Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Για τον εκπαιδευτικό Στ. Γκουλιώνη

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Ανακοίνωση-καταγγελία

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Καταγγέλλουμε τη δίωξη του εκπαιδευτικού Στ. Γκουλιώνη, ο οποίος έχει τεθεί σε αργία και εκφράζουμε την αντίθεσή μας με την παραπομπή του στο πειθαρχικό συμβούλιο, με την κατηγορία «της ανάρμοστης για δημόσιο υπάλληλο συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας», βάσει του άρθρου 107 παρ. ε του ν. 4057/2012 που επισύρει και τις ποινές της προσωρινής ή οριστικής παύσης. Αιτία είναι
η καταδίκη του από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας με την ψεύτικη κατηγορία της αντίστασης κατά της αρχής μετά την παντελώς άδικη και αναίτια σύλληψή του κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας, στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου του 2012 στην Λάρισα, την οποία είχαν εξαγγείλει σωματεία και συλλογικότητες, ενάντια στην πολιτική της κυβέρνηση, Ε.Ε και ΔΝΤ.
 Ο νέος πειθαρχικός κώδικας ακυρώνει τα πολιτικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα των δημοσίων υπαλλήλων μιας και με μια αόριστη κατηγορία στην ουσία δίνει τη δυνατότητα στο κράτος να διώκει το φρόνημα και την πολιτική στάση και συμπεριφορά, ενώ τον υπάλληλο τον κατατάσσει στους επίορκους!!! Μ’ αυτή  την γενική και αόριστη κατηγορία «τσουβαλιάζονται» υπάλληλοι που μπορεί να έχουν μια αντιδικία με έναν ιδιώτη, υπάλληλοι με πολιτική δράση, συνδικαλιστές, μαζί με τους καταχραστές δημόσιου χρήματος και εξουσίας, δωροδοκηθέντες και άλλους. Ταυτόχρονα ο 4093/2012, οδηγεί σε αργία τον υπάλληλο που έχει παραπεμφθεί στο πειθαρχικό ακόμα κι αν η υπόθεσή του δεν έχει τελεσιδικήσει. Πρόκειται για ένα νέο «Ιδιώνυμο» το οποίο πρέπει να καταργηθεί έμμεσα.

Συνάδελφοι,
Θέλουν να μας τρομοκρατήσουν, να γίνουμε σύγχρονοι σκλάβοι που θα φοβούνται να μιλήσουν και να δράσουν, και να μην εναντιωνόμαστε στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική των μνημονίων, της κυβέρνησης και της Τρόικας,  που μας οδηγεί στην εξαθλίωση. 

Απαιτούμε:
- να μην απολυθεί ο αγωνιστής Σ.Γ για τη συνδικαλιστική, κοινωνική και πολιτική του στάση και μάλιστα με την «ρετσινιά» του επίορκου.
-να σταματήσει κάθε δίωξη, να επανέλθει άμεσα στην υπηρεσία του και να αποκατασταθεί η μισθοδοσία του συναδέλφου
-να καταργηθεί ο νόμος 4057/2012 και όλοι οι αντεργατικοί νόμοι.

Η διοίκηση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Τρικάλων


 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου