Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Όλοι στην Απεργία στις 26 Σεπτέμβρη, κανένας για δουλειά!

ΕΜΠΡΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ!
Ή ΑΥΤΟΙ Η' ΕΜΕΙΣ!
Συνάδελφοι-συναδέλφισες ιδιωτικοί υπάλληλοι,
Στις μέρες μας βιώνουμε τον αδυσώπητο πόλεμο των κεφαλαιοκρατών ενάντια στην εργατική τάξη. Στόχος τους να κερδίσουν περισσότερα απ’ τον ιδρώτα και τον κόπο μας. Αυτό θα συμβεί ακόμη μια φορά αν ψηφιστούν και υλοποιηθούν τα μέτρα των 11.5 δις από την κυβέρνηση Σαμαρά, ξεπουλώντας δημόσια περιουσία, παραχωρώντας εθνική κυριαρχία ,οδηγώντας  την εργατική τάξη και το λαό στην πείνα και την εξαθλίωση. Μας ζητάνε να γίνουμε σκλάβοι
και να λιμοκτονήσουμε για να βγάλουν περισσότερα κέρδη.
 Το σάπισμα του καπιταλιστικού συστήματος, σαπίζει μαζί του και την κοινωνία οδηγώντας την στον εκφασισμό και τον κανιβαλισμό. Το κεφάλαιο και οι εκπρόσωποι-υποστηρικτές του, δρουν οργανωμένα για τα συμφέροντά τους. Από την άλλη πλευρά εμείς που παράγουμε τον πλούτο, είμαστε ακόμα ανοργάνωτοι και πολυδιασπασμένοι.
Απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε η εργατική τάξη μπορεί και πρέπει να δράσει με ενιαίο μέτωπο, ανεξαρτήτως χρώματος, φύλου και ηλικίας, ανεξαρτήτως ιδεολογικών  και πολιτικών διαφορών,  μέσα από τα σωματεία. Τα σωματεία από τη στιγμή που δημιουργήθηκαν, αποτελούσαν τρόπο για να παλέψουμε για την καλυτέρευση των συνθηκών στην εργασία μας, αλλά και για να σταματήσει η εκμετάλλευση, για μια κοινωνία χωρίς φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση, χωρίς πόλεμο, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Ενωμένοι οι εργαζόμενοι ενάντια στις αυθαιρεσίες των καπιταλιστών και των κυβερνήσεών τους, πάλευαν και παλεύουν για κατακτήσεις μέσα στο οικονομικό σύστημα το οποίο ζούμε, με σκοπό την ανατροπή του. Τα σωματεία είχαν και έχουν επίσης και κοινωνικό ρόλο, μιας και πρωτοστατούσαν σε όλους τους αγώνες του λαού μας για δημοκρατία, ειρήνη και εξάλειψη του φασισμού.
 Η κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα έχει εκφυλιστεί με ευθύνη των δυνάμεων του συμβιβασμού. Οι παρεμβάσεις του κράτους με διοικητικές, δικαστικές και οικονομικές μορφές συντέλεσαν σε αυτό. Επίσης η δράση των παρατάξεων συγκεκριμένων κομμάτων που είτε συντάσσονται πίσω από το κεφάλαιο  πιστεύοντας πως ο καπιταλισμός μπορεί να γίνει καλύτερος,  είτε ευαγγελίζονται μια άλλη κοινωνία αλλά με τη διασπαστική τους στάση δυσκολεύουν τον ενιαίο αγώνα των εργατών, δυσκολεύει την κατάσταση ακόμη περισσότερο. Πρόκειται για την επιρροή της αστικής ιδεολογίας πάνω στο κίνημά.
Τα σωματεία πρέπει να ξαναγίνουν φρούρια ταξικής πάλης και να βρεθούν «εκτός πάσης αστικής επιρροής», ενοποιώντας τις εργατικές δυνάμεις κόντρα στην διάσπαση και τον πολυκερματισμό.
Βασικό καθήκον μας είναι  να γραφτούμε όλοι, οι εργαζόμενοι και άνεργοι στα σωματεία μας για να τα κάνουμε πιο μαζικά και να τα αλλάξουμε, να τα μετατρέψουμε σε φρούρια της ταξικής πάλης τα οποία θα λειτουργούν με δημοκρατικές διαδικασίες και με αποφασιστικό ρόλο στις Γενικές Συνελεύσεις και στους αγώνες. 
Να ενισχύσουμε τις πραγματικά ταξικές δυνάμεις που δρουν ενωτικά με βάση τα κοινά προβλήματα των εργαζόμενων και να διώξουμε τους γραφειοκράτες και τους συμβιβασμένους, αυτούς που προδίδουν την ίδια τους την τάξη, που γίνονται το μακρύ χέρι της εργοδοσίας μέσα στους εργαζόμενους. Πρέπει να πάρουμε τα σωματεία στα χέρια μας.
Όσον αφορά τους άνεργους, οι οποίοι είναι αναπόσπαστο  κομμάτι της εργατικής τάξης, πρέπει όλοι να είναι μέλη των σωματείων τους. Στα σωματεία πρέπει να δημιουργηθούν επιτροπές που θα ασχολούνται και θα δρουν για τα προβλήματα των ανέργων και των μεταναστών, εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους. Συνάμα, για να μη βιώσουμε τα τραγικά αποτελέσματα της ανόδου της Χρυσής Αυγής, τα σωματεία έχουν υποχρέωση να συμμετέχουν σε μέτωπα εναντίον του φασισμού, ο οποίος είναι ο πιο αντιδραστικός τρόπος διαχείρισης του συστήματος και τροχοπέδη των εργατικών αγώνων και ευθύνεται για εκατομμύρια νεκρούς και σακατεμένους.

Συνάδελφοι- συναδέλφισσες
Η τρικοματική κυβέρνηση  έγινε για να πάρει αυτά τα μέτρα, για να υλοποιήσει τα Μνημόνια. Ο μόνος τρόπος για να μην περάσουν τα μέτρα είναι να πέσει κάτω από το βάρος των αγώνων μας. Μένοντας αυτή η κυβέρνηση,  μένουν μαζί της και τα μέτρα και τα Μνημόνια.
     Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία καλεί την εργατική τάξη, Ενωτικά, μέσα από Γενικές Συνελεύσεις των σωματείων, πέρα από τους τεχνητούς και χωροταξικούς διαχωρισμούς (που βάζουν κυβέρνηση και κάποιες παρατάξεις) , να συμμετέχουμε μαζικά και να αξιοποιήσουμε την Απεργία της 26ης Σεπτέμβρη για την κλιμάκωση της πάλης με Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας. Με στόχο να Πέσει Τώρα η Κυβέρνηση της Φτώχειας και της πείνας.
     Η  εργατική τάξη μπορεί και πρέπει να δώσει  διέξοδο από την κρίση με την ανάδειξη εργατικής κυβέρνησης!
      ΕΜΠΡΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ- Η' ΑΥΤΟΙ Η' ΕΜΕΙΣ!
      Άμεσοι στόχοι πάλης πρέπει να είναι:
-         Άμεση Παύση Πληρωμών προς όλους τους Τοκογλύφους Δανειστές,  μονομερής Διαγραφή του Χρέους, εκτός αυτού προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία.
-         Άμεση Διαγραφή των χρεών των Εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών.
-         Δουλειά για Όλους με πλήρη δικαιώματα.
-         Ικανοποίηση Όλων των Εργατικών και λαϊκών αιτημάτων.
Στην ερώτηση,  Ποιος θα τα υλοποιήσει; απαντάμε: Μια  κυβέρνηση που μπορεί και Θέλει να τα υλοποιήσει, στηριγμένη στην εργατική τάξη.

Για την καλύτερη οργάνωση της απεργίας και συνολικά των αγώνων, σας καλούμε να πάρετε μέρος στην σύσκεψη της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, την Κυριακή 23/09/12 στις 19.00 στο Πανελλήνιο.


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ     Σεπτέμβριος 2012


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου