Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Όλοι στην απεργία στις 20 Φλεβάρη!


Όλοι στην απεργία στις 20 Φλεβάρη!
Κλιμάκωση της πάλης με Γενική Απεργία διαρκείας ενάντια στο πογκρόμ των απολύσεων, την εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία, την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και άποψης, την απαγόρευση των απεργιών. Εργατική αντεπίθεση τώρα!   Κάτω η κυβέρνηση της φτώχειας και της πείνας! Ενιαίο εργατικό μέτωπο-εργατική κυβέρνηση.
                                                                                               
Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι, άνεργοι, συνταξιούχοι
Το 2013,
από την αυγή του ακόμα, προδιαγράφεται ζοφερό για την εργατική τάξη και το λαό, συνολικότερα.Οι καπιταλιστές, η κυβέρνησή τους και το κράτος τους, προκειμένου να ξεπεράσουν την κρίση του συστήματος προχωρούν σε μια συνολική επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης και του εργαζόμενου λαού.
Οι λύσεις που δίνουν για το ξεπέρασμα της κρίσης είναι: πογκρόμ απολύσεων (750 απολύσεις στα Τρίκαλα μόνο τον Ιανουάριο του ΄13), μείωση των μισθών στο επίπεδο των μισθών της Κίνας, κατάργηση επιδομάτων, μείωση των συντάξεων.
Η αναδιανομή του πλούτου υπέρ των καπιταλιστών μέσω του προϋπολογισμού και η αποπληρωμή των τοκογλύφων, σημαίνει περικοπή δημόσιων δαπανών με  κλείσιμο νοσοκομείων και συνολική υποβάθμιση όσων παραμείνουν ανοιχτά και  συρρίκνωση όλων των παροχών υγείας και πρόνοιας,  κλείσιμο σχολείων και σχολών και υποβάθμιση της παρεχόμενης μόρφωσης και εκπαίδευσης, με αύξηση του κόστους σπουδών πράγμα που καθιστά  απρόσιτη την τριτοβάθμια εκπαίδευση για τα παιδιά της εργατικής τάξης και του εργαζόμενου λαού.
Το δικαίωμα του συνέρχεσθαι και συνδικαλίζεσθαι, το δικαίωμα στην απεργία, στη διαμαρτυρία και στη διαδήλωση, χτυπιέται καθημερινά. Το κράτος και η κυβέρνηση απαντάνε με προβοκάτσιες, συλλήψεις, απαγόρευση των απεργιών και των διαδηλώσεων, επιστράτευση, άγρια καταστολή από επίσημους και ανεπίσημους μηχανισμούς, στις δίκαιες εργατικές και λαϊκές διεκδικήσεις. Ο υπουργός εργασίας Λάσκαρης, η αλλιώς Βρούτσης, σκέφτεται φωναχτά να νομοθετήσει μέτρα τα οποία θα καταστήσουν ανεφάρμοστο το δικαίωμα στην απεργία.
Στις δίκαιες διεκδικήσεις απαντάνε με βία, τρομοκρατία και καταστολή. Το κράτος νομιμοποιεί  πλέον και τα βασανιστήρια, τα αποτελέσματα των οποίων προβάλει στην τηλεόραση, για να τρομοκρατήσει το λαό. Διώκουν και ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση και άποψη. Θέλουν με κάθε τρόπο να υποτάξουν πλήρως την εργατική τάξη και το λαό, να δεχτούμε να λιμοκτονήσουμε, να αυτοκτονήσουμε.
Όλα αυτά για να εξασφαλίσουν τη συνέχιση της καπιταλιστικής κερδοφορίας και τις απαιτήσεις των τοκογλύφων-δανειστών.
Είναι φανερό πως από μια τέτοια ανάλγητη κυβέρνηση η οποία δεν ακούει την εργατική τάξη και τον εργαζόμενο λαό, από ένα τέτοιο κράτος, δεν έχουμε και δεν πρέπει να περιμένουμε τίποτα. Αφού ούτε θέλουν ούτε μπορούν να μας εξασφαλίσουν τα στοιχειώδη, το δικαίωμα να ζήσουμε,  πρέπει να τους γκρεμίσουμε τώρα!
Να σταθούμε όρθιοι και να διεκδικήσουμε:
-Να υπογραφεί ΕΓΣΣΕ και κλαδική ΣΣΕ με γενικευμένη και αναδρομική ισχύ και αποκατάσταση των εργατικών μισθών στο ύψος του 2009, με αυξήσεις στους μισθούς, τα μεροκάματα και τις συντάξεις, που θα ενσωματώνουν τον πληθωρισμό.
-Δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα – ενιαίο συνεχές ωράριο εργασίας με 7ωρο-35ωρο 5νθήμερο.
-Άμεση προστασία των ανέργων. Ταμείο ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις μέχρι να βρει δουλειά ο άνεργος Απέναντι στην απειλή της πείνας και της λιμοκτονίας, από την οποία απειλούνται άμεσα πολλές εργατικές οικογένειες, το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να παλέψει για την υλοποίηση προγράμματος συσσιτίων στους άνεργους από το κράτος, τους Δήμους και τις Περιφέρειες
-Απαγόρευση δια νόμου των απολύσεων. Διαρκείς έλεγχοι από το ΙΚΑ και πάταξη της ανασφάλιστης εργασίας η οποία ξεπερνάει το 30%.
-Δωρεάν, δημόσια και αναβαθμισμένη, υγεία-πρόνοια-παιδεία. Άμεση χρηματοδότηση των νοσοκομείων που σήμερα υπολειτουργούν
 -Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη! Να παγώσει κάθε πλειστηριασμός σε πρώτη   κατοικία.
Παράλληλα, μέσα σε αυτό τον αγώνα, πρέπει να ανεβάσουμε τον πήχη εκεί που τον έβαλαν οι καπιταλιστές και η κυβέρνησή τους. Οι 24ωρες και 48ωρες απεργίες χωρίς σχέδιο και προσανατολισμό κλιμάκωσης, δεν φτάνουν.
Με αποφάσεις συνελεύσεων και Δ.Σ., με συντονισμό των σωματείων να πιέσουμε το Ε.Κ. Τρικάλων, τις ομοσπονδίες και την ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ να οργανωθεί, με αφετηρία την απεργία της 20ης  Φλεβάρη, γενική πολιτική απεργία διαρκείας, με στόχο να γκρεμίσουμε τώρα την κυβέρνηση των καπιταλιστών που μόνο πείνα και εξαθλίωση έφερε, για το λαό, και μέσα από τον αγώνα μας να αναδείξουμε μια εργατική κυβέρνηση στο δρόμο για την εργατική εξουσία.
Αυτή η κυβέρνηση, στηριγμένη στο μαζικό εργατικό και λαϊκό κίνημα και στα όργανά του πρέπει να πάρει άμεσα μέτρα για να ανακουφίσει το λαό:
- Να καταργήσει τους αντεργατικούς νόμους και τα μνημόνια, να δώσει δουλειά με δικαιώματα σε όλους, να ικανοποιήσει τα αιτήματα του εργατικού και λαϊκού κινήματος, να πάρει άμεσα μέτρα να μην πεινάσει ο λαός.
-Να διαγράψει άμεσα το χρέος (εκτός αυτού προς τα ασφαλιστικά ταμεία), καθώς και τα χρέη των εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών. Να βγάλει άμεσα τη χώρα από το ευρώ, την Ε.Ε. και όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και να οργανώσει όλη την παραγωγή προς όφελος της εργατικής τάξης και του λαού
.-Να κρατικοποιήσει χωρίς αποζημίωση και να λειτουργήσει με δεσμευτικό εργατικό έλεγχο τις τράπεζες, τη βιομηχανία, τη ναυτιλία, την μεγάλη καπιταλιστική αγροτική παραγωγή.
-Να διαχωρίσει την εκκλησία από το κράτος, να δημεύσει την εκκλησιαστική περιουσία.
 -Να καθιερώσει την εργατική και λαϊκή αντιπροσώπευση, που θα έχει νομοθετικό και εκτελεστικό ρόλο, θα είναι άμεσα αιρετή και ανακλητή και θα αμείβεται με το μέσο μισθό εργάτη.
 -Να τσακίσει το κράτος των καπιταλιστών και τους κατασταλτικούς του μηχανισμούς, οι οποίοι στρέφονται φανερά ή μυστικά ενάντια στο εργατικό και λαϊκό κίνημα, να διαλύσει τις φασιστικές και ναζιστικές οργανώσεις, να τιμωρήσει όλους όσους στράφηκαν και άσκησαν βία πάνω στο κίνημα.
Οι καπιταλιστές δεν είναι ανίκητοι! Με ενιαίο εργατικό μέτωπο μπορούμε να νικήσουμε!
Τρίκαλα 19 Φεβρουαρίου 2013
Αγωνιστική Πρωτοβουλία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Τρικάλων




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου