Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Καταγγελία για νέο κρούσμα εργοδοτικής αυθαιρεσίας και τρομοκρατίας..

Καταγγέλλουμε στην εργατική τάξη των Τρικάλων το νέο κρούσμα εργοδοτικής αυθαιρεσίας και τρομοκρατίας το οποίο σημειώθηκε σε βιομηχανία επίπλων στο Κεφαλόβρυσο.
Ο ιδιοκτήτης της συγκεκριμένης επιχείρησης απαίτησε από εργαζόμενο, ο οποίος δούλευε 3,5 χρόνια στην επιχείρηση, να υπογράψει ένα χαρτί,  το οποίο κατά τον εργοδότη ήταν χαρτί απόλυσης, χωρίς να του καταβάλει την αποζημίωση που δικαιούταν και χωρίς
να του εξοφλήσει τα δεδουλευμένα που του όφειλε.
Όταν ο εργαζόμενος ζήτησε να διαβάσει το εν λόγω χαρτί και να συμβουλευτεί κάποιον δικηγόρο, ο εργοδότης απαίτησε την άμεση υπογραφή του και αφού αυτό δεν έγινε τον έδιωξε κακήν-κακώς, με βρισιές και προπηλακισμούς, από τον χώρο εργασίας.
Ο εργαζόμενος απευθύνθηκε στην επιθεώρηση εργασίας η οποία τον συμβούλεψε να ξαναπάει στη δουλειά μέχρις ότου πάρει στα χέρια του την απόλυση αλλά και τα δεδουλευμένα με την αποζημίωση. Την επόμενη μέρα ο εργαζόμενος, ακολουθώντας την συμβουλή των Επιθεωρητών Εργασίας, ξαναπήγε για δουλειά και εκεί συνάντησε τον εργοδότη ο οποίος του είπε ότι η απόλυση θα του επιδοθεί με δικαστικό κλητήρα. Στην συνέχεια ο εν λόγω εργοδότης με βρισιές και προπηλακισμούς, με σπρωξιές και τραβώντας τον εργαζόμενο από τα ρούχα τον έβγαλε έξω από τον χώρο δουλειάς.
Καταγγέλλουμε σε ολόκληρη την εργατική τάξη τον τραμπουκισμό και την τρομοκρατία του εν λόγω εργοδότη, ενάντια στον εργαζόμενο.
Το πογκρόμ των απολύσεων που έχουν εξαπολύσει οι καπιταλιστές και το οποίο συνοδεύεται από απανωτά κρούσματα εργοδοτικής, αλλά και κρατικής τρομοκρατίας και ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και άποψης με σαφή προσπάθεια απαγόρευσης του δικαιώματος της απεργίας, πράγμα που εκφράζεται με την κήρυξη όλων σχεδόν των απεργιών ως παράνομες από τα δικαστήρια, πρέπει να βρουν απέναντί τους το σύνολο της εργατικής τάξης.
Η κυβέρνηση, το κράτος και οι καπιταλιστές θέλουν να ισοπεδώσουν το σύνολο των εργατικών δικαιωμάτων και καταχτήσεων, να απολύουν ανεμπόδιστα και αδιαμαρτύρητα, και για αυτό δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα: την προπαγάνδα μέσου των ΜΜΕ, την καταστολή και την τρομοκρατία των επίσημων κρατικών αλλά και άλλων μηχανισμών, τον τραμπουκισμό. Θέλουν να φιμώσουν πλήρως την εργατική τάξη, να διαλύσουν τις οργανώσεις της, να ποινικοποιήσουν και να εξοντώσουν την συνδικαλιστική δράση και άποψη, για να δεχθεί αδιαμαρτύρητα την επιστροφή των εργασιακών της σχέσεων στον 19ο αιώνα, να δεχθεί να λιμοκτονήσει, να αυτοκτονήσει.
Απέναντι στο πογκρόμ των απολύσεων, οι οποίες ξεπέρασαν τις 26 στα Τρίκαλα σε διάστημα ενός μήνα, στα απανωτά κρούσματα εργοδοτικής και κρατικής τρομοκρατίας και ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και άποψης, η Αγωνιστική Πρωτοβουλία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Τρικάλων θα αναλάβει πρωτοβουλία για την ανάδειξη του μεγέθους των απολύσεων και μια σειρά αγωνιστικές και μαζικές εκδηλώσεις, τις οποίες θα εξαγγείλει σε συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσει την Δευτέρα, 28/1/2013, στις 12.30 το μεσημέρι, στο «Πανελλήνιο».

 Τρίκαλα, 25/1/2013
Αγωνιστική Πρωτοβουλία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Τρικάλων








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου