Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Εργατική Πρωτομαγιά!

                    Η 1η Μάη είναι απεργία! Κανένας για δουλειά!     
                                                                                                          
Να αποκρούσουμε την επίθεση των καπιταλιστών, της κυβέρνησης τους και της Τρόικας. Να οργανώσουμε την εργατική αντεπίθεση!     
Συνάδελφοι ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι καπιταλιστές με μπροστάρη την κυβέρνησή τους, προκειμένου να ξεπεράσουν την κρίση τους, μας εξαθλιώνουν: καταργούν τις ΣΣΕ και τη συλλογική διαπραγμάτευση, μειώνουν τους μισθούς και τις συντάξεις, αλλάζουν τις εργασιακές σχέσεις, απολύουν ανεμπόδιστα,  καταπατούν δικαιώματα και καταχτήσεις για τα οποία η εργατική τάξη έδωσε αγώνες και αίμα. Όλα αυτά
συνοδεύονται με την ένταση της κρατικής και εργοδοτικής τρομοκρατίας.
Η κυβέρνηση και το κράτος παρεμβαίνουν ωμά υπέρ των καπιταλιστών νομοθετώντας τη μείωση του βασικού μισθού, απαγορεύοντας ουσιαστικά κάθε απεργία και χτυπώντας κάθε εργατική αντίσταση! Αυτή η ανάλγητη κυβέρνηση η οποία δεν ακούει καν τους εργαζόμενους, πρέπει να ανατραπεί με τους αγώνες μας.                                                                                                                                                                   Σήμερα, στον αγώνα επιβίωσης που δίνουμε εργαζόμενοι και άνεργοι, επιβάλλεται τα σωματεία να μπουν μπροστά με αιτήματα και στόχους πάλης που να αντιστοιχούν στην επίθεση που δεχόμαστε. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και άνεργους του κλάδου μας, να γραφτούν στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Τρικάλων, και όλοι μαζί με ενιαίο μέτωπο και ενότητα δράσης να ορθώσουμε αγωνιστικό μέτωπο στους χώρους εργασίας. Παράλληλα να φροντίσουμε να αλλάξουν οι συσχετισμοί δύναμης σε όφελος των εργαζομένων στο συνδικαλιστικό κίνημα και να αντεπιτεθούμε.
Να διεκδικήσουμε αποφασιστικά τα δίκαια αιτήματά μας    
-Να υπογραφεί ΕΓΣΣΕ και κλαδική ΣΣΕ με γενικευμένη και αναδρομική ισχύ και αποκατάσταση των εργατικών μισθών στο ύψος του 2009, με αυξήσεις στους μισθούς, τα μεροκάματα και τις συντάξεις, που θα ενσωματώνουν τον πληθωρισμό.
-Δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα. Ενιαίο συνεχές ωράριο εργασίας με 7ωρο -35ωρο 5νθήμερο.
-Άμεση προστασία των ανέργων. Ταμείο ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις μέχρι να βρει δουλειά ο άνεργος, αύξηση του επιδόματος ανεργίας, πλήρης ασφαλιστική κάλυψη για όλο το διάστημα ανεργίας, υπολογισμός του χρόνου ανεργίας στον ασφαλιστικό χρόνο.
-Απαγόρευση δια νόμου των απολύσεων. Διαρκείς έλεγχοι από το ΙΚΑ και πάταξη της ανασφάλιστης εργασίας η οποία ξεπερνάει το 30% .
 -Όχι στο κλείσιμο μεγάλων επιχειρήσεων, συνέχιση της λειτουργίας τους με κρατική διοίκηση και δεσμευτικό εργατικό έλεγχο. Κατάργηση του επιχειρηματικού και τραπεζικού απορρήτου, δήμευση της περιουσίας των καπιταλιστών που κηρύσσουν πτώχευση των επιχειρήσεών τους, ή σαμποτάρουν την παραγωγή.
 -Δωρεάν, δημόσια και αναβαθμισμένη, υγεία-πρόνοια-παιδεία. Άμεση χρηματοδότηση των νοσοκομείων που σήμερα υπολειτουργούν.
-Να διαγραφεί το δημόσιο χρέος και μαζί τα χρέη των εργατικών νοικοκυριών προς τις τράπεζες.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να αντισταθούν και να μη δεχτούν τη μείωση του μισθού και του μεροκάματου, τις απολύσεις, την εκ περιτροπής εργασία.
Προειδοποιούμε τους καπιταλιστές: όπου επιχειρήσουν τα παραπάνω θα μας βρουν όλους μαζί, ενωμένους, μπροστά τους!
Καλούμε τους μικρούς και μεσαίους εμπόρους των Τρικάλων να πάρουν πίσω την απόφαση για το άνοιγμα των καταστημάτων την 1η Μάη, να συμπαραταχθούν με τους εργαζόμενους ενάντια στους μεγαλέμπορους και στα μονοπώλια, ενάντια στην κυβέρνηση και την Τρόικα, και να κλείσουν τα καταστήματά τους την Πρωτομαγιά. Να στηρίξουν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων, στην απεργία, στην υπογραφή  Σ.Σ.Ε., στο ωράριο, την ασφάλιση. Αύριο θα είναι και οι ίδιοι μισθωτοί εργαζόμενοι ή άνεργοι.
Οργανώνουμε τον αγωνιστικό γιορτασμό της εργατικής πρωτομαγιάς, διεκδικώντας αγωνιστικά τα αιτήματά μας. Η οξύτητα της καπιταλιστικής επίθεσης απαιτεί: ενιαίο εργατικό μέτωπο, ενότητα δράσης, μία ενιαία εργατική συγκέντρωση!

Απρίλης 2013           Αγωνιστική Πρωτοβουλία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Τρικάλων


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου