Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Θα έρθουν οι κομμουνιστές να… μας πάρουν τα σπίτια!


Παλιότερα, η προπαγάνδα της κυρίαρχης τάξης και των κομμάτων της και κυρίως των πιο συντηρητικών τους κύκλων, ήθελε τους κομμουνιστές να μας παίρνουν τα σπίτια, στην περίπτωση που θα ερχόταν στα πράγματα.

Οι κομμουνιστές δεν ήρθαν στα πράγματα και δεν μας πήραν τα σπίτια. Αλλά ούτε εκεί που ήρθαν στα πράγματα πήραν τα σπίτια από το λαό. Ούτε καν από όλους τους καπιταλιστές.
Αντίθετα, οι κομμουνιστές εκεί που ήρθαν στα πράγματα ικανοποίησαν το αίτημα για κατοικία για όλους και το διασφάλισαν,  μιας και κανένας άστεγος δεν υπήρχε. Όπως δεν υπήρχαν και άνεργοι. Και αυτό μέχρι τη στιγμή
που τα καθεστώτα αυτά έχασαν την προωθητική, την επαναστατική τους δυναμική, επειδή η εξουσία της εργατικής τάξης «κλάπηκε» από τους «υπαλλήλους» της, και γι αυτό εκφυλίστηκαν, κατέρρευσαν, ανατράπηκαν.
Αντί για τους κομμουνιστές, οι τράπεζες, οι καπιταλιστές, οι τοκογλύφοι, το κράτος, η κυβέρνηση, μας παίρνουν τα σπίτια!
Με επικεφαλής την Τρόικα και πρωτεργάτες τα κόμματα που παλιότερα έσειαν τη σημαία του φόβου και  τρομοκρατούσαν το λαό με τον μπαμπούλα του κομμουνισμού!
Το επιχείρημά τους είναι ότι από τις κατασχέσεις κινδυνεύουν μόνο οι μπαταχτσήδες.
Αυτοί οι ίδιοι είναι οι μεγαλύτεροι μπαταχτσήδες, ληστές και κλέφτες και ζουν σε βάρος της εργατικής τάξης και του εργαζόμενου λαού:
·        Οι καπιταλιστές έφαγαν τα χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων από την δεκαετία ακόμα του ’50, παίρνοντας θαλασσοδάνεια τα οποία δεν επέστρεψαν ποτέ. Τρέφονται, σε μεγάλο βαθμό, από τον κρατικό προϋπολογισμό και τις διάφορες επιδοτήσεις που προέρχονται από τη φορολόγηση των εργαζομένων και του λαού!
·        Οι τράπεζες είναι οι σύγχρονοι σαράφηδες και ληστεύουν το λαό. Ανα-κεφαλαιοποιούνται με χρήματα τα οποία φορτώνουν στο δημόσιο χρέος, δηλαδή στο λαό! Αν οι καταθέτες απαιτούσαν σήμερα τις καταθέσεις τους από τις τράπεζες, δεν θα έπαιρναν τίποτα! Διότι οι τράπεζες είναι άδειοι τενεκέδες!
·        Οι τοκογλύφοι ληστεύουν κράτη και λαούς! Έφαγαν τα χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων αλλά και άλλων Ιδρυμάτων, Πανεπιστημίων- νοσοκομείων, όπως και τα χρήματα των μικρο-ομολογιούχων, κουρεύοντας τα ομόλογα που είχαν στα χέρια τους!
·        Το κράτος, αφού υποχρέωσε τα ασφαλιστικά ταμεία να αγοράσουν, παλιότερα, μετοχές εταιριών και κατόπιν ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, στη συνέχεια τζογάρισε το αίμα και τον ιδρώτα των εργαζομένων στο χρηματιστήριο διασπαθίζοντας τα αποθεματικά των ταμείων και τα υπόλοιπα στη συνέχεια τα «κούρεψε» πάνω από το μισό! Όπως «κούρεψε» και τα ομόλογα των ιδιωτών-μικρο-ομολογιούχων που το εμπιστεύτηκαν. Την ίδια στιγμή οι εφορίες, δηλαδή το κράτος, βγάζουν στο σφυρί σπίτια, για χρέη στην εφορία!
·        Η κυβέρνηση, η οποία ευθύνεται, μαζί με τις προηγούμενες, για το πλιάτσικο στη δημόσια περιουσία και την περιουσία και τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, λεηλατεί καθημερινά τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά με φόρους και χαράτσια. Αποθήκευσε το μέλλον της χώρας και του λαού της, στην Τρόικα. Έφτασε την ανεργία και την υποαπασχόληση στα 2.000.000. Και τώρα αίρει και την προστασία της πρώτης κατοικίας!
Αυτοί που ευθύνονται για την φτώχεια, την ανεργία, την εξαθλίωση στην οποία έχει περιπέσει ο μισός πληθυσμός, ο οποίος αδυνατεί να πληρώσει, τώρα μας βρίζουν κι όλας! Μας λένε μπαταχτσήδες!
Φωνάζει  ο κλέφτης, να φοβηθεί ο νοικοκύρης!
Αυτοί που μας άφησαν χωρίς δουλειά και χωρίς εισόδημα, ή το μείωσαν δραματικά γδέρνοντάς μας μα φόρους και χαράτσια, τώρα μας ζητάνε και τα ρέστα και μας βρίζουν και από πάνω!
Αιδώς αχρείοι!!!
Η άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών που συμφώνησαν τις προηγούμενες μέρες οι Σαμαράς και Βενιζέλος, θα λάβει την τελική της μορφή μετά από διαβουλεύσεις με την τρόικα τον Νοέμβρη και ανοίγει τον ασκό του Αιόλου, για να βγάλουν οι τράπεζες στο σφυρί χιλιάδες σπίτια εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών.
Ταυτόχρονα, η απόφαση αυτή, έρχεται να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα και τις απαιτήσεις των τραπεζών, που στο εξής θα χρησιμοποιήσουν την απειλή του πλειστηριασμού, για να επιβάλλουν νέους διακανονισμούς και να αρπάξουν ό,τι έχει απομείνει από το εισόδημα των χρεοκοπημένων δανειοληπτών.
Η εθνικοποίηση των τραπεζών χωρίς αποζημίωση και κάτω από εργατικό έλεγχο, προκύπτει σαν άμεση ανάγκη για τους εργαζόμενους και όλο το λαό, ανεξάρτητα από ιδεολογική και πολιτική αναφορά και τοποθέτηση. Όπως και η ικανοποίηση του αιτήματος για διαγραφή των χρεών προς τις τράπεζες, για πρώτη κατοικία. Το μαζικό κίνημα πρέπει να εντάξει στις διεκδικήσεις του τα αιτήματα αυτά.
Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κινείται σε αντίθετη, από τα λαϊκά συμφέροντα, κατεύθυνση.
Δεν μπορεί να μας παρέχει και να μας διασφαλίσει ούτε τα  αυτονόητα: δουλειά, υγεία, παιδεία, κοινωνική ασφάλιση και σύνταξη, ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι μας.
Για το λόγο αυτό, η πάλη για την άμεση ανατροπή της και η αντικατάστασή της από μια κυβέρνηση των εργατών, των φτωχών αγροτών, του εργαζόμενου και εκμεταλλευομένου λαού, αποχτά χαρακτήρα κατεπείγοντος καθήκοντος.

Κάβουρας Δημήτρης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου