Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Μειώσεις στο κατάστημα ηλεκτρικών ειδών ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ..


Συνάδελφοι-συναδέλφισες Ιδιωτικοί Υπάλληλοι, η επίθεση του κεφαλαίου καθημερινά  εντείνεται.  Κάθε μέρα ζούμε νέες απολύσεις, 
μειώσεις των μισθών μας,  χτύπημα των Κλαδικών Συμβάσεων, την ιδιωτικοποίηση της Υγείας και της Παιδείας, την ανελέητη φοροεπιδρομή.
Η εργατική τάξη καλείται να πληρώσει την κρίση των καπιταλιστών.

Στον ιδιωτικό τομέα η κατάσταση είναι τραγική.
-Μείωσαν τους μισθούς και τα μεροκάματα.
-Κατάργησαν την Εθνική και τις Κλαδικές  Συλλογικές Συμβάσεις, νομοθέτησαν τις επιχειρησιακές και προωθούν τις ατομικές.
-Μείωσαν τις ασφαλιστικές εισφορές της εργοδοσίας.
-Μείωσαν την αποζημίωση των εργαζομένων σε περίπτωση απόλυσης και απελευθέρωσαν τις απολύσεις.
-Καθιερώθηκε η εκ περιτροπής εργασία και οι υπερωρίες έγιναν πιο φτηνές.
Η Ε.Ε., το ΔΝΤ, οι κυβερνήσεις της Τρόικας και του κεφαλαίου, έχουν μετατρέψει σε ζούγκλα τους εργασιακούς χώρους.

Τα Τρίκαλα δεν αποτελούν εξαίρεση.  Σε πολλές ιδιωτικές επιχειρήσεις έγιναν απολύσεις, μειώσεις μισθών, επιβολή της εκ περιτροπής εργασίας.
Εντελώς πρόσφατο  παράδειγμα αποτελεί το κατάστημα ηλεκτρικών ειδών ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ.
Η εργοδοσία ζήτησε,  εντελώς παράνομα,  από τους εργαζόμενους, ενώ δεν έχει λήξει καν η Συλλογική τους Σύμβασή και χωρίς να προβλέπεται από πουθενά, να υπογράψουν ότι αποδέχονται 12% μείωση στις μεικτές αποδοχές τους, με την απειλή της απόλυσης σε όσους δεν υπογράψουν.

 Η αντεργατική πολιτική, οι διευκολύνσεις και η ανοχή που παρείχαν και παρέχουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις του κεφαλαίου στους καπιταλιστές, τους έχουν αποθρασύνει και καταπατούν όλα τα εργατικά δικαιώματα προκειμένου να αυξήσουν τα κέρδη τους.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να μην προσυπογράψουν τις απαράδεκτες αλλά και παράνομες μειώσεις μισθών. Με ενωμένο αγώνα, με ενιαίο εργατικό μέτωπο, μπορούμε να αποκρούσουμε την επίθεση των καπιταλιστών και να επιβάλουμε το δίκιο μας.
Απολύσεις επίσης ετοιμάζουν τα καταστήματα παιχνιδιών Κου-Κου, οι ιδιοκτήτες των οποίων πετάνε στο δρόμο δεκάδες εργαζόμενους.

Συνάδελφοι. για να αποκρούσουμε τους καπιταλιστές,  πρέπει να δυναμώσουμε το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και να πάρουμε όλοι ενεργά μέρος στα σωματεία μας, να εκδιώξουμε τους γραφειοκράτες, τους συμβιβασμένους και τους εργοδοτικούς, να τα μετατρέψουμε σε όργανα δράσης, σε φρούρια ταξικής πάλης. 
Εμείς,  η εργατική τάξη,  πρέπει να διακηρύξουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε για να μην περάσουν τα σχέδια των καπιταλιστών και οι αντεργατικές ρυθμίσεις.
 Για την ικανοποίηση των διεκδικήσεών μας  να κινηθούμε αποφασιστικά να αναδείξουμε, να υπερασπιστούμε και να στηρίξουμε ενεργά μια εργατική κυβέρνηση η οποία θα ικανοποιήσει τις διεκδικήσεις μας, κόντρα στα συμφέροντα της Τρόικας και των καπιταλιστών.

Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία Ιδιωτικών Υπαλλήλων θα συνεχίσει να παλεύει για την πλήρη ικανοποίηση των διεκδικήσεων και στόχων των εργαζομένων, για να μην περάσουν οι μειώσεις μισθών,  καθώς και για ένα σωματείο μαζικό και ενωτικό, αυτοτελές και ανεξάρτητο από το κράτος και την εργοδοσία,  που θα συσπειρώνει στις γραμμές του όλους τους εργαζόμενους του κλάδου ανεξάρτητα από φυλή, χρώμα, θρησκεία, εθνικότητα, ανεξάρτητα από ιδεολογικές και πολιτικές απόψεις.

Καμιά μείωση μισθών, καμιά απόλυση, καμιά ανατροπή των κατακτήσεων μας!
Δεν θα πεινάσουμε για τα κέρδη σας!
Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι, να αποκατασταθούν οι Συλλογικές Συμβάσεις.
Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.
Κάτω οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου,  της φτώχειας, της πείνας, της εξαθλίωσης.
Εργατική κυβέρνηση!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Τρίκαλα, Ιούνιος  2012


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου