Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Ανακοίνωση για 1η Μάη

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 Η 1η ΜΑΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ
 ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ 1η ΜΑΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση σε πλήρη συνεργασία με την μεγαλοεργοδοσία επιχειρεί να φέρει τα πάνω κάτω, επιχειρεί να διαφθείρει τη συνείδηση των εργαζομένων και να μας μετατρέψει σε υποχείριά τους. Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια, φέτος μετά και από αίτημα των μεγαλοεπιχειρηματιών, αντιμετωπίζουν την 1η Μάη σαν αργία και τη μετακινούν στην Τρίτη του Πάσχα. Προσπαθούν να μας κάνουν να ξεχάσουμε πως η 1η του Μάη είναι απεργία,
είναι η μέρα που χιλιάδες εργάτες στο Σικάγο πάλεψαν δίνοντας και το αίμα τους ακόμα για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, για δουλειά με δικαιώματα, με αξιοπρεπή ωράριο και μισθό. Είναι η μέρα που οι εργάτες του Σικάγο πάλεψαν για τα αυτονόητα και άφησαν παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές. Στην χώρα μας, η  επίθεση των καπιταλιστών και της κυβέρνησής τους, που έχει τη σφραγίδα της Τρόικας, έχει καταστήσει τους χώρους δουλειάς, πραγματική κόλαση. Η καθημερινότητα μας γίνεται όλο και χειρότερη. Δουλεύουμε με μισθούς πείνας, με κουτσουρεμένα ασφαλιστικά δικαιώματα και κάποιοι χωρίς αυτά. Η υποαπασχόληση έχει αυξηθεί όπως και η εκ περιτροπής εργασία. Οι απολύσεις έγιναν καθημερινό φαινόμενο, η ανεργία τσακίζει κόκαλα. Επίσης πληθαίνουν τα κρούσματα της εργοδοτικής και κρατικής αυθαιρεσίας. Έτσι και τώρα σε μας εναπόκειται να συνεχίσουμε τον αγώνα διεκδικώντας το δικαίωμά μας στη σταθερή και μόνιμη δουλειά, με πλήρη ασφάλιση και δικαιώματα.Ουσιαστικά στη σημερινή συγκυρία καλούμαστε να διεκδικήσουμε όχι μόνο δουλειά για τους χιλιάδες απολυμένους συναδέρφους μας στον ιδιωτικό τομέα του Ν. Τρικάλων, αλλά και να μην γίνει καμιά επιπλέον απόλυση με πρόσχημα την κρίση.
Μπροστά στην επίθεση που δεχόμαστε, σας καλούμε όλους, τους εργαζόμενους και άνεργους του κλάδου μας, να γραφτείτε στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, να το δυναμώσετε και όλοι μαζί να απαντήσουμε στην επίθεση των καπιταλιστών, της κυβέρνησής τους και της Τρόικας. Να ενωθούμε σε ενιαίο μέτωπο με βάση τα κοινά μας προβλήματα, ενάντια στους καπιταλιστές και να αντισταθούμε στους χώρους δουλειάς και να παλέψουμε ενάντια σε αυτήν την πολιτική και τους φορείς της, που την υλοποιούν.

Την 1η του Μάη απεργούμε ενάντια σε όλες τις μεθοδεύσεις και διεκδικούμε να παρθούν πίσω οι απολύσεις που έγιναν και να μη γίνει καμιά νέα απόλυση.
Διεκδικούμε ενιαιομετωπικά και αγωνιστικά:
-Δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα.
-Ενιαίο συνεχές ωράριο εργασίας με 7ωρο -35ωρο 5νθήμερο.
- Απαγόρευση δια νόμου των απολύσεων.
-Άμεση προστασία των ανέργων.
 -Δωρεάν, δημόσια και αναβαθμισμένη, υγεία-πρόνοια-παιδεία. Άμεση χρηματοδότηση των νοσοκομείων που σήμερα υπολειτουργούν.
 -Να σταματήσει ο άθλιος διαχωρισμός των εργαζομένων με βάση την ηλικία.
Διεκδικούμε να μη γίνει καμιά μείωση μισθού και απαιτούμε να υπογραφεί νέα εθνική γενική συλλογική σύμβαση εργασίας με αξιοπρεπείς μισθούς.
Συνάδερφοι, πριν από λίγες μέρες το Υπουργείο Ανάπτυξης σε συνεργασία με τους μεγαλοεπιχειρηματίες χόρεψε στον χορό της Ε.Ε. και πρότεινε με σχέδιο νόμου που θα φέρει στη Βουλή να είναι ανοιχτά τα καταστήματα 52 Κυριακές το χρόνο, δηλαδή όλες. Πρόκειται για την επίσημη κατάργηση της Κυριακής αργίας που εδώ και χρόνια μεθοδεύεται με διάφορους τρόπους όπως και τόσα άλλα που πέρασαν στο όνομα της κρίσης και των μνημονίων. Μιας κρίσης που δεν την δημιουργήσαμε εμείς και τα παιδιά μας, μιας κρίσης ωστόσο που εδώ και πολλά χρόνια την πληρώνει η δική μας τσέπη. Την απάντηση σε όλα αυτά πρέπει να την πάρουν από μας σε συνεργασία με τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους που έχουν κάθε συμφέρον να ταχθούν στο πλευρό μας. Κανείς δε θα έρθει χωρίς λεφτά να ψωνίσει, όσες μέρες κι αν είναι ανοιχτά τα καταστήματα. Όσο οι εργαζόμενοι βουλιάζουν στη φτώχεια και την εξαθλίωση, τόσο θα χτυπιούνται και οι μικροί αυτοαπασχολούμενοι, που βλέπουν τα μαγαζιά τους άδεια, αλλά και οι μικρομεσαίοι αγρότες, που βλέπουν τα προϊόντα τους αδιάθετα να σαπίζουν ή να τα δίνουν για ένα κομμάτι ψωμί. Για όλα αυτά η ΓΣΕΕ που στηρίζεται από την πλειοψηφία του Εργατικού κέντρου Τρικάλων τόσο καιρό δεν λέει κουβέντα στηρίζοντας στην ουσία αυτές τις ενέργειες. Την ίδια στιγμή το σωματείο μας φωνάζει και καλεί σε κινητοποιήσεις αντιδρώντας στην εξαθλίωση που μας επιβάλλουν.

Έχουμε συμφέρον να γραφτούμε και να μαζικοποιήσουμε το σωματείο μας το οποίο αποτελεί την πιο γνήσια μορφή εργατικής οργάνωσης. Έχουμε συμφέρον και για  ένα επιπλέον λόγο σήμερα  να γραφτούμε στα σωματείο μας: οι καπιταλιστές για να είναι σύννομοι στις μειώσεις των μισθών και στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, πρέπει να έχουν τη συναίνεση του σωματείου ή του εργαζόμενου. Οι εργαζόμενοι που είναι μέλη των σωματείων  έχουν μια ελάχιστη ασπίδα προστασίας απέναντι στις επιδιώξεις των καπιταλιστών, από τη στιγμή που το σωματείο δεν είναι εργοδοτικό κατασκεύασμα, σε αντίθεση με τους εργαζόμενους που είναι ασυνδικάλιστοι, και άρα μόνοι τους, απέναντι στους καπιταλιστές.

Σας καλούμε λοιπόν να στηρίξετε τους εαυτούς σας και να δείξουμε όλοι μαζί αλληλεγγύη για τους συναδέρφους μας, μαζί με τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες, τους φοιτητές – σπουδαστές που είναι οι αυριανοί εργαζόμενοι και τις γυναίκες, που πλήττονται βάναυσα από αυτή την πολιτική.
                                                              
Όλοι στην απεργία της 1ης Μάη! Όλοι οι εργαζόμενοι στα σωματεία!
ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου