Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Τρικάλων
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, άνεργοι,
Η κυβέρνηση και η Τρόικα οδηγούν την εργατική τάξη στην εξαθλίωση. Μειώνουν διαρκώς τους μισθούς και τις συντάξεις, οδηγούν την κοινωνική ασφάλιση στην ιδιωτική, τα ασφαλιστικά ταμεία στη χρεοκοπία, συρρικνώνουν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Στο όνομα της αποπληρωμής των τοκογλύφων μειώνουν διαρκώς τα κρατικά κονδύλια για την υγεία και τα δημόσια νοσοκομεία υπολειτουργούν. Ο ΕΟΠΥΥ
αποτελεί την εικόνα της υποβαθμισμένης ιατροφαρμακευτικής μας περίθαλψης. Στόχος τους είναι η ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης και της υγείας, η μετατροπή της σύνταξης σε επίδομα και μέχρι το 2020 να φτάσει στα 360-300 ευρώ!
Φτάνει πια! Ως εδώ και μη παρέκει! Τώρα πρέπει να ενώσουμε τις εργατικές και λαϊκές δυνάμεις και να δώσουμε τη μάχη για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και αυτών που την υπηρετούν και την υλοποιούν! Να διεκδικήσουμε αγωνιστικά τα δικαιώματά μας! Να μην πληρωθούν οι τοκογλύφοι για να μην πεινάσει η εργατική τάξη και ο λαός!
Στην κατεύθυνση του συντονισμού των εργατικών και λαϊκών δυνάμεων, μέλη του ΔΣ και απλά μέλη του Σωματείου μας συμμετείχαν στην ανοιχτή σύσκεψη φορέων που διοργάνωσαν ο Σύλλογος Λογιστών Τρικάλων, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο Σύλλογος ΕΒΕ Καλαμπάκας, το Σωματείο Ψυκτικών(ΕΒΕ), η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων «Η Άνοιξη» και ο Σύλλογος Γυναικών Τρικάλων (μέλος της ΟΓΕ). Σκεπτικό της σύσκεψης, ήταν η δράση μας και ο συντονισμός για την κοινωνική ασφάλιση, τους όρους της εργασίας μας και άλλα ζητήματα που καίνε την εργατική τάξη. Στη σύσκεψη αποφασίστηκε: μαζική παρέμβαση-διαμαρτυρία στις 12 Ιούνη στον ΕΟΠΥΥ στις 10.30,  πραγματοποίηση συλλαλητηρίου στις 13 Ιούνη , στις 7:30μμ, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, καθώς και παρέμβαση –πανκινητοποίηση στο νοσοκομείο των Τρικάλων μέσα στον Ιούνη.
Το ΔΣ του Σωματείου μας, κρίνει τη συμμετοχή σε αυτές τις κινητοποιήσεις, όλων των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα, και των ανέργων, ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ και ΑΝΑΓΚΑΙΑ. Απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε, πρέπει να αγωνιστούμε διεκδικώντας το δικαίωμά μας στη σταθερή δουλειά με δικαιώματα και πλήρη ασφάλιση.
Να παλέψουμε ενάντια στην βάρβαρη πολιτική και τους φορείς που την υλοποιούν. Όλοι ενωμένοι με βάση τα κοινά μας προβλήματα να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας: δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους, κανένας ανασφάλιστος! Να επιστραφούν στα ασφαλιστικά ταμεία όλα τα κλεμμένα από το κράτος και τους καπιταλιστές. Να αποκατασταθούν οι ζημιές που υπέστησαν τα ταμεία, με ευθύνη των κυβερνήσεων,  από το χρηματιστήριο και το «κούρεμα» των ομολόγων. Αύξηση των συντάξεων, μείωση στα χρόνια για σύνταξη.

Όλοι οι εργαζόμενοι και άνεργοι του κλάδου μας, την Τετάρτη 12/06  10.30 στον ΕΟΠΥΥ Τρικάλων και την Πέμπτη 13/06, στις7.30 το απόγευμα στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου.
Η Διοίκηση του σωματείου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου