Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Συλλαλητήριο 11 Ιουλίου 2013

                                             
Πάρτε μέρος στο παντρικαλινό-πανεργατικό συλλαλητήριο, την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013 στις 7 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία στα Τρίκαλα.
Συνάδερφοι-ισες εργαζόμενοι, νέοι, άνεργοι, συνταξιούχοι,
Η κυβέρνηση των καπιταλιστών και των τοκογλύφων-δανειστών παίρνει καθημερινά μέτρα που οδηγούν την εργατική τάξη και τον εργαζόμενο λαό στην πείνα, στην εξαθλίωση, στον αφανισμό.
Οι μαζικές απολύσεις έγιναν καθημερινό φαινόμενο. Οι άνεργοι έφτασαν στα δύο εκατομμύρια. Καθημερινά κλείνουν εργοστάσια και καταστήματα και χιλιάδες εργάτες πετιούνται στο δρόμο.
Οι μισθοί τα μεροκάματα και οι συντάξεις δε μας φτάνουν ούτε για την αγορά των βασικών ειδών, να φάμε και να ντυθούμε. Η απλήρωτη εργασία,
για όσους δουλεύουν,  έγινε καθεστώς.
Η απαίτηση των τοκογλύφων για μείωση των δημόσιων δαπανών οδηγεί στο να κλείνουν νοσοκομεία και σχολεία, πράγμα που με τη σειρά του θα έχει σαν αποτέλεσμα να απολύσουν μαζικά γιατρούς, νοσηλευτές, εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θα προστεθούν στην ουρά των 2 εκατομμυρίων ανέργων, χωρίς καμία προοπτική να βρουν δουλειά. Το κλείσιμο της ΕΡΤ αποτέλεσε την υλοποίηση της απαίτησης των τοκογλύφων για μαζικές απολύσεις στο δημόσιο τομέα. Παράλληλα, αποτέλεσε δώρο στους ιδιώτες καναλάρχες. Μετά τους εργαζόμενους της ΕΡΤ σειρά έχουν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, οι εκπαιδευτικοί και άλλοι.
Την ίδια στιγμή αυξάνουν διαρκώς τους φόρους και τα χαράτσια που γίνονται  πλέον ανυπόφορα, για να εξυπηρετήσουν τους δανειστές. Μια χούφτα τοκογλύφοι, οδηγούν ένα ολόκληρο λαό στην εξαθλίωση!
Η εφαρμογή της πολιτικής των μνημονίων, η οποία αποτελεί μονόδρομο για την αστική τάξη, οδηγεί την Ελληνική κοινωνία σε συνθήκες ανάλογες ενός πολέμου. Η κοινωνική και πολιτική κατάσταση στη χώρα διαμορφώνεται από την καπιταλιστική κρίση η οποία βαθαίνει ακόμα περισσότερο και αγκαλιάζει χώρες οι οποίες ήταν εκτός της κρίσης. Η ύφεση εξαπλώνεται στην Ευρωζώνη, στον πυρήνα της. Στην Ελλάδα, για 6 συνεχόμενη χρονιά, ζούμε τις καταστροφικές συνέπειες της κρίσης και της ύφεσης. Η εργατική τάξη βρίσκεται αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις της. Οι καπιταλιστές για να ξεπεράσουν την κρίση τους είναι αναγκασμένοι να περάσουν σαν οδοστρωτήρας πάνω από τα εργατικά δικαιώματα και τις κατακτήσεις, 100 και πλέον χρόνων. 
 Παρόλα αυτά οι καπιταλιστές δεν μπορούν να ξεπεράσουν την κρίση τους και βρίσκονται διαρκώς μπροστά σε νέα αδιέξοδα. Από εδώ και στο εξής, πρέπει να αναμένουμε μια ακόμα πιο λυσσασμένη επίθεση στα εργατικά, κοινωνικά, δημοκρατικά δικαιώματα. Οι ΕΡΤ θα πολλαπλασιαστούν, όπως και ο τρόπος που την έκλεισαν. Κάθε εργοστάσιο και επιχείρηση, κάθε δημόσιος οργανισμός θα είναι και μια εν δυνάμει ΕΡΤ.
Συνάδερφοι-ισες εργαζόμενοι
Η επίθεση, σε όλη τη γραμμή,  των καπιταλιστών, της κυβέρνησής τους και της τρόικας των δανειστών-τοκογλύφων θα συνεχιστεί και θα ενταθεί. Η μόνη διέξοδος που έχουμε είναι να συγκροτήσουμε  ενιαίο εργατικό μέτωπο,  να γκρεμίσουμε άμεσα με τους αγώνες μας την κυβέρνηση Σαμαρά και να εγκαθιδρύσουμε μια εργατική κυβέρνηση η οποία:
- Θα πάρει άμεσα μέτρα να μην πεινάσει ο λαός, θα δώσει δουλειά με δικαιώματα.
- Θα διαγράψει μονομερώς το χρέος (εκτός αυτού προς τα ασφαλιστικά ταμεία), καθώς και τα χρέη των εργατικών και των φτωχών λαϊκών οικογενειών.
- Θα βγάλει τη χώρα από το ευρώ, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.
- Θα εθνικοποιήσει χωρίς αποζημίωση και με δεσμευτικό εργατικό έλεγχο τις τράπεζες, τη βιομηχανία, τη ναυτιλία, τη μεγάλη καπιταλιστική αγροτική παραγωγή.
- Θα διαχωρίσει την εκκλησία από το κράτος. Θα δημεύσει την εκκλησιαστική περιουσία.
 Θα διαλύσει όλες τις φασιστικές και ναζιστικές οργανώσεις. Θα τιμωρήσει όσους άσκησαν βία πάνω στο εργατικό και λαϊκό κίνημα.
Η αναγκαιότητα συγκρότησης ενιαίου πανεργατικού μετώπου προβάλει πλέον επιτακτικά, όπως και ο συντονισμός των εργατικών οργανώσεων, σωματείων, Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων, όλων όσων θέλουν να παλέψουν για τα εργατικά συμφέροντα. Μέσα από πλατιά σύσκεψη σωματείων αποφασίστηκε η οργάνωση παντρικαλινού συλλαλητηρίου, ενάντια στις απολύσεις, στις μειώσεις μισθών και συντάξεων, στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, στην κατεδάφιση της δημόσιας υγείας, πρόνοιας, παιδείας και κοινωνικής ασφάλισης.

Όλοι στο παντρικαλινό-πανεργατικό συλλαλητήριο, την Πέμπτη 11 Ιουλίου, στις 7 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία στα Τρίκαλα.                 
                                                    
Αγωνιστική Πρωτοβουλία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν.Τρικάλων


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου