Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Ανακοίνωση-καταγγελία για την μονόφθαλμη δικαιοσύνη...


Διαβάσαμε στα τοπικά ΜΜΕ για την ποινική δίωξη κατά του προέδρου του Συλλόγου των Δημοτικών Υπαλλήλων Τρικάλων, Βασίλη Μπαλαμώτη (Β.Μ), που άσκησε αυτεπάγγελτα η εισαγγελία Τρικάλων, με την κατηγορία για «απόπειρα απειλής σωματικής ακεραιότητας». Η δίωξη αφορά στην περιφρούρηση της απεργίας από τον Πρόεδρο  του σωματείου και άλλους εργαζόμενους, σε παλιότερη απεργιακή κινητοποίηση του Συλλόγου.
Η εισαγγελία Τρικάλων
επέδειξε υπερβάλλοντα ζήλο σε ένα ζήτημα που αφορά τον αγώνα των εργαζομένων, το δικαίωμα στην απεργία και στην περιφρούρησή της. Και το οποίο έχει άμεση σχέση με την πολιτική των μνημονίων και την επιχείρηση κατεδάφισης των εργατικών καταχτήσεων και δικαιωμάτων που επιχειρείται από την Τρόικα, την κυβέρνηση και τους καπιταλιστές.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι όλες σχεδόν οι απεργίες τα τελευταία χρόνια, έχουν κριθεί σαν «παράνομες και καταχρηστικές» από τα δικαστήρια. Σε αυτό το πνεύμα κινείται και η εισαγγελία Τρικάλων η οποία δεν επέδειξε τον ανάλογο ζήλο σε ζητήματα που αφορούσαν όχι μόνο «απόπειρες απειλής σωματικής ακεραιότητας», αλλά αδικίες, εκφοβισμούς, απειλές, προπηλακισμούς, και άσκηση ψυχολογικής και σωματικής βίας από τους εργοδότες, αλλά και την κυβέρνηση και το κράτος, πάνω στους εργαζόμενους.
Όπως δεν επέδειξε την ίδια ευαισθησία για την προάσπιση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της απεργίας, όταν οι εργοδότες το παραβίαζαν και το παραβιάζουν κατάφορα, απολύοντας τους εργαζόμενους που απεργούν. Όπως επίσης και σε πλείστες άλλες ανάλογες περιπτώσεις εφαρμογής του νόμου που αφορά κατοχυρωμένα δικαιώματα των εργαζομένων.
Φαίνεται ότι η δικαιοσύνη είναι μονόφθαλμη και η ευαισθησία της εισαγγελίας Τρικάλων εξαντλείται στο πλαίσιο ενός δήθεν «δικαιώματος» των απεργοσπαστών.
Η άσκηση αυτεπάγγελτης δίωξης στον Β.Μ στρέφεται ουσιαστικά ενάντια στο δικαίωμα της απεργίας.
Καταγγέλλουμε στην εργατική τάξη και στο λαό των Τρικάλων, την προσπάθεια περιορισμού και κατάργησης του δικαιώματος της απεργίας από την Τρόικα, την κυβέρνηση και τους καπιταλιστές με τη συνδρομή της δικαστικής εξουσίας.
Συμπαραστεκόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις στον Β.Μ και σε όλους τους εργαζόμενους που διώκονται για την άσκηση του δικαιώματος της απεργίας και της περιφρούρησής της.
Η τρομοκρατία, ο περιορισμός και η κατάργηση των εργατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων, δεν θα περάσουν!
Τρίκαλα, 5/4/2013        Αγωνιστική Πρωτοβουλία εργαζομένων Ν. Τρικάλων


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου