Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Ανακοίνωση για τη μέρα της γυναίκας


  
«Η πάλη για την απελευθέρωση των εργαζόμενων γυναικών δεν μπορεί να είναι -όπως είναι για τις γυναίκες της αστικής τάξης-μία πάλη ενάντια στους άντρες εργαζόμενους. Ο τελικός στόχος της πάλης της δεν είναι να ανταγωνιστεί τους άντρες αλλά να αναδείξει τον πολιτικό ρόλο της εργατικής τάξης. Χέρι χέρι με τους άντρες της τάξης της, η γυναίκα της εργατικής τάξης παλεύει ενάντια στην καπιταλιστική κοινωνία».  
   Κλάρα Τσέτκιν.                     
Εργαζόμενη, άνεργη, νέα, συνταξιούχα,
Η εργαζόμενη γυναίκα εξακολουθεί να είναι διπλά καταπιεσμένη και εκμεταλλευόμενη και η καταπίεση αυτή βαθαίνει,
όσο μεγαλώνει και βαθαίνει η ταξική εκμετάλλευση. Η κρίση που δημιούργησαν οι καπιταλιστές, και απαιτούν να την πληρώνουμε εμείς, η εργατική τάξη- άντρες και γυναίκες- μας οδηγεί ακόμη περισσότερο στην εξαθλίωση και βαθαίνει την ανισοτιμία. Δουλεύουμε-όσες από εμάς ακόμη έχουμε δουλειά- σαν σκλάβες του 21ου αιώνα.
Η τιμή της εργατικής μας δύναμης έχει πέσει και δεν απολαμβάνουμε στοιχειώδεις κοινωνικές παροχές που το κράτος θα έπρεπε να προσφέρει σε εμάς και τα παιδιά μας. Πολλές από εμάς έχουμε φτάσει στο σημείο να παίρνουμε φαγητό από τα συσσίτια της Εκκλησίας και να το βάζουμε στην κατσαρόλα για να μην καταλάβουν κάτι τα παιδιά μας.
Οι νέες που θέλουμε να δημιουργήσουμε οικογένεια, το αναβάλλουμε λόγω των οικονομικών δυσκολιών και του φόβου για το μέλλον, για το αν θα ξαναβρούμε δουλειά μετά τον τοκετό.
Στο εξής, δεν θα παίρνουμε επίδομα γάμου, ούτε τοκετού, παρά μόνο αν γεννάμε εκτός μαιευτηρίου. Μας λένε δηλαδή, να μην παντρευόμαστε και να μην γεννάμε. Αλλά αν θέλουμε να γεννήσουμε, να γεννάμε στα σπίτια μας με μαίες, όπως τους προηγούμενους αιώνες. Η κυβέρνηση Σαμαρά και η Τρόικα, φρόντισαν και γι αυτό.
Μέσα στην κρίση αυξάνονται τα περιστατικά  βίας που ασκείται στις γυναίκες, εντείνεται η εκμετάλλευση της και η καταπίεσή της. Τα ποσοστά της πορνείας πολλαπλασιάζονται, όπως και της μετανάστευσης. Ακόμη, τα στερεότυπα και ο σεξισμός κρατούν καλά.
Και μέσα σε όλο αυτό το πλαίσιο πρέπει να ανταποκρινόμαστε στον ρόλο της εργαζόμενης, της νοικοκυράς και της παιδαγωγού αντάξια των προσδοκιών που έχουν όλοι από εμάς, κάνοντας μας ρομπότ!
Εμείς λοιπόν που τα ζούμε όλα αυτά και ακόμη περισσότερα, που αγωνιούμε  ως μητέρες ,σύντροφοι και κόρες, δεν έχουμε τίποτα πια να περιμένουμε από μια κυβέρνηση που εξαπλώνει την εξαθλίωση, την πείνα, τη φτώχεια, την κρατική βία και διατηρεί την ανισοτιμία για τις γυναίκες.
Οι γυναίκες έχουμε συμφέρον να ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ την κυβέρνηση της φτώχειας, της πείνας και της ανισότητας! Έχουμε συμφέρον να διεκδικήσουμε την πραγματική κοινωνική ισότητα που θα εξαφανίσει κάθε καταπίεση που εκδηλώνεται στο φύλο μας και η οποία έχει τις ρίζες της στην εκμετάλλευση, στο δουλοκτητικό σύστημα, στη φεουδαρχία, στο εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα.

Εργαζόμενη, άνεργη, νέα, συνταξιούχα,
Δεν υπάρχει πια άλλος δρόμος εκτός από αυτόν του ΑΓΩΝΑ και της ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ. Της εργατικής αντεπίθεσης!
 Σε καλούμε να γραφτείς και να δυναμώσεις το σωματείο σου. Να παίρνεις ενεργά μέρος  στη ζωή και δράση του σωματείου, στη λήψη των αποφάσεων και στην υλοποίησή τους. Όλες μαζί ενωμένες στη βάση των προβλημάτων μας, ανεξάρτητα από ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές, πλάι με τους άνδρες εργαζόμενους και  ανέργους, να διεκδικήσουμε:
-Να υπογραφεί ΕΓΣΣΕ και κλαδική ΣΣΕ με γενικευμένη και αναδρομική ισχύ και αποκατάσταση των εργατικών μισθών στο ύψος του 2009, με αυξήσεις στους μισθούς, τα μεροκάματα και τις συντάξεις, που θα ενσωματώνουν τον πληθωρισμό.
-Δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα – ενιαίο συνεχές ωράριο εργασίας με 7ωρο-35ωρο 5νθήμερο.
-Άμεση προστασία των ανέργων. Ταμείο ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις μέχρι να βρει δουλειά ο άνεργος.
 Απέναντι στην απειλή της πείνας και της λιμοκτονίας, από την οποία απειλούνται άμεσα πολλές εργατικές οικογένειες, το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να παλέψει για την υλοποίηση προγράμματος συσσιτίων στους άνεργους από το κράτος, τους Δήμους και τις Περιφέρειες.  Απαγόρευση δια νόμου των απολύσεων.
-Δωρεάν, δημόσια και αναβαθμισμένη, υγεία-πρόνοια-παιδεία. Άμεση χρηματοδότηση των νοσοκομείων που σήμερα υπολειτουργούν.
-Βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς χωρίς τροφεία. Αύξηση των ημερών άδειας εγκυμοσύνης και λοχείας, επίδομα γάμου και τοκετού σε όλες τις γυναίκες που γεννάνε και πλήρης κάλυψη των νοσηλίων.
Όλες μαζί να δυναμώσουμε τα σωματεία κάνοντας τα ΤΑΞΙΚΑ ΦΡΟΥΡΙΑ και με αποφάσεις συνελεύσεων και Δ.Σ., με συντονισμό των σωματείων, να πιέσουμε το Ε.Κ. Τρικάλων, τις ομοσπονδίες και την ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ να οργανωθεί Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας, με στόχο να γκρεμίσουμε τώρα την κυβέρνηση των καπιταλιστών και μέσα από τον αγώνα μας να αναδείξουμε μια εργατική κυβέρνηση στο δρόμο για την εργατική εξουσία.
Η Εργατική κυβέρνηση, στηριγμένη στο μαζικό εργατικό και λαϊκό κίνημα και στα όργανά του πρέπει να πάρει άμεσα μέτρα για να ανακουφίσει το λαό: Να καταργήσει τους αντεργατικούς νόμους και τα μνημόνια, να δώσει δουλειά με δικαιώματα σε όλους, να ικανοποιήσει τα αιτήματα του εργατικού και λαϊκού κινήματος, να πάρει άμεσα μέτρα να μην πεινάσει ο λαός.
-Να διαγράψει άμεσα το χρέος (εκτός αυτού προς τα ασφαλιστικά ταμεία), καθώς και τα χρέη των εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών. Να βγάλει άμεσα τη χώρα από το ευρώ, την Ε.Ε. και όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και να οργανώσει όλη την παραγωγή προς όφελος της εργατικής τάξης και του λαού.
-Να κρατικοποιήσει χωρίς αποζημίωση και να λειτουργήσει με δεσμευτικό εργατικό έλεγχο τις τράπεζες, τη βιομηχανία, τη ναυτιλία, την μεγάλη καπιταλιστική αγροτική παραγωγή.
Το γυναικείο ζήτημα, που είναι οικονομικό-πολιτικό-κοινωνικό πρόβλημα, μπορεί να λυθεί με το γκρέμισμα του καπιταλισμού και την οικοδόμηση μιας νέας κοινωνίας χωρίς φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση, χωρίς διακρίσεις, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.                                                                 
Οι καπιταλιστές και η κυβέρνησή τους δεν είναι ανίκητοι! Με ενιαίο εργατικό μέτωπο μπορούμε να νικήσουμε!         
ΜΑΡΤΙΟΣ 2013       
Αγωνιστική Πρωτοβουλία Ιδιωτικών Υπαλλήλων ( το γυναικείο τμήμα )


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου