Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

ΤΕΤΡΑΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΤΕΤΡΑΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ που κήρυξε το Δ.Σ.  του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ το Σάββατο 08.00-12.00, έξω από το Carrefour στην οδό Βύρωνος.

Συνάδελφοι Ιδιωτικοί Υπάλληλοι, χτύπησαν το 8ωρο  την κλαδική και Εθνική Συλλογική Σύμβαση, έριξαν τους μισθούς και καθιέρωσαν την εκ περιτροπής εργασία. Έστειλαν χιλιάδες συναδέλφους μας στην ανεργία. Μείωσαν τους μισθούς και τις συντάξεις, το επίδομα ανεργίας, πετσοκόβουν το εργατικό εισόδημα καθιερώνοντας διαρκή χαράτσια για να αρπάξουν από την εργατική τάξη και να τα δώσουν στις τράπεζες, στους τοκογλύφους, στο ίδιο το κεφάλαιο.

Η απάντησή μας στην ασυδοσία της εργοδοσίας,
η οποία κάνει ό,τι θέλει με τη στήριξη της εκάστοτε κυβέρνησης, πρέπει να είναι μια: ΑΓΩΝΑΣ μέσα από ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΖΙΚΑ-ΤΑΞΙΚΑ-ΕΝΩΤΙΚΑ. Όλοι οι εργαζόμενοι με βάση τα κοινά μας προβλήματα, επιβάλλεται να συσπειρωθούμε στα σωματεία μας για να οργανώσουμε τον αγώνα μας ενάντια στους καπιταλιστές. Μέσα από Γενικές Συνελεύσεις να αποφασίσουμε να απαιτήσουμε:
 -Δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα και Συλλογικές Συμβάσεις.
-Ταμείο ανεργίας μέχρι να βρει ο άνεργος δουλειά. Αύξηση του επιδόματος ανεργίας.
-Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Να καταργηθούν τώρα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι.

Ταυτόχρονα πρέπει να ανεβάσουμε τον πήχη των διεκδικήσεων  μας απαιτώντας:

-Μονομερή διαγραφή του δημόσιου χρέους, εκτός αυτού προς τα ασφαλιστικά ταμεία.
-Κατάργηση τώρα όλων των χαρατσιών.
-Διαγραφή των χρεών των εργατικών και λαϊκών  νοικοκυριών.
-Διαχωρισμό εκκλησίας κράτους. Δήμευση της εκκλησιαστικής περιουσίας.
-Έξοδο από την Ε.Ε., το Δ.Ν.Τ. και το ΝΑΤΟ.
-Κρατικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων, των πρώην ΔΕΚΟ, όλων των κλάδων της βιομηχανίας, χωρίς αποζημίωση και με εργατικό έλεγχο.

Η εργατική τάξη και οι σύμμαχοι μας, πρέπει να διακηρύξουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε για την ικανοποίηση των διεκδικήσεών μας και να κινηθούμε αποφασιστικά να αναδείξουμε μια ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, η οποία θα ικανοποιήσει τα αιτήματά μας κόντρα στα συμφέροντα της Τρόικας και των καπιταλιστών.
 Να κρίνουμε και να στηρίξουμε μια Κυβέρνηση, με βασικό όρο την επίλυση των αιτημάτων του εργατικού και λαϊκού κινήματος και στο βαθμό που και αυτή θα μας στηρίξει στην πάλη μας ενάντια στους καπιταλιστές.

Ή ΑΥΤΟΙ Ή ΕΜΕΙΣ!

Μάιος, 2012
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου