Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΤΕΟ SIOKAR


Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, άνεργοι, νέοι.
 Έχει ήδη γίνει γνωστή η αυθαιρεσία του επιχειρηματία Σωτήρη Σιώκη προς τους τεχνικούς ελεγκτές της επιχείρησης, με την επιβολή καθεστώτος εκ περιτροπής εργασίας μονομερώς και τη μείωση των μισθών, με τις μέχρι στιγμής, δύο παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις,
την εκδικητικότητά του απέναντι στους εργαζόμενους που αντέδρασαν στη δυσμενή αλλαγή των εργασιακών τους σχέσεων, αντέδρασαν στο να ασφαλίζονται για 4ωρη εργασία και να δουλεύουν 8 με 9 ώρες την ημέρα. Αλλά και την δολοφονική -τρομοκρατική επίθεση με το αυτοκίνητό του, ενάντια στους εργαζόμενους και τους διαδηλωτές που περιφρουρούσαν την στάση εργασίας που είχε προκηρύξει το σωματείο.

Έχει γίνει όμως γνωστός και ο  αγώνας των εργαζομένων για το δικαίωμα τους στην εργασία με πλήρη δικαιώματα, για την επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων τους και φυσικά για την αξιοπρέπειά τους. Η αποφασιστικότητα και η δύναμή τους αποτελούν παράδειγμα για την εργατική τάξη. Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Τρικάλων στηρίζει αποφασιστικά τον αγώνα των εργαζομένων. Στο πλαίσιο της κλιμάκωσης αυτού του αγώνα, το σωματείο μας στηρίζει την απόφαση που πάρθηκε από το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων για τις δύο 24ωρες απεργίες για το συγκεκριμένο χώρο, με αιτήματα: α) την επαναπρόσληψη των απολυμένων β)την επαναφορά των εργασιακών σχέσεων που υπήρχαν γ) να μην γίνουν  απολύσεις.

Οι συγκεκριμένες απολύσεις δεν είναι μόνο δείγμα αυθαιρεσίας της εργοδοσίας. Πηγάζουν από την αντεργατική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση της Τρόικας η οποία νομοθετεί τις απαιτήσεις των καπιταλιστών και συνολικότερα τα συμφέροντα του κεφαλαίου, την κρίση του οποίου καλείται να πληρώσει η εργατική τάξη. Οι καπιταλιστές για να αυξήσουν τα κέρδη τους δεν διστάζουν να περάσουν σαν οδοστρωτήρας πάνω απ’ τα δικαιώματα και τις καταχτήσεις της εργατικής τάξης. Θέλουν να μας επιβάλουν μισθούς Κίνας, να μας εξαθλιώσουν, για να κερδίζουν αυτοί όσο το δυνατόν περισσότερα. Τα ίδια κάνουν σε πολλές επιχειρήσεις, εργοστάσια, Σούπερ-Μάρκετ κλπ. Σύμμαχό τους αλλά και εμπροσθοφυλακή σ’ αυτό το άνομο σχέδιο, έχουν την κυβέρνηση της Τρόικας.

Καλούμε τα μέλη του Σωματείου καθώς και όλους τους εργαζόμενους και άνεργους των Τρικάλων, να συμπαρασταθούν έμπρακτα στον αγώνα των εργαζομένων του ΚΤΕΟ SIOKAR. Η νίκη σ’ αυτό τον αγώνα, θα είναι νίκη όλων των εργαζομένων. Καλούμε συνολικά την εργατική τάξη να μη δεχτεί, να αντιπαλέψει στην πράξη, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, τη μείωση των μισθών, τις απολύσεις. Φάρο σ’ αυτή τους την πάλη αποτελεί ο πολυήμερος αγώνας των εργατών στην « Ελληνική Χαλυβουργία», των εργαζομένων στη SIOKAR και αλλού.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 22/11/11 και την ΤΕΤΑΡΤΗ 23/11/11 και στην περιφρούρηση της,  στις 08.00 το πρωί έξω από τις εγκαταστάσεις του ιδιωτικού ΚΤΕΟ SIOKAR.


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Νοέμβριος 2011


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου