β)την επαναφορά των εργασιακών σχέσεων που υπήρχαν.

Καλούμε τα μέλη του Σωματείου αλλά και όλα τα σωματεία, καθώς και όλους τους εργαζόμενους και άνεργους των Τρικάλων, να συμπαρασταθούν έμπρακτα στον αγώνα των απολυμένων του ΚΤΕΟ SIOKAR. Καλούμε συνολικά την εργατική τάξη να μη δεχτεί, να αντιπαλέψει στην πράξη, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, τη μείωση των μισθών, τις απολύσεις.


Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2011



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου